Menu
 

Topic:

Groep 2/3 ??

Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 15-06-2015 19:42:11
Tja, na een fout van school heeft Ilse 2 keer groep 2 gedaan, in principe niet zo erg want ze was er nog niet aan toe. Nu leest ze boekjes rekent etc... We lopen al jaaaaren bij logopedie en eindelijk kan ze mee.

Ze is erg sociaal en wilt de kleine kindjes altijd helpen en speelt graag. 
Nu wilt school een groep 2/3 gaan starten. Ik ben bang dat dit ten koste gaat van ilses ontwikkeling. En dat het verschil tussen groep 2 en 3 te groot is om deze 2 samen te voegen. Ik ben echt in staat een andere school te zoeken.
Of is mijn gedachte te ver gezocht?
 
Quote
Navigatie
RE: Groep 2/3 ??
Femke  schreef op: 16-06-2015 21:46:24
Als ik dit zo lees ben ik blij dat ik wel een positieve ervaring had, nou beginnen de kids elke dag met een werkje op zijn eigen niveau. Als groep 2 met de.andere kleuters mee ging buiten spelen had dw juf tijd voor groep 3, kids kregen van groep 3 juist heel veel aandacht voor het lezen en presteerde juist allemaal goed, kids waren ook normaal tegen elkaar en voor veel kids was de overgang prettig, hadden nog 1 speelhoek in de klas en in de eerste weken mocht erook nog wel wst gespeeld worden...mijn jongste nu in gewone groep 3 klaagde in het begin meer dat hij zo hard moest werken en weinig met zijn vriendjes kon spelen...
 
Quote
RE: Groep 2/3 ??
Sammy  schreef op: 16-06-2015 21:56:47
Mijn zoon heeft in een groep 2/3 combinatie gezeten (hij zat in groep 2). In zijn geval was ik in zijn geval er eigenlijk wel blij mee. Andersom zou ik minder gevonden hebben. Mijn zoon had uitdaging nodig en die uitdaging was er voor een deel in deze combinatie. Hij kon lekker meespieken met groep 3 en dat bracht voor hem enorm veel rust. Het is wel jammer dat de beloften dat hij vooruit kon leren schrijven en lezen niet zijn nagekomen. Dat was voor mijn zoon nog beter zijn geweest.

Een jaar later werd de groep een 3/4 combinatie en dat werd heel strik gescheiden door de leerkrachten. En dat werkte, in ieder geval voor mijn zoon, niet. Ook de samenstelling van de groep zelf was niet zo prettig. Te veel kinderen die een 'probleem' hadden en extra aandacht nodig hadden. En dat werkt niet zo goed op zo'n combinatoegroep hebben wij zelf ervaren.

Je kent zelf je kind het beste. Als je bang bent dat je kind hier niet voor geschikt is, moet je dat ook eerlijk aan (kunnen) geven. Bij twijfel, als er een keuze is, niet doen. Vaak is er geen weg terug namelij, of in ieder geval erg lastig.
 
Quote
RE: Groep 2/3 ??
Int  schreef op: 16-06-2015 22:03:24
Jesmv3 een combi klas betekent niet een grote klas hoor. Het is hier juist omdat er niet genoeg leerlingen zijn voor enkele klassen. Hier zijn de meeste klassen 25-27 kinderen. Vorig jaar groep 1-2 zelfs maar begonnen met 15 en aan het einde 22 kids.
 
Quote
RE: Groep 2/3 ??
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 16-06-2015 22:22:29
We even vrijdag een gesprek. Volgens de juf moest het bestuur nog toestemming geven en is er nog niets definitief.   Tja volgende week gaat de groepsindeling eruit! Dus we gaan vrijdag het gesprek aan..
 
Quote
RE: Groep 2/3 ??
Jesmv3  schreef op: 16-06-2015 22:35:34
ik sprak ook voor mezelf Int
 
Quote
Navigatie


Reageren op Groep 2/3 ??
Naam
Bericht