Menu
 

Topic:

opdraaien voor kosten begrafenis ouder

Evenzo  schreef op: 01-07-2015 14:55:42
MIjn moeder (alleenstaand) is gokverslaafd en is inmiddels ook uit een aantal verzekeringen gegooid wegens wanbetaling. Ze heeft alleen nog een AVP. Ik kwam er dus achter dat ze ook niet verzekerd is voro de uitvaart, ook die verzekering is wegens wanbetaling beeindigd. Nu begreep ik dat ik als enige erfgenaam aansprakelijk ben voor de kosten van de uitvaart (als de gemeente dit zou regelen). Wij kunnen ons zelf nauwelijks financieel redden, laat staan dat ik een begrafenis kan betalen.

 Een verzekering afsluiten en dit zelf betalen leek mij een goede optie, echter mijn moeder is ziek en in de 70 dus een hoog risico en de premie is dan ook fors.

Zijn er nog andere opties ?
 
Quote
Navigatie
RE: opdraaien voor kosten begrafenis ouder
El64  schreef op: 04-07-2015 13:28:23
Echt kost dat jou nog geld? Inderdaad echt belachelijk maar liever drie keer 128 dan 30.000 euro toch? 
 
Quote
RE: opdraaien voor kosten begrafenis ouder
Ik  schreef op: 04-07-2015 13:38:35
Als je boven een bepaalde leeftijd bent kan je je volgens mij niet eens meer per maand/kwartaal verzekeren dan moet je het in 1 keer afkopen wat al gauw een bedrag tegen de 10000 euro is voor een begrafenis!

Te gek voor woorden dat jij je druk moet maken om deze dingen pffff

Daarom hou ik het nu ook bij mijn schoonmoeder echt goed in de gaten, ik wil over een paar jaar ook niet in dezelfde situatie komen te zitten

Zou het met haar erover hebben hoe slecht ze ervoor staat..mocht ze nog evt wat geld hebben dat ze dan jullie die 3 x 128 of wat het was alvast geeft om opzij te zetten voor als jullie straks alles verwerpen na haar dood. Lijkt me niet meer dan redelijk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op opdraaien voor kosten begrafenis ouder
Naam
Bericht