Menu
 

Topic:

Alleen maar Adhd..?

Blossom  schreef op: 17-06-2015 08:57:23

Na weer een rampzalige ochtend besloten het maar eens flink van me af te typen. Ben al jaren een meelezer (op BB al) dus het voelt hier aardig vertrouwd.


Onze jongste dochter, ik noem haar vaak gekscherend "draakje` Maar ze is er echt eentje. Ze is geboren na een moeilijke bevallig en heeft de eerste 9 maanden van haar leven bijna alleen maar gehuild. We hebben flink wat doktoren afgelopen totdat we bij een chiropractor kwamen en deze heeft haar eindelijk kunnen helpen. Na een paar behandelingen herkenden wij dochtertje niet meer terug, ze sliep eindelijk overdag en er kon zelfs af en toe een lachtje vanaf. 


De jaren lopen door en ze blijkt een erg opstandige dreumes/peuter/kleuter. Vaak boos, nergens naar luisteren, erg druk en heel snel afgeleid. In groep 2 hebben we haar laten testen op ADHD, dit was wel erg vroeg maar het was overduidelijk. Omdat ik niet echt achter de medictie sta hebbben we dit in eerste instantie dan ook niet gebruikt, eind groep 3 is ze daarmee (op aanraden van de school) mee gestart. Ze doet het daar heel redelijk op, we merken wel wat verbetering maar de vreselijke boze buien blijven.


Inmiddels zit ze in groep 5 en maak ik me toch best nog wel veel zorgen. Elke ochtend is een vreselijk drama, ze is dan superopstandig, schiet niet op. Gilt, krijst en tiranniseert de hele boel. Straf geven werkt echt niet. Op de trap, spullen afpakken, geen snoep. Het maakt haar allemaal niks uit.
Op school presteert ze erg slecht omdat ze zich totaal niet kan concentreren en het haar niks interreseert. Ik weet dat het er inzit.. het komt er alleen niet uit!


Ze daagt constant uit, wanneer zij zich verveelt moeten wij daar allemaal onder lijden. Ze heeft ook eigenlijk geen vriendinnetjes omdat ze best een moeilijk persoontje is. Altijd stiekem dingen doen die niet mogen, de ene dag zit alles onder de nagellak en de volgende dag heeft ze weer een fles douchezeep leeggeknepen (enkele voorbeelden ) Ze is verdorie bijna 9 dan mag ik toch iets meer inzicht verwachten?


Ze is heel gesloten, verteld niet wat haar dwars zit maar is ook niet eerlijk als ze iets gedaan heeft. 


 


Ik blijf twijfelen, dit is toch geen normaal gedrag? Dit is toch echt niet alleen te wijten aan haar ADHD?

 
Quote
Navigatie
RE: Alleen maar Adhd..?
Jacquelien  schreef op: 19-06-2015 18:52:14

Quote Jacquelien:
Waarom geen concerta ? Omdat dat veel duurder is en als je niet ervoor verzekerd bent dit al gauw ruim 80 euro per maand kost... .



per kwartaal...
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Sunshine  schreef op: 19-06-2015 19:00:23
Tja ik verzeker me ervoor.
En daarnaast dan kost het 30 euro per maand.
Het gaat om het leven van je kind.
Als dat nodig is ,om een kind de dag door te laten komen.
En gelukkiger is en als het in het gezin beter gaat.
Is het na mijn idee onbetaaldbaar.

Voorheen had ik er 2 die het gebruikte ,de kosten zaten net zoals nu 
Meeberekend in de vasten lasten.
Ik vraag het maar 1x per jaar terug aan het ziekenfonds.

Slechter slapen,geen last en eetlust ja dat is wat minder.
Maar op andere momenten halen ze dat wel in

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Blossom  schreef op: 20-06-2015 10:02:12
Drukke dagen, reageer vanavond even uitgebreid! BEn wel ontzettend blij met jullie tips en meedenken!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Alleen maar Adhd..?
Naam
Bericht