Menu
 

Topic:

ontslag genomen

Even Zo  schreef op: 05-07-2015 21:43:02
Weet iemand dit?

Mijn man heeft een baan van 32 uur en krijgt nog 8 uur per week ww. Hij heeft dus ook nog sollicitatie plicht. Het UWV heeft hem gewezen op een passende baan voor 40 uur, hierop heeft mijn man gesolliciteerd en werd aangenomen. Het salaris werd besproken en daar is mijn man mee akkoord gegaan.
Maar toen mijn man zijn ontslag indiende bij zijn werkgever was het hek van de dam....hij ( de wekgever) wil nergens aan meewerken. Mijn man heeft nog voldoende overuren staan om per direct te stoppen maar dat mag van zijn werkgever niet. Kan een werkgever dit weigeren?
Hij wil ook pas de overuren uitbetalen per einde contract en dat is in oktober zegt zijn werkgever, wat overigens ook vreemd is want hij had een verlenging gegeven van 2 jaar waarvan er nu een 1/2 jaar van voorbij is.

We hebben al contact opgenomen met de rechtsbijstand verzekering maar mijn man heeft er eigenlijk nu per direct genoeg van en wil ook per direct stoppen bij deze baas.

Weten jullie of hij per direct kan stoppen?
 
Quote
Navigatie
RE: ontslag genomen
Kees  schreef op: 05-07-2015 21:45:27
wat staat er in het contract dan?

 
Quote
RE: ontslag genomen
Evenzo  schreef op: 05-07-2015 21:49:01
Over de uitbetaling/ vrij opnemen van de overuren staat niets van in het contract.
 
Quote
RE: ontslag genomen
Sun   schreef op: 05-07-2015 21:58:23
misschien lees ik het verkeerd, maar je man zal toch zoals iedereen een opzegtermijn hebben van 1 of 2 maanden? Dus hij kan toch niet per direct stoppen, want dan hebben ze geen vervanging. Dus ik zou gewoon de opzegtermijn aanhouden en de overuren uit laten betalen. Het volgende bedrijf snapt dat ook wel. Tenzij er nu helemaal geen werk genoeg is en het bedrijf rustig op zoek kan naar een vervanger. 
 
Quote
RE: ontslag genomen
Even Zo  schreef op: 05-07-2015 22:07:22
Ja hij heeft een opzegtermijn van 1 maand. Over 2 weken gaan wij met vakantie. Hij heeft voor 1 juli zijn ontslag ingedient en kan dus stoppen per 1 augustus, dit valt dus in onze vakantie.
Hij begint bij het volgende bedrijf ook pas na de vakantie dus dat is goed geregeld. Alleen de sfeer is weg bij zijn huidige werkgever. Zijn werkgever zegt nu ook dat hij niet eerder weg kan dan 1 augustus en dat mijn man zijn vakantie maar moet annuleren...

Dat laatste zijn we zowieso niet van plan...maar hij wordt nu wel aan alle kanten tegen gewerkt omdat hij daar stopt. Daarom wil hij ook geen uitbetaling van de uren maar deze opnemen. Ik snap idd dat dit vervelend is voor zijn werkgever maar aan de andere kant..hij kan toch ook wel normaal doen??
 
Quote
RE: ontslag genomen
Annie  schreef op: 05-07-2015 22:10:10
Ik zou ook even bij UWV navragen hoe en wat als de nieuwe baan niet door kan gaan omdat de huidige werkgever niet mee wil werken...
Per direct stoppen kan niet, je hebt sowieso je opzegtermijn, daar zal hij zich aan moeten houden. In overleg met de wekgever kan hij wel zijn vakantiedagen gebruiken om eerder te stoppen met werken (maar dan ben je nog niet officieel uitdienst)
 
Quote
RE: ontslag genomen
Kees  schreef op: 05-07-2015 22:12:17
als hij al akkoord had voor zijn vakantie kan dat niet meer teruggedraaid worden.
en ik neem aan dat daar ook al een vervanger voor was?

wil je man a la minute nu stoppen dan? of werkt hij door tot jullie vakantie.

ik zou heel zakelijk blijven en aftellen
 
Quote
RE: ontslag genomen
Even Zo  schreef op: 05-07-2015 22:14:40
Het liefst wil hij a la minute stoppen. Er is geen overleg mogelijk met de werkgever om eerder te stoppen en zijn overuren op te laten nemen.
Ik denk dat hij de laatste paar weken het toch maar even moet volhouden.
 
Quote
RE: ontslag genomen
Mamvan3  schreef op: 06-07-2015 07:41:01
De oude werkgever kan weigeren om de extra uren nu op te nemen. Volgens mij moeten ze wel aannemelijk maken, dat hij die dagen niet gemist kan worden.
Vakantie mag niet worden teruggedraaid, hiervoor kun je namelijk een hele dikke vergoeding voor krijgen wanneer je dit overkomt. Een collega van mij heeft iets dergelijks gehad (niet in negatieve zin, zoals hier), en kon daarna heel riant op vakantie.
 
Quote
RE: ontslag genomen
Xsara  schreef op: 06-07-2015 07:49:02
ik zou heel eerlijk in gesprek gaan met de baas.. samen met misschien een derde persoon erbij, als bemiddelaar en proberen de situatie zsm op te lossen.. om zo nog weken te blijven werken is slopend en ik denk als je samen met elkaar om tafel gaat zitten je er best uit kan komen. de baas zal ook wel begrijpen dat hij het nieuwe werk gewoon moet aannemen want hij heeft de verplichting van het uwv en niemand wil zo verder blijven gaan.. dus praten met een derde erbij en samen een oplossing zoeken. 
 
Quote
RE: ontslag genomen
Daisy1977  schreef op: 06-07-2015 08:45:52
Als je man een contract heeft voor bepaalde tijd (omdat je schrijft dat het contract tot oktober duurt?), dan kan de werkgever zich houden aan dit contract en weigeren je te laten gaan. Een contract openbreken kan alleen bij wederzijds goedvinden. 
 
Quote
RE: ontslag genomen
S@ssefr@s  schreef op: 06-07-2015 09:08:16
Wij hebben ook eens zoiets gehad. Ontslag genomen en werkgever weigerde vrije dagen te geven. Het was zelfs zo dat we een bepaalde dag verhuisden naar de andere kant van het land en hij voor 1 dag nog moest komen werken terwijl hij nog veel dagen had staan. Het mag helaas. Werkgever koos voor uitbetaling van de vakantiedagen en mijn man is gewoon gaan werken die dag. Nu heeft mijn man een gladde rug, die trok zich er niets van aan.
 
Quote
RE: ontslag genomen
Even Zo  schreef op: 06-07-2015 21:43:11

Quote Daisy1977:
Als je man een contract heeft voor bepaalde tijd (omdat je schrijft dat het contract tot oktober duurt?), dan kan de werkgever zich houden aan dit contract en weigeren je te laten gaan. Een contract openbreken kan alleen bij wederzijds goedvinden. 



Ohw echt, kan dit zomaar?

Hij gaat nu gewoon naar zijn werk maar we hebben wel de rechtsbijstand verzekering ingeschakeld, zij gaan ernaar kijken.
 
Quote
RE: ontslag genomen
Even Zo  schreef op: 06-07-2015 21:45:46
Hij heeft idd een nul uren contract voor bepaalde tijd.
 
Quote
RE: ontslag genomen
Daisy1977  schreef op: 06-07-2015 22:14:23
Ik heb het jären terug zelf meegemaakt. We hebben toen de overgebleven maanden (tot einde contract was nog 3 maanden) gemiddeld, waardoor ik na anderhalve maand weg kon. Staat er echt niks van in het contract? Anders wellicht iemand via je rechtsbijstand er naar laten kijken!
 
Quote
RE: ontslag genomen
Even Zo  schreef op: 06-07-2015 22:30:16
Ja de rechtsbijstand heeft nu ook het contract.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ontslag genomen
Naam
Bericht