Menu
 

Topic:

Hoe ging het ook alweer

Vera  schreef op: 06-07-2015 14:13:08
Och och och hebben wij weer.
We wonen in een prachtig huis, het enige wat er mist is een oprit en worden we gek van de vogelpoep op de autos. En wat gebeurd er?? Er komt een prachtig huis te koop, helemaal wat wij willen ,helemaal onze stijl en vooral heel veel ruimte.
Morgen ga ik kijken maar hoe gaat het dan ook al weer? Ik denk dat het een tijdrace wordt want die buurt is heel geliefd. De prijs van het huis is vriendelijk en het staat al leeg want de bewoner is overleden.

Wat zijn de handigste stappen om te maken? Ons huis moet nog verkocht worden dus dat moet zo en zo geregeld worden (ik wil niet kopen voor ik mijn eigen huis verkocht heb, kan je dat in de voorwaarden laten zetten?). Dan wanneer ga je met de bank praten? Waar moet je op letten?
Kom op schiet maar
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe ging het ook alweer
Banana  schreef op: 06-07-2015 14:19:54
als huis geliefd is en er zijn veel poteniele kopers word het lastiger denk ik 
maar officeel kan je onder voorbehoud eigen verkoop enz in actes laten opnemen 
maar de bewoner is overleden ze zullen er snel vanaf willen 
ik zou bij bezichtiging ff peilen bij de makelaar hoe de druk is en wat bij de verkopende partij evt aan mogenlijk heden ligt 
zijn ze bereid te wachten voor een goede prijs enz enz 

zou gaan uitzoeken hoe het verkoop verloop in jullie buurt is met vergelijkbare huizen als die van jullie kan je inschatten hoe snel je die zou kunnen verkopen?

praten met de bank kan altijd je kan je laten informeren wat de huidige stand van zaken is wat je aan hyp kan krijgen enz enz 


 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Vera  schreef op: 06-07-2015 14:32:18
In principe is ons huis heel snel verkoopbaar. Het huis op de hoek heeft 2 maanden te koop gestaan maar ik durf er niet blind op te gokken. We hebben destijds alles vernieuwd van kozijnen tot bedrading maar de boel is (na 3 kinderen) wel weer aan een verf en vloertje toe. Ik denk ook dat we de hypotheek er wel uit moeten krijgen maar op een overwaarde durf ik niet te rekenen. DE grote pre van ons huis is de ligging, het is een gewilde (monumentale) straat en een groot huis (maar dat moet je weten want ze lijken niet zo groot en wij zijn een stuk uitgebouwd)

de buurvrouw van de nieuwe woning heeft ons precies verteld wat we wilden horen. Het is heel druk met kijkers die op eigen gelegenheid naar het huis gaan kijken (het is een doodlopende straat dus het valt nogal op zeg maar) De mensen zijn overleden en de 3 kinderen willen er vanaf omdat het veel onderhoud vergt. Zijn gesettelde mensen dus ik weet niet hoe hoog hun nood is. Voor hetzelfde geld zeggen ze; scherpe prijs want dan zijn we ervan af.

Op de tools op internet kunnen we ruimschoots de hypotheek financieren maar hoe moeilijk doet de bank tegenwoordig? Toen wij onze hypotheek destijds hebben laten opmaken werden we op alle kanten getoetst of we het ook nog kunnen bij overlijden van mijn echtgenoot, als hij zijn baan kwijt zou raken enz. Dat was bij de hypotheek toen geen issue maar nu zal dat allemaal wat moelijker liggen omdat we mijn salaris bij langena niet toereikend is als mijn man wegvalt.

En he zit dat als je je huidige hypotheek inlost? Krijg je dan nog ergens mee te maken? Of is het een questie van, geld van hypotheek van huidige huis wordt overgemaakt op die hypothek, deze lost hiermee op en wordt vervangen door de nieuwe? Ik ben een leek op dat gebied? En stel dat je een maand dubbele lasten hebt, zijn die dan echt dubbel of valt dit weg met een of andere regeling.
Wij zullen nog wat aan dat huis moeten doen, een huurhuis vinden zal niet simpel zijn dus we zullen zo snel mogelijk moeten verkassen dan? Hoe doen anderen dit?

Vragen vragen vragen


 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Banana  schreef op: 06-07-2015 14:41:05
bank doet hele moeilijk vooral bij starters 
maar ook gewoon door de crisis word het er neit heel makkelijk op 
maar geod je hebt een hypo die gaat dus mee bij verkoop van j huidige huis en zou over gezet/overgenomen kunnenw orden in het andere huis 
voor ons is het alweer 3 jaar geleden dus weet neit precies hoe meoilijk ze nu gaan doen dus daarom ga gewoon langs bij de bank laat goed informeren 
bij bezictiging gewoon duidelijk zijn tegen die makelaar en veel vragen desnoods vast lijstje maken en de antwoorden er weer bij zetten 
als de erven geen haast hebben en liever goede prijs willen is er een kans dat ze zeggen we zijn bereid bijv 6mnd te wachten 
nee heb je ja kan je krijgen 
aan de andere kant kan ik me voorstellen dat ze zeggen nou nee want ze nemen dan toch weer een risico 

verkoop van buren kan snel maar je meot wel net die ene hebben die jou huis wil 
bij ons vroge huis wa de buurman binnen 3 mnd verkocht vlak voor ons en wij deden er nog bijna een jaar over 
t zegt allemala zo weiniig tegenwoordig 
je kan mazzel hebben he en binnen paar weken kwijt zijn maar zegt helaas neits 
 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Jolanda1974  schreef op: 06-07-2015 15:03:47
Ik zou een zeikerd zijn. ik zou eerst met de bank gaan praten over de mogelijkheden voordat ik zou gaan kijken. Persoonlijk vind ik niet dat je van de verkopende partij mag vragen of zij bereid zijn om te wachten tot jullie huis verkocht is. Zij zitten dan toch maanden met extra kosten.
Ik zou als jullie het huis echt willen en de bank mee wil werken de mogelijkheid bekijken hoe lang jullie het redden met eventuele dubbele woonlasten. 
 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Vera  schreef op: 06-07-2015 15:46:11
De rabobank heeft een nieuw systeem. Als je wilt dat ze daar boor je gaan rekenen dan moet je en advieskosten betalen EN de offerte afnemen, doe je dat niet dan betaal je zo en zo 10% van de koopsom die aangegeven is als rekentabel. Dat gaan we we dus niet doen.
ING adviseerde om pas te gaan rekenen als we zeker wisten wat we gingen doen omdat de criteria elke dag wijzigen en er dus over bv op een half jaar opnieuw getoetst moet worden en dat je dus weer advieskosten kost maar ook een berekening waar je niet mee uit de voeten kan. Met de critiera die nu gelden komen we ruim weg, maar ja dar durf ik ook niet op te bouwen eigenlijk

Moe moeilijk kunnen het ze je maken.


 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Jill  schreef op: 06-07-2015 16:10:12
Ik zou eerst uitzoeken hoe het zit me de hypotheekrenteafrek. Je hebt maar max 30 jaar recht op hypotheekrenteafrek. Stel dat je nu al 10 jaar hypoheekrenteaftrek hebt, dan heb je dus nog maar recht op 20 jaar. Iets wat ons dus enorm tegenhoudt, want dat scheelt maandelijks honderden euro's (wij betalen 1600 rente per maand, dus voor ons scheelt het wel 700 euro per maand of we die hypoheekrenteaftrek hebben of niet.....)
 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Juulmvjens  schreef op: 06-07-2015 20:32:08
Je kunt onder voorbehoud kopen en dan in de voorlopige koopovereenkomst op laten nemen dat je het huis hebt gekocht onder voorbehoud van verkoop eigen woning binnen een bepaalde tijd, bijv. 6 maanden.

Binnen deze 6 maanden staat, zolang je eigen huis nog niet is verkocht de andere woning nog te koop maar de makelaar moet dan wel zeggen dat de woning onder voorbehoud is verkocht.
Verkoper mag de woning niet aan een ander verkopen zonder jou eerst op de hoogte te stellen van een hoger bod oid. Jij hebt dan eerste keus. Of je laat de ontbindende voorwaarde vervallen en koopt het huis voor de door jullie met verkoper afgesproken prijs of je roept de ontbindende voorwaarde in waardoor je niet hoeft af te nemen en verkoper de woning voor een ander (hoger) bod aan een derde kan verkopen.
 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Juulmvjens  schreef op: 06-07-2015 20:33:44
Foutjes voorbehouden want ik typ dit in bijna 40 graden hitte in Zuid-Frankrijk.
 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Vera  schreef op: 06-07-2015 21:04:46
okee dat is duidelijk. Veel plezier in dat hete zuid frankrijk...... (ik hoop dat het over 3 weken wat minder is  _
 
Quote
RE: Hoe ging het ook alweer
Vera  schreef op: 06-07-2015 21:04:49
okee dat is duidelijk. Veel plezier in dat hete zuid frankrijk...... (ik hoop dat het over 3 weken wat minder is  _
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe ging het ook alweer
Naam
Bericht