Menu
 

Topic:

Elk kind een beugel?

Mie  schreef op: 08-07-2015 22:42:42
Ik was vandaag met mijn beide 12-jarigen bij de tandarts en ja hoor.......ze moeten een beugel zegt hij.
Althans ze krijgen beide een verwijsbrief.

In de brieven die we meekregen stond bij allebeide iets totaal anders qua "probleem" en nu vraag ik me stiekem af of de tandarts wellicht provisie krijgt voor elk aangebracht nieuw potentieel beugelbekkie.

Ik heb een beugel gehad.....mijn tanden staan alweer/nog steeds scheef
Hun vader heeft een beugel gehad en da's ook geen perfect rijtje gebleven.
In mijn ogen heeft een beugel niet (voor iedereen) zoveel zin en kost het alleen handenvol geld

Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd hoe jullie dat ervaren?
 
Quote
Navigatie
RE: Elk kind een beugel?
Smvn&d  schreef op: 10-07-2015 14:31:42
Ach 1 ding scheelt, toen ik op school zat werden kinderen met beugel nog gepest omdat het niet vaak voor kwam, hooguit 1 of 2 kids in de klas met beugel. Tegenwoordig heeft meer als de helft een beugel.

Mijn zusje heeft een jaar of 7 met beugels gelopen, plaatjes, slotjes, zo'n buitenboord motor, draadjes, zo'n ding voor snachts, en alles is nog schever als daarvoor, daarnaast heeft ze er veel tandproblemen van gekregen, en de verwachting is dat ze heel snel een kunstgebit zal moeten. Kind is 22.... Daarnaast zie je nog steeds waar de slotjes hebben gezeten. Echt heel lelijk, niks cosmetisch aan.


 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Jen9  schreef op: 10-07-2015 17:02:32
Ik heb zelf ook scheven tanden.. ben nu 42.. maar niks aan de hand met schoon houden.. zeker niet met die elktrische tandenborstels van tegenwoordig...
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Jen9  schreef op: 10-07-2015 17:06:19
was nog niet klaar;-)  denk echt dat je niet kan zeggen.. scheven tanden poetsen ;astiger.. een beugel helpt om beter schoon te houden bij beter poetsen OF scheven tanden poetsen niet lastiger...

is denk ik helemaal afhankelijk van de situatie


Ik vind t wel erg jammer dat alle gebitten tegenwoordig op elkaar lijken.. Een klein mankementje (als je het al zo wil noemen) heeft toch juist heel erg zijn charme?
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Mv E.l.s  schreef op: 10-07-2015 18:34:37
Ik vind een gaaf en recht gebit prachtig. Echt je visitekaartje, vind ik.
"Mankementjes" vind ik zonde, is niet nodig.
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Ken9  schreef op: 10-07-2015 20:03:27
Ik vind zo karakterloos. .. Net dat sleetje of een klein beetje scheef vind ik echt leuker.  Nergens voor nodig us natuurlijk niet waar. Best vaak zakt het toch weer scheef. 
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Jen9  schreef op: 10-07-2015 20:05:01

  • Heb ook een hekel aan die enorm witte tanden. . Sleetje mmoet trouwens dpleetje zijn..

 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Jen9  schreef op: 10-07-2015 20:08:27
spleetje whahaa
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Boterbloem  schreef op: 10-07-2015 20:10:19
heb ook jarenlang een beugel gehad. Boven staat alweer net als ervoor, misschien nog wel schever, en onder heb ik een vast beugeltje.
Toen de ringen om mijn kiezen weggingen bleek ik er gaatjes onder hebben zitten.. oeps, niet genoeg schoongemaakt voor ze erom gingen.
Van nooit een gaatje een gebit met allemaal vullingen.

Hier heeft het weinig nut gehad.

En geen moeite met poetsen hoor. Electrische tandenborstel ,tandenstokers en flosdraad en je krijgt het gewoon schoon... Anders zou je bij rechte tanden ook een probleem hebben met het gebied tussen de tanden en kiezen toch?
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Mie  schreef op: 10-07-2015 20:38:18

Quote ken9:
Ik vind zo karakterloos. .. Net dat sleetje of een klein beetje scheef vind ik echt leuker.  Nergens voor nodig us natuurlijk niet waar. Best vaak zakt het toch weer scheef. 



Zeg...Ken/Jen....identiteitscrisis???.....hahahah
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Jen9  schreef op: 10-07-2015 21:20:02
Ja joh... voortdurend ;-)
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Missus  schreef op: 12-07-2015 11:56:18
Mijn dochter heeft ook een beugel en dat was in haar geval echt wel nodig. Ze had een hele grote open beet. Ze kon haar voortanden niet op elkaar zetten, als ze dat probeerde had ze bijna 1,5 cm tussen haar boven en ondertanden. Dit gaf problemen met eten, omdat ze dus ook niet af kon bijten. Ze heeft de beugel nu een tijdje en het is al een heel stuk verbeterd moet ik zeggen.

Hier worden de tanden gefixeerd aan de achterkant van de tanden als de beugel eruit gaat, dus de tanden blijven na de tijd echt recht staan. Mijn broertje heeft dat ook en die tanden staan nog steeds kaarsrecht. Ik heb zelf een beugel gehad en dat is na de tijd niet gefixeerd en mijn tanden staan dus weer helemaal scheef.
 
Quote
RE: Elk kind een beugel?
Femke  schreef op: 12-07-2015 15:24:27
Mijn dochter van net 10 heeft sinds vorige week ook een blokbeugel met snachts een buitenboordpet...bij haar was erook geen twijfel...overbeet van 11 mm ondertanden gaan in gehemelte. Ze kreeg ook regelmatig van vreemde kids opmerkingen. Mijn dochter is er erg blij mee over een jaar geen konijnentanden meer en worden ook alle spleetjes straks dichtgetrokken met slotjes...je moet juist goed in de groepspurt zitten als ze het niet doet moet het later met een operatie. En die operaties gebeuren best vaak, als je kaken niet goed op elkaar staan gaat het kaakgewricht soms problemen geven. Hier na de slotjes ook een draadje boven en onder voor minimaal 10 jaar.. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Elk kind een beugel?
Naam
Bericht