Menu
 

Topic:

Zolder verdelen

Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 11:33:40
Wij willen graag een groter gezin en zijn alvast aan het nadenken over hoe we de slaapkamers dan verdelen. We hebben een standaard tussenwoning met boven 3 slaapkamers en een badkamer. We hebben een zolder met voorzolder waar de wasmachine staat en de troepjes. Nu slaapt mijn stiefdochter van 8 op zolder maar als er een kleintje bijkomt zal mijn zoon van 8 daar ook bij moeten was ons idee om zo zijn kamer vrij te maken voor de baby. Maar hoe is jullie zolder verdeelt? Ik zie graag foto's zodat ik een idee krijg hoe het kan. We hebben geen budget om de boel te verbouwen. Gelukkig is vorig jaar de hele zolder geisoleerd en is er een nieuw dakraam geplaatst. Het dakraam zit maar aan 1 zijde dus we moeten rekening houden met het licht. Onze dochter is bijna 3 dus een baby daarbij leggen lijkt me geen goed idee. Kom maar op met die foto's, ben erg benieuwd!
 
Quote
Navigatie
RE: Zolder verdelen
Deborah Mv..  schreef op: 24-05-2015 11:46:11
En de baby bij jullie op de kamer?
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 11:53:51
Deborah de baby komt zowiezo de eerste paar weken bij ons op de kamer in een wiegje. Maar daarna moet r wel een plekje zijn waar de baby in een ledikant kan liggen. Ik slaap heel slecht en word wakker van elk geluid dus na de wiegperiode moet r wel een kamertje zijn. En vroeger sliepen ze natuurlijk met zoveel kinderen op 1 kamer maar ik vraag me dan af hoe dat r bij anderen uitziet die een groot gezin hebben.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Deborah Mv..  schreef op: 24-05-2015 13:16:11
Wij hebben 4 slaapkamers. En vijf kinderen.

Rosalie de jongste slaapt bij ons op de kamer. En dat zal zeker nog voor 1 a 2 jaar zo zijn. Wij vinden dat heerlijk .
Jim heeft een eigen kamer.
Stan en Levi slapen samen.
Ons oudste dochter Priscilla heeft de zolderkamer. Helaas is deze te klein om twee kamers van te maken.

Wij kunnen eventueel nog wat aanbouwen en een slaapkamer extra maken. Waarschijnlijk zal dit ook gaan gebeuren wanneer de oudste drie het prettig vinden om een eigen ruimte te hebben. Tot nu toe vinden zij het samen moeten delen van een kamer niet vervelend.


 
Quote
RE: Zolder verdelen
Sandra  schreef op: 24-05-2015 13:35:46
Wij hebben de drie oudsten op de eerste verdieping ,en zelf slapen wij op zolder.Van de voorzolder,voorheen washok  hebben we een babykamer gemaakt dmv een wand met klapdeuren te plaatsen.wasmachine is nu weggewerkt in een kasten wand met deuren.ik probeer of foto plaatsen lukt.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Smvn&d  schreef op: 24-05-2015 13:42:46
Ik zou zeggen, een gipswandje in het midden, maar dan zit je met het licht.. Dus raam erbij?

Denk dat een andere manier van verdelen, waardoor beide kamer licht hebben niet kan.

Mijn broertje sliep vroeger op een kamer op de zolder, mijn vader had gewoon een kamer gebouwd, en die had ook geen raam. Hij heeft dat nooit erg gevonden.

Als alle kids er waren, 5 stuks, dan sliep er vaak ook 1 op de bank beneden. In mijn kamer wilde ik niemand hebben. Maar bij ons was het zo, 3 kinderen woonde thuis, en 2 woonde bij hun moeder en kwamen soms in het weekend, maar niet altijd. 
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Minou  schreef op: 24-05-2015 14:25:36
Wat sis zegt idd, zie ik hier veel.

idd velux dakraampje en  of dakkapel voor en achter, maar das een kostenpost.


 
Quote
RE: Zolder verdelen
Krumelke  schreef op: 24-05-2015 14:29:55

zelf naar zolder en de kids op de 1e verdieping?


of gewoon scheidingswand plaatsen (of kast) zodat beiden wel het licht hebben en toch samen apart slapen als je begrijpt wat ik bedoel (dit kun je in de gewone slaapkamer ook doen.

 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 14:39:05
Scheidingswandje is niet zozeer het probleem. Ben meer op zoek naar ideeen voor hoe een zolderkamer dan in te richten. Ze slapen nu vaak al samen in de weekends op zolder. Maar ze worden wat ouder dus huiswerk komt straks ook kijken. Er moeten dan dus 2 bedden in, 2 kleine bureautjes en 2 tv tjes voorbeide. Ik zou evt een rail in midden kunnen doen met een gordijn om zo een scheiding te creeeren. Maar hoe benut ik optimaal die ruimte? Wij hebben de kleinste kamer al met schuine wand. Mn dochtertje heeft een grote kamer en die kan in de toekomst evt nog dr kamer delen. Het leeftijdsverschil is hier oook groter waardoor je bijv niet twee kleintjes bij elkaar legt. Als ze al snel zwanger mogen worden dan is ons dochtertje bijna 4 als de baby komt.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 14:40:23
Zit op mn mobiel dus helaas typfouten sorry
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 14:42:10
En we hebben een huurhuis, dus kan niet zomaar een extraraam plaatsen en de woningbouw doet het niet helaas dat hebben we al nagevraagd. Het huis word wel te koop aangeboden aan ons maar helaas zitten we nog niet in de financiele positie dat te kunnen doen.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Mama Van Drie  schreef op: 24-05-2015 14:53:09
Onze twee oudsten zonen slapen op zolder, die hebben beide een kleine kamer daar, gescheiden door een gipswandje, maar ik heb zowel voor als achter een groot velux dakraam dus beide hebben zo'n raam, op de voorzolder heb ik een kleiner velux dakraam, zowel voor als achter, en een badkamer(tje) waar een ligbad en een wastafel instaat.

Ik schat dat de beide kamertjes zo'n 9m2 zijn.

Ik weet niet of ik het dmv een gordijn in tweeen zou delen, je zit dan nog met geluid wat de ander zou kunnen storen, maarals eerste oplossing is het misschien wel een idee, of je zet de linnenkasten met de rug tegen elkaar zodat er een scheiding ontstaat.



 
Quote
RE: Zolder verdelen
Ma Dalton  schreef op: 24-05-2015 15:36:16
is niet alleen huiswerk he? Je stiefdochter is over 2 jaar al een beetje puber en dan kan ze toch haast niet meer met een stiefbroer op een kamer?dat lijkt me totaal ongemakkelijk.
 Ik heb 4 kinderen en 5 slaapkamers. Dat hoeft ook niet. misschien een andere combi overwegen denk ik. Gordijn levert dat ook niet.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 15:55:59
Ma Dalton dat duurt nog wel even en daarnaast kunnen ze t prima vinden samen, ze slapen nu zo vaak samen op zolder alleen dan ligt mn zoon op een matras ernaast. Mn stiefdochter neemt regelmatig haar zus mee (van 11 uit een eerdere relatie van haar moeder) die pubert al goed, maar dan liggen ze gezellig met zn drieen boven, is altijd een dolle boel hier en heel gezellig. We hopen over een jaar of 2/3 of een groter huis te kunnen kopen of dit huis te kunnen kopen en dan te verbouwen dmv dakkapel oid om meer ruimte te creeeren.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Smvn&d  schreef op: 24-05-2015 16:28:34
Hoogslaper met bureau er onder? Tv aan de muur?

Hier ook kleine kamertjes. Zoon heeft een half hoogslaper zodat hij de speelruimte op de grond houd, een bureautje apart tegen de muur. En zijn tv hangt aan de muur, boven zijn bed, zodat hij vanuit bed tv kan kijken.
Zal ff foto zoeken.

Maar in een kleine kamer lijkt mij een hoogslaper het beste.. Heb je schuinen wanden? Zoja dan zou ik het zo doen, je neemt een stapel bed. Die maak je aan 2 kanten dicht. Dus de ene kant maak je links dicht, de andere kant recht, en het bed gebruik je dus tevens als scheidings want. Vanuit het bovenste bed ga je tot plafon door met dicht maken.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Smvn&d  schreef op: 24-05-2015 16:34:42
Ik wilde een foto zoeken van het stapelbed, maar zijn blijkbaar weinig mensen die dat gemaakt hebben, kan niks vinden.

Maar wat ik bedoel, je zet dus een stapelbed in het midden van de zolder, tegen de achter muur aan (met het hoofd of voeteneind natuurlijk). Het onderste bed maak je aan de linker kant dicht, gewoon met mdf ofzo. Zodat het kind in de rechter kamer dat bed in kan stappen zeg maar. De bovenste maak je aan de rechter kant dicht, tot het plafon, en die is dus voor het kind in de linker kamer.
Zo gebruik je het bed dus als scheiding. En doordat het direct hun bed is, bespaar je veel ruimte.
De rest van de kamer kun je evt met een gordijn dicht maken, maar ook met een wandje oid. Maar net wat je wilt.
De 2 meter van het bed is in elk geval helemaal gescheiden en kunnen ze elkaar niet zien.
Je heb dan genoeg ruimte om een bureau nog tegen de muur te zetten, of te maken met een plank, zelfs inklapbbaar bijv. En tegen de zij wand kun je dan een kastje met tv zetten, of ophangen, wat je maar wil.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Mikmvg  schreef op: 24-05-2015 18:34:23




zoiets bedoelt Sis, denk ik.

Misschien zijn dit nog handige tips
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Mikmvg  schreef op: 24-05-2015 18:44:30
misschien zijn dit nog ideeen, het is ook afhankelijk van hoe groot de kamer is en waar het raam zit enzo..


http://www.grootgezin.nl/images/2012-07-24muurbed.jpg[/img]



 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 24-05-2015 19:08:39
Wat een goede ideeen allemaal meiden! Die site is ook erg leuk zeg! Vind vooral die met die twee bedden en dat stukje gordijn leuk en ik denk dat dat vooral voor nu het meest haalbaar en leuk is voor ze. Het is dan meer een kwestie van een nieuw behang aan de hoofdwand en het inrichten vd zolder met wat nieuwe elementen. Ze hebben beide een klein simpel bureautje van ikea met een stoeltje. Denk dat ze dan voorlopig samen aan de hoofdwand gaan slapen en aan de schuine wand een tv en bureau. Dan aan de wand vd deur de kast. Krijg r helemaal zin in!
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Mama-van-aimy  schreef op: 24-05-2015 23:34:08
Ik heb ooit ergens een foto gezien van een hele praktische oplossing.

In het midden een vakkenkast (van de ikea) neerzetten. Dan moet je aan de kast aan de ene kant deels dicht maken door er een plank tegen aan te zetten. Tegen het deel wat dicht gemaakt is kun je een opklapbaar bureaublad aan monteren.

Aan de andere kant van de kast doe je exact hetzelfde. Maar je plaats natuurlijk de wand niet op dezelfde plek als de andere zijde.

Zo heb je aan beide zeide een opklapbaar bureau. En je hebt aan beide zeide vakken waar spullen in gezet kunnen worden.

Ik ben op zoek naar het betreffende plaatje. Als ik iets heb gevonden zal ik het plaatsen.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Mama-van-aimy  schreef op: 24-05-2015 23:51:58






Hierboven een voorbeeld van een opklapbaar bureau (zonder de ikeakast)


Hieronder een voorbeeld met aan een kastje. Maar je moet je zo een ikea vakkenkast voorstellen.

Uitklapbaar bureau (10)
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 25-05-2015 08:45:45
Dat is ook een idee ja MamavanAimy. Dankjewel
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Ma Dalton  schreef op: 25-05-2015 09:33:26
Ik wil geen zeikerd zijn, maar leuk logeren met zijn 3tjes en dan 2 zusjes samen met een jonger onschuldig moppig broertje van 6 erbij is natuurlijk toch wel anders dan dat je alle avonden samen slaapt op die kleine ruimte. hij wordt ook ouder he??Het is hier alle keren dat ze eens een keer samen slapen een groot feest. maar als ze samen een kamer moeten delen moet ik erbij blijven tot ze in slaap vallen.  We hebben vaker tijdelijk in kleinere huisvesting gezeten. Dat kan en dan wil ook .. maar is ook niet optimaal. Waar ik mee bedoel dat je eens in de zoveel tijd samen slapen gewoon niet kunt vergelijken met alle keren samen slapen.

Maar als vaste situatie een (pre-)puber meisje 2 jaar jongere jongen op een kamer.. nee, hij wordt ook ouder he? En zijn nieuwsgierigheid neemt ook toe. Ik heb kinderen in de leeftijd van net 9,7,5 en 2 en als ik kijk naar hoe het ineens een enorme sprong maakt tussen 6 en 9 dan schrik ik bijna. Meisjes van 10 zijn al mini-vrouwtjes. maar die jongetjes van 7 en 8 en 9 die doen ook een sprong. Ik denk dat je dat gewoon mee moet nemen.

 dan zou ik eerder over 2 jaar die meisjes bij elkaar leggen. En desnoods de baby wat langer bij jullie op kamer houden tot dat kan, kwa leeftijd van wat nu je jongste is. ik weet niet hoe broeds je bent maar als je nog een jaartje kunt wachten en dan nog 9 maanden dan is jouw peuter ook al een grote kleuter en dat maakt het veel makkelijker.

wat leuk is zijn van die bedjes die je in het schuine van het dak plaatst als een soort bedstede.. dat heel ruimte efficient. Opklapbureau's lijkt me in theorie handige oplossing maar in gebruik misschien niet zo prettig


ik weet niet of je zoiets kunt doen? en dan aan de "overkant onder de schuinte gewoon een lang bureaublad met kastjes op dezelfde hoogte als het schot tussen de bedjes een schot tussen de bureau's , zelf gemaakte openkast ertussen .en misschien een tv'tje bij elk van de bureau's? dan heeft toch ieder kind duidelijk zijn eigen ruimte zonder dat je er een donkere ruimte van hoeft te maken??doe je de achterste voor de kleinste meid en kan je oudere dochter later naar bed zonder dat de kleine er last van heeft? En eventueel doe je dan een leuk gordijn of schuifdeurtje halverwege zodat het wel dicht kan halverwege die kamer? volg je me nog 



 
Quote
RE: Zolder verdelen
Ma Dalton  schreef op: 25-05-2015 09:41:33
als je schuinte al eerder begint, dan neem je een lager bedje. eventueel met opberglade eronder. je kunt denk ik ook gewoon een houten plaat ertussen op maat zagen. en die vast zetten. dat kost geen drol. Ik heb twee kamers op zolder laten vertimmeren en het bed net onder de schuinte is gewoon meest ruimte efficient. en dan houdt je de hoogste ruimte voor je "loop"

ik zie dat ik een zelfde foto als eerder geplaatst heb gekozen.. maar dat lijkt me zelf een van de betere oplossingen.  ik heb wel 2 echte ramen op zolder en uiteindelijk dus naar 2 kamers laten verbouwen. maar heb eerst aan eenzelfde oplossing voor mijn jongens gedacht en heel het internet afgeplozen..
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 25-05-2015 09:56:26
Ze zijn beide 8 jaar, had ik ergens 6 geschreven?
Ik snap je verhaal wel hoor maar hoe ging datvroeger dan? Ik ga geen baby bij een van de kinderen op de kamer leggen dat vind ik en niet verantwoord en dat komt hun rust niet ten goede. Dus wat dat betreft denk ik dat voor ons de oudste samen op de zolder de beste optie is. Ze zijn 8, schelen maar 2 weken met elkaar en gedragen zich als broer en zus ookal zijn ze stiefbroer en stiefzus zegmaar. Ze zijn heel hecht en missen elkaar echt als mn stiefdochter er niet is. Ze douchen net zo goed samen en zien elkaars lijf dan ook en zijn zich nu bewust van elkaars lijf en daar praten we dan ook over. Ben daar niet zo krampachtig in. Dat hoort erbij vind ik.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Ma Dalton  schreef op: 25-05-2015 10:16:59
ik heb het niet over de baby en je nu jongste, maar  over je dochter van bijna 3 en je stiefdochter van 8 bij elkaar op een kamer. over een 2 jaar is je dochter van 3 bijna 5.. die kan dan toch prima bij je stiefdochter op een kamer?

ik heb op de een of andere manier gelezen dat je eigen zoon jonger was dan je dochter maar als hij ook al 8 is zou ik ze zeker niet meer over 2 jaar bij elkaar op een kamer zetten.
en dat gaat niet over krampachtigheid maar juist eerder het tegenovergestelde denk ik. Ik denk dat het normaal is dat een 10/11/12 jarige jongen zijn eigen lijf gaat verkennen en s'nacht natte dromen gaat hebben.. wil je ze dan echt bij elkaar op de kamer hebben? sorry dat ik het zo kras stel?
 
Quote
RE: Zolder verdelen
S@ssefr@s  schreef op: 25-05-2015 10:18:41
Ik zou voor het stapelbed gaan en het bovenste bed aftimmeren en aan de andere kant het onderste bed. Zo heeft mijn vriendin het gedaan. In de open ruimte een gordijn en beide kamertje in de stijl die de kinderen zelf wilden. Ik zou ook kijken of je er van de woningbouw een klein dakraam in mag zetten. Vaak mag dat wel en een klein raam hoeft niet heel duur te zijn.wij hebben op de voorzolder een klein raam, maar het geeft genoeg licht.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
S@ssefr@s  schreef op: 25-05-2015 10:19:44
Ik zou ook de meisjes samen leggen.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 25-05-2015 10:36:34
Ik heb een zoon van 8, dochter van bijna 3 en een stiefdochter van 8. Begin nu wel te twijfelen door de reacties... Ik zie mn dochtertje namelijk nog niet samen slapen met mn stiefdochter want dan word t een groot feest. Mocht ik snel zwanger zijn dan word de jongste pas 4 in juli.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Heleenmv2  schreef op: 25-05-2015 10:51:47
Ben het grotendeels met ma Dalton eens. Met het oog op de toekomst zou ik zoon en stiefdochter van 8 géén kamer laten delen. Nu is samen douchen voor hen misschien nog geen probleem, maar dat blijft natuurlijk niet zo. Binnen een paar jaar (mogelijk al eerder) kan 1 of kunnen beide kinderen wel degelijk zomaar ineens (en terecht in mijn ogen) behoefte hebben aan privacy.

Je dochter en stiefdochter een kamer laten delen lijkt me voor nu de beste oplossing. En ja, dat zal in het begin misschien wennen zijn, maar daar komen ze vast wel door. Je kunt bijvoorbeeld ook jouw dochter eerst op bed doen -ze is toch een stuk jonger- en dan je stiefdochter een uurtje later pas als de jongste al slaapt. Dan voorkom je het keten en kletsen bij het inslapen.

Mochten jullie snel een baby erbij krijgen dan kun je als dat kindje een jaar of 2 is opnieuw bekijken hoe je de indeling kunt omgooien. Maar dan zou ik zéker de oudste 2 (jouw zoon en stiefdochter) geen kamer meer laten delen.
 
Quote
RE: Zolder verdelen
Tamaramvc&f  schreef op: 25-05-2015 11:31:29
Over een jaar of 2 zou het idd wel kunnen om het om tegooien. Dan kan mn zoon weer naar beneden en de twee meiden samen op zolder. Denk dat we t zo doen en bekijken. De twee oudsten willen niet anders dan samen slapen nu als mn stiefdochter er is en zien uit naar een broertje of zusje en een gedeelde kamer. Ze willen al zolang samen op 1kamer. Wellicht datt idd qua puberteit verandert over een tijdje maar dan kunnen we t idd nog omgooien.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zolder verdelen
Naam
Bericht