Menu
 

Topic:

thuis vs vakantie

Politieagente  schreef op: 29-06-2015 14:29:53
Al jaren voel ik me politie agente thuis.
De oudste speelt de baas over de jongste, de jongste schopt slaat krabt gooit met speelgoed en gilt, de oudste treitert en blijft doen wat de jongste niet wil met tussenpozen.

Net een heerlijk weekendje ertussen uit geweest. Alles gaat onderling prima en perfect. Echt alsof je het perfecte gezinnetje bent. Gezellig spelen samen, af en toe wat gedoe en geen ruzie of onenigheid.

We zijn net thuis en ja hoor de bende breekt weer uit. Vanmorgen met ontbijt bepaald oudste welk bord jongste krijgt en zegt er dan geniepig bij je mag niet ruilen. de jongste gillen over de zijk.

Tussende middag oudste uit school nog half uurtje om te spelen en ja hoor oudste speelt precies wat jongste niet wil. uit elkaar zetten heeft geen zin, aanspreken, straffen, negeren....niets lijkt te helpen.

Heeft iemand een positieve aanpak om deze sleur te doorbreken.

En is er herkenning dat het thuis zo heel erg veel anders gaat tussen kinderen onderling als op vakantie.
 
Quote
Navigatie
RE: thuis vs vakantie
Heleen  schreef op: 29-06-2015 14:44:30
Denk dat mijn kinderen wat ouder zijn, maar ook hier veel gedoe en geruzie onderling. Maar dat gedrag nemen ze gewoon mee op vakantie hoor. heb nog niet gemerkt dat ze op vakantie liever voor elkaar zijn.
 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Ma Dalton  schreef op: 29-06-2015 14:52:35
duidelijke afspraken maken. De oudste is niet de baas over de jongste., maar als je je oudste als taak geeft om borden uit te delen, en de jongste kan dan zo'n bord niet aanvaarden zonder gepiep.. Denk ik dat je daar je jongste ook we even op mag voeden  

 En genoeg leuke dingen op her programma zetten .. Ook thuis. 
ik herken het eigenlijk niet van mijn 4. Soms zijn ze ook vervelend naar elkaar, maar eigenlijk niet zoveel. 
Ik dwing ze ook niet om met elkaar op te trekken. op een dag zoals gisteren gaat iedereen spelen met eigen vriendjes. Wie geen afspraak heeft, doet mee met anderen zolang dat leuk gaat.en anders is dat feest afgelopen. 
waarom zou de  oudste trouwens in zijn pauze überhaupt moeten willen doen wat de jongste wil doen? hij is niet het entertainment system.

misschien moet je zelf vooral even nadenken wat er op vakantie anders gaat? Meer aandacht of meer activiteit voor de jongste? Ben jij/ je partner duidelijker?  Is je jongste minder verveelt op vakantie? 




 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Politieagente  schreef op: 29-06-2015 15:05:03
Het lijkt nu heel negatief over mijn oudste. Dat is niet het geval. Beiden hebben ze er een groot aandeel in. Beiden krijgen ze straf, beiden kiezen voor elkaar met ruzie en gedoe als gevolg. Ik wil juist niet dat ze samen spelen zodat ze ook geen ruzie krijgen.

In vakanties zjin papa en mama er steeds dus aandacht genoeg, zeker dit weekend omdat ook opa en oma mee waren.
Als ik uitstapjes onderneem met beiden zonder papa gaat het ook goed. Thuis met beide kinderen lukt het ze niet op de ene of andere manier. Papa is hele dagen werken en rond etenstijd thuis en dan nog 2 dgn in de week voor bedtijd van de oudste weer weg voor cursus en op zaterdagmiddag tot na bedtijd voetballen.

Tafel dekken is die dekt bepaald. Allen gaat oudste express jongste bord geven met erbij zeggen dat het niet mag ruilen en mama straf gaat geven en boos wordt als toch geruild word en dat het niet hoeft te vragen om te ruilen want dat mag toch niet want oudste bepaald. Dat irriteerd mij dan heel erg...dat gekonkel en getreiter onderling met woorden ook. 

Tussen de middag kiezen ze samen om te spelen. Meestal uit het voorstel van oudste. Is niet zo dat ze van mij moeten. Liever niet eigenlijk.

Het lijkt wel of er hier thuis iets is waardoor ze denken te moeten vechten om negatieve aandacht. Vanwege chronisch ziek kan ik niet altijd met mijn kinderen spelen. Heel snel ben ik vermoeid en dan ook echt moe. Dat is op vakantie niet anders als thuis.

Vandaar ook de vraag om positieve ideeen. 
 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Politieagente  schreef op: 29-06-2015 15:07:33

Wat ik nog vergat te schrijven:


Ik zit als moeder in een negatieve sleur en wil daar dus uit ! Misschien is het zo duidelijker. De oudste en de jongste doen echt niet zo o mmij te pesten natuurlijk. Ze hebben echt wel een ander doel voor ogen dan mama het gevoel geven politie agent te zijn. En toch vind ik het ondertussen lastig daar iets mee te kunnen.

 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Banana  schreef op: 29-06-2015 15:09:47
hier ook zo hoor 
momenteel erg toe aan vakntie jongste toe aan de grote school en zijn eigen vriendjes enz 
oudste denkt de baas te kunnen spelen jongste begin van zich af te meppen 
en kan hoog oplopen 

als we weg zijn zijn we ook steeds met zijn allen dus papa en mama aandacht word verdeeld en er is vollop aandacht voor hun beide 
ook is de omgeving nieuw en leuk en vermaken ze zcih gewoon super geod samen 
als ik thuis wat afwissel ene dag dit aanbeid andere dag dat hun zelf een keus geven enz enz 
dan gaat t redelijk goed 
maar ben blij dat ze nog 8 dagen naar school moeten hoor :O

 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Bepje  schreef op: 29-06-2015 21:34:28
Bij de meeste families gaat het deels wel zo denk ik. Duidelijke afspraken maken is waarschijnlijk het beste. Iedereen altijd een vast eigen bord, dan heb je nooit gezeur. Ook zo met bekers. 
Afspreken dat als ze ruzie hebben ze er samen op de gang of elders, in ieder geval uit jouw ruimte, over gaan praten om het op te lossen. Als ze eruit zijn mogen ze terugkomen, niet eerder en niet schreeuwen en zeker niet slaan. Verder benadrukken dat ze maar met z`n tweeën zijn en dat het zo fijn zou zijn als ze samen leuk doen om het gezellig te houden, ook voor jou.  Probeer dat op een rustig moment en als jullie er de tijd voor hebben met ze af te spreken en zet het op papier of laat ze er iets over knutselen. Sinds ik ze hier de "verantwoordelijkheid" voor gezellig samenzijn heb gegeven gaat het beter en af en toe moet je het nog eens aanhalen.
 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Annie  schreef op: 29-06-2015 22:21:05
Ik zou bepaalde dingen gewoon simpel oplossen. Allemaal een eigen bord. punt.
Oudste erop aanspreken dat hij/zij niet de baas is over de jongste en dat uitdagen straf is voor de uitdager.
Jongte leren 'schouders op te halen', dan is de lol voor de oudste er snel vanaf. 
Willen ze samen spelen, samen met ze afspraken maken. Lukt het niet? Hup uit elkaar!
 
Quote
RE: thuis vs vakantie
Satekroket  schreef op: 30-06-2015 08:47:42
Ik weet niet hoe klein de jongste is en of het al kan bij jouw kids. Ik ben er gewoon mee opgehouden om er tussen te gaan.
Ik zeg wel goh vervelend dat jullie ruzie hebben en ik kies helemaal geen partij meer voor de een of de ander.
Het leek er hier op alsof het een soort spel was om te kijken voor wie ik het op ging nemen. Ze zoeken het nu zelf maar uit. En dat gaat goed!
Natuurlijk grijp ik wel in als het echt niet goed gaat. Maar bij kleine dingen zoals wat zullen we spelen, wie krijgt welk bord....enz
Ik vond dat ze het zelf maar moeten leren om samen te kunnen spelen of ook niet. Ik was er klaar mee.
Als ik ingrijp dat kies ik ook geen partij. Ik benoem wat de ene deed en ik benoem wat de ander deed en probeer ze te helpen samen een oplossing te vinden. Nu gaat het vaak vanzelf. Maar nu zijn ze  ook 8 en 10 dus niet meer zo klein.
 
Quote
Navigatie


Reageren op thuis vs vakantie
Naam
Bericht