Menu
 

Topic:

Wat kan school nog bieden?

Pien  schreef op: 27-05-2015 18:50:23
Mijn dochter van 10 zit in groep 6. Ze is een slimme leerling. Vorig jaar is ze doorgetoetst tot E6 en haalde ze op rekenen een A, op een begrijpend lezen en taal een B. Ze mocht toen kiezen tussen of van groep 5 naar groep 7 of mee naar groep 6 en dan met rekenen mee naar groep 7 en het volgen van het programma Acadin op de computer. Ze heeft gekozen voor mee naar groep 6. Ze gaat nu zo meteen naar groep 7. Ze scoorde in januari op M7 met rekenen nog steeds een A en met lezen/taal op M6 een B. Binnenkort zijn de cito toetsen weer.

Ze zit in een hele fijne klas met haar vriendinnen maar aan de andere kant blijft ze aangegeven dat het zo makkelijk is en vooral saai. Met taal gaat ze inmiddels ook al zelfstandig aan de slag als ze de uitleg van juf gelijk snapt. Volgende week heb ik een gesprek met de juf. Wat zou school haar volgend jaar nog extra kunnen bieden. Ik wil ze dit dan graag kunnen meegeven om over na te denken. Er is helaas geen plusklas of wat dan ook hier in het dorp.

 
Quote
Navigatie
RE: Wat kan school nog bieden?
Femke  schreef op: 29-05-2015 15:46:47
Hier herkenbaar, hier oudste in groep 4 avi -uit, mijn jongste in groep 3 gaat nog sneller, is in januari op avi E5 gestrand, terwijl hij dus drie maanden ervoor nog niet eens maan en roos kon lezen. Hier wilde ze ook laten overslaan, maar mijn kids zijn al relatief jong, en de groep 4 waar mijn jongste dan naartoe moeten is een heel drukke intensieve klas. Hier gaan ze dus wel vanaf groep 5 1 dag in de week naar een andere school waar ze dus wel wat mer verdiepen, maar de oudste vind dat niet eens leuk. Kids gaan hier met plezier naar school, vervelen zich wel, maar maken ook nog genoeg fouten. Ik geef mijn jongste nu ook meer uitdaging op andere vlakken, volgend jaar muziekles/noten lezen, en mijn oudste is druk met van alles en  inmiddels, veel sporten, dansen zwemmen en bijv de damclub geeft haar ook 2wat hersengymnastiek.
Ik ben er nooit zo heel hard achteraan geweest, hier ook leonardo scholen enzo, maar wij vinden dat het leven zoveel meer is en je geluk haal je niet uit schoolprestaties, kinderen zijn gelukkig, gaan opgewekt naar school, hebben veel vriendjes, eigenlijk vind ik dat zo veel belangrijker als de rest. Sommige ouders zijn heel anders, jongetje uit jongste klas, zit op te scheppen, kind krijgt twee uur per week 1op1 begeleiding om straks groep 4 over te kunnen slaan, en dat kind vertelt dat ook aan iedereen, verliest al zijn vriendjes en komt straks in een moeilijke ongezellige klas.. En ik vraag me sterk af of dat kind nou zo ongelukkig was nu door zijn leerniveau of door zijn eigen ouders......
Oja engels hier al vanaf de kleuters haha! Maar muziekles en bijv denksporten kan in ieder dorp wel hoor en zijn zeker verrijkend!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat kan school nog bieden?
Naam
Bericht