Menu
 

Topic:

achter het behang plakken!!

Tal  schreef op: 03-02-2012 22:06:33
onze oudste is 4 ze is vaak ontzettend lief, maar ooit....
gister morgen wilde ze haar kleren niet aandoen, ze kwam hierdoor zelfs telaat op school! ik weet het af en toe niet meer, äardig"blijven of "boos"worden. aaargh!
 
Quote
Navigatie
RE: achter het behang plakken!!
Misbren  schreef op: 03-02-2012 22:09:40
Voornamelijk geduld hebben
Uitleggen en belonen.
 
Quote
RE: achter het behang plakken!!
Lente-marjolein  schreef op: 03-02-2012 22:10:13
Tja, het is de leeftijd.
Hier werkt negeren het beste. maar ook strak schema, duidelijk vertellen wat de verwachting zijn en wat de consequenties zijn als het anders gaat.
En als mijn geduld op is, is boos worden de enige optie. Soms is het klaar.
De middenweg tussen boos en aardig is er ook nog: streng maar rechtvaardig.
Opvoeden is niet makkelijk! (maar ik vind het wel leuk )
Succes!

enne... rol behang lijkt me geweldig effectief!
Geluidsdempend, vasthoudend. ja goed plan!
 
Quote
RE: achter het behang plakken!!
Alice  schreef op: 03-02-2012 22:11:23
Ik zou d'r in de pyjama naar school laten gaan als ze niet wilt aankleden hihi

 
Quote
RE: achter het behang plakken!!
Tal  schreef op: 03-02-2012 22:17:23
Ik vind het zo vermoeiend... ik verlies steeds meer mn geduld... en inderdaad goed gedrag belonen.. vergeet ik ook vaak...
@alice als het gisteren niet zo koud was geweest had ik dat ook gedaan hahaa! maar ja, voor hetzelfde geld boeit het haar niet en gaat ze gewoon in pyama naar binnen
 
Quote
RE: achter het behang plakken!!
  schreef op: 05-02-2012 19:12:24
Hier ook eentje, mijn 5 jarige wou ze ook niet aankleden. Haar kleren lagen klaar en alleen aankleden hoefde ze. Nou niet dus, jammeren, druien en waarom?

Heb haar gewoon genegeerd en alle aandacht gegeven aan haar zusjes. Bij het school gaan nog niet aangekleed, heb de kleren die klaarlagen weg genomen en haar jas voor in de plaats gezet. Met de boodschap dat ze haar jas aan kon trekken om naar school te gaan, Nou ook niet dus, gelukkig kom mijn buurvrouw de andere twee wegbrengen.

Heb toen een stevig gesprek met haar gevoerd over waarom ze nu zo is en dat mama het helemaal niet leuk vind. Wat blijkt met tranen, ze wou de kleren die ik neergelegd had niet aan omdat ze stom waren. Nou simpel dan, hub de vuilnisbak in en zo ben door gegaan in haar kledingkast tot dat ze wist wat ze aan wou. Ze had eindelijk door dat haar kast wel heel erg leeg werd, uit eindelijk had ze wat kleren aangetrokken. Dan heb ik haar naar school gebracht die er wel begrip voor had.

Heb de weggegooide kleren niet meer terug gelegd, die liggen nu in haar zusjes kast die 2 jaar is voor later. Zinsdien hebt ze het niet meer gedaan.

 
Quote
RE: achter het behang plakken!!
Happysinglemum  schreef op: 05-02-2012 20:23:50
Uhm eerlijk? Met naar school gaan doe ik meestal de makkelijke manier en daarmee bedoel ik dat ik het ff snel doe, ze is ook nog eens alweer 6 jr
 
Quote
Navigatie


Reageren op achter het behang plakken!!
Naam
Bericht