Menu
 

Topic:

Stempel PDD NOS en uitslag Iq test

Nu Even Zo  schreef op: 09-06-2015 17:22:35
Vandaag op school gesprek gehad over mijn 7 jarige dochter met dus school en oa de school psycholoog. (Deze heeft eigen bedrijfje die die testen doet)

Nu werd en ons dus in half uurtjes tijd vertelt gelijk met haar leerkracht erbij:

Wat lager iq nl 89

En dat ze haar de stempel PDD NOS wl lichte vorm

Op zich was er vanuit ons wel een verwachting naar zoiets.

Maar het wat lagere iq hadden we zelf niet verwacht. *maakt niet uit*

Het is blijft de zelfde lieve schat die ze is maar toch is het dat moment best heavy te horen vind ik

Ze gaat naar alle wl heid gewoon naar groep 4 en beginnen nu gelijk met de aanvraag voor een arangement (heeft mijn andere kind ook maar dan voor iets anders) dus op zich weten we wel dat het allemaal lang kan duren.

Maar hier vast mensen met ervaringen... tips. .. enz enz enz ???
 
Quote
Navigatie
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-06-2015 17:28:21
Dat is wel even een klap in je gezicht om te horen lijkt me. Maar een IQ van 89 is niet echt laag hoor, het is maar iets lager dan het gemiddelde maar daarmee kan een kind vaak prima meekomen op de basisschool. Volgens mij merk je dat niet eens zoals bijvoorbeeld bij een licht verstandelijke beperking (IQ55-85) Dus volgens mij valt het IQ van jouw dochter gewoon onder mensen zonder verstandelijke beperking vandaar dat je het niet merkt. En lichte PDD NOS hoeft ook niet heel heftig te zijn, het kan best zijn dat je bezorgd  bent gemaakt om niks.
 
Quote
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Kyla  schreef op: 09-06-2015 17:31:40
De diagnose pdd-nos bestaat niet meer, dan valt ze waarschijnlijk onder ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Mijn tip: verdiepen en er niet vanuit gaan dat leerkrachten of begeleiders wel weten hoe ze moeten handelen. Ieder kind heeft zo zijn/haar eigen uitdagingen, zo ook kinderen met een diagnose. Ik weet niet waar je woont, maar in sommige steden zit een Autisme Informatie Centrum. In mijn woonplaats zit er ook 1 waar er 1 keer in de 14 dagen een koffieochtend is waar je informatie kunt vragen of je hart kunt luchten en/of ervaringen uitwisselen. Een boek waar ik in eerste instantie veel aan had was Sociaal Onhandig.
 
Quote
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Lisje  schreef op: 10-06-2015 11:08:49
Hier ook zoon met ass en hooggemiddeld iq, vooral op sociaal vlak problemen en dat is zwaar ja . Welke dingen heeft jouw dochter het moeilijk mee? Een gemiddeld iq zit tussen de 90 en 110, dus valt mee hoor. Mijn zoon krijgt ook hulp op school, daar is iemand voor ingehuurd die 2x per week een uurtje komt.
 
Quote
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Cora38  schreef op: 10-06-2015 20:09:29
Heeft ze ook een (lichte) achterstand in het leerwerk? Dan zou ik werk voor in de vakantie vragen. Niet om hele dagen te werken, maar wel dat alles niet weggezakt is na de vakantie. Zeker als ze over gaat naar groep 4.
 
Quote
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Vera  schreef op: 11-06-2015 08:24:17
Betsaat er bij jullie geen zomerschool? Bij ons op school worden er 3 weken school in de vakantie aangeboden om het leerwerk wat te onderhouden en natuurlijk doen ze ook leuke dingen op zomerschool.
Onze zoon krijgt maandag een IQ test, hoelang duurde die uitslag bij jullie? Wij mogen daar pas om 20 juli ook, net in de vakantie, dat is dus echt niet handig
 
Quote
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Nu Even Zo  schreef op: 11-06-2015 09:03:44
Hoi hoi

Mij dochter heeft niet echt een achterstand qua schoolwerk.
Heb is gewoon een bijzonder persoontje . Thuis loopt alles soepel en goed vroeger wel problemen gehad thuis. Maar omdat alles goed loopt kwam de diagnose best hard aan.

Op school is het een meisje dat beetje in dr eigen wereld leeft, vindt groep 3 niet leuk wilt eigenlijk spelen. Ze is al ruim 7!
Qua leren.. vb lezen is ze laat mee. Begint nu pas te lezen zonder elke woord te moeten spellen of hakken en te plakken . (Ze denken wl ook groot stuk faalangst) haar rekensommen ka ze goed maken. Maar vaak stopt ze halverwege en vindt ze het klaar en doet dr boek dicht en zegt ook klaar te zijn.
Als er iets wordt vertelt Door de juf denken ze nou ze heeft het niet allemaal opgenomen... Maar als ze er de week toets maakt. Blijkt dat ze toch wel alles heeft opgenomen ze heeft wl gewoon dat 'dromen' nodig om de info allemaal te kunnen verwerken.

Ze is vooral ook getest omdat school niet weet hoe ze haar moeten uitdagen... school leuk moeten maken... school is geen straf

School wilt handvatten hebben

Waar ik me wel veel zorgen ze kent het verschil tussen een vreemde en bekende niet goed. Vliegt gerust een totale vreemde man om zn nek... Dat geeft me toch wel kriebel gevoel. Gaat ze makkelijk mee met een vreemde als die dat zou willen enz enz...

Wij hadden de uitslag binnen 1.5 week !
 
Quote
RE: Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Nu Even Zo  schreef op: 12-06-2015 13:41:45
Hebben hier trouwens geen zomerschool.
Zou ze ook verschrikkelijk vinden. School is een straf hihi
 
Quote
Navigatie


Reageren op Stempel PDD NOS en uitslag Iq test
Naam
Bericht