Menu
 

Topic:

Wat zal ik doen?

Miepie1972  schreef op: 12-05-2015 13:34:12
In de zomer van 2011 is er bij mij een moedervlek weggesneden die kwaadaardig bleek te zijn. Zat boven mijn linkerborst.Daarna is het nog dieper weggesneden. Sindsdien ben ik op controle bij de dermatoloog, die nu 1 keer per half jaar mijn hele lichaam controleert op gekke moedervlekken en ook voelt hij de klieren na. Er is nooit iets aan de hand. In 2013 zei hij dat het verstandig was om een keer een echo van het halsgebied en de bovenbuik te laten maken en een longfoto. Op die echo toen zagen ze plekjes bij de nieren. Wilden ze toch verder onderzoeken, dus wachten op een scan. Enorm stressvol natuurlijk, je gaat je van alles in het hoofd halen. Uiteindelijk bleek uit die scan dat het niets was. Yess, opgelucht! Afgelopen november was ik weer op controle en hij stelde voor om nogmaals die echo en foto te laten maken. Briefjes meegehad, maar tot op heden moet ik nog steeds bellen voor een afspraak.
Ik durf gewoon niet, wil het allemaal niet weten. Stel je voor dat ze weer iets vinden. Loop ik me weer druk te maken, om niets misschien. Ik weet het niet. Steek volgens mij liever mijn kop in het zand. Herkenbaar?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat zal ik doen?
Mama Van Drie  schreef op: 12-05-2015 13:51:34
Deels herkenbaar maar wel onverstandig, dat weet je denk ik zelf ook wel, áls er iets zou zijn dan kan je er beter snel bij zijn als dat het de kans krijgt om grotere gevolgen te ontwikkelen.

Uiteindelijk weet je dit ook allemaal wel, kan maar 1 advies geven en ga die afspraak maken!

Ik heb het laatst zelf gehad na het traject borstkanker in 2011/2012 had ik begin dit jaar al langere tijd last van m'n heup/bil streek....mee blijven lopen natuurlijk....standaard controle in januari toch maar aangekaart in het ziekenhuis en een botscan was het gevolg, puur om dingen uit te sluiten...jaja....maar toch best naar want ineens stond het allemaal weer zo groot voor me en ik had het best goed weggestopt.
Gelukkig liet de scan niks zien wat verontrustend was.
Uiteindelijk is de pijn te wijten aan Piriformus syndroom, had er nog nooit van gehoord.

Ondanks dat ik er toch stiekem angst voor had ( de uitslag dan) laat ik dat soort onderzoeken wel doen.
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Int  schreef op: 12-05-2015 13:55:07
Ik snap dat je het doodeng vind, en niet onnodig ongerust wilt zijn. Maar zoals mama van drie al schrijft, als er wel iets is kun je er beter maar zo snel mogelijk bij zijn. Ik zou dus toch maar zsm de afspraak maken, ben je er ook weer zo snel mogelijk vanaf! Succes!
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Myself  schreef op: 12-05-2015 14:15:05
Je angst is begrijpelijk, maar je moet hier gewoon wel verstandig mee omgaan.
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Mv5  schreef op: 12-05-2015 14:58:29
Je angst is heel begrijpelijk. Ik zou ook bang zijn. Maar controles ontlopen heeft weinig zin. Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kun je er maar beter vroeg bij zijn. Dus laat je angst het niet winnen van je verstand en maak gewoon een afspraak. Misschien valt het allemaal wel mee en is er niks aan de hand. Dat is toch ook fijn om te weten? In ieder geval beter dan onzekerheid lijkt me.
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Banana  schreef op: 12-05-2015 16:00:14
idd begrijpenlijk maar niet verstandig 


tuurlijk is de stres niet fijn maaaaar als ze echt iets vinden zijn ze op tijd wellicht en is er grotere kans dat ene evt behandling slaagt 


ik heb veeel moeder vlekken ook grote en ook al verschillende laten verwijderen 
nooit negative gehad gelukkig 
maar ben wel erg allert 
sommige laat ik preventief verwijderen soms laat ik de ha ff extra controleren als ik vind dat ze er onrustig uit zien of jeuken ofzo 
en tja soms voel ik me wel een zeur maar beter 10 keer voor niets als een keer te laat 

weet je wat het is je blijft uitstellen maar je kan het ook niet loslaten dus de stress is er onbewust ook 
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Miepie1972  schreef op: 12-05-2015 16:19:40
Ik weet ook wel dat jullie gelijk hebben, zit er alleen zo tegen aan te hikken.
Ik zal mijn moed gaan verzamelen om deze week te bellen voor een afspraak.
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Satekroket  schreef op: 12-05-2015 19:02:27
Ik had in november 2010 een melanoom. Ook nog een keer dieper weggehaald en nu ga ik ook iedere 6 maanden naar de huidarts.
Maar wat ik niet snap. Waarom wil jouw arts na 2 jaar opeens een echo van je hals en bovenbuik en een longfoto?
Wanneer er een vermoeden is dat er uitzaaiingen kunnen zijn, dan wordt dat toch meteen na de diagnose gedaan en niet na 2 jaar?
Of had je na de diagnose ook meer onderzoeken? Weet je in wel stadium jouw melanoom was? Dat is het clark level. Aan de hand daarvan gaan ze verder met onderzoek ja of nee.
Ik heb nooit een verder onderzoek gehad. En ik ben ook helemaal niet bang dat het niet goed zit. De randen waren schoon en het melanoom was in clark level 1, dat betekent dat er geen dieptegroei was. Melanoom in Situ.
Maak nog eens een afspraak met je dermatoloog en vraag om je pathologieuitslag van toen. Daar kan je veel uit lezen. En vraag waarom het nodig is om nog eens die onderzoeken de doen. Je bent waarschijnlijk bang voor niets. En daar wordt je pas echt ziek van!
Hier is niet vertrouwen nodig, maar gewoon meer kennis. Je moet weten wat precies het stadium was van jouw melanoom. Misschien heb je een heel erg voorzichtige arts, prima dat hij het zekere voor het onzekere neemt en verder onderzoek doet, maar hij moet jou wel meer informatie geven over de reden daarvan, anders wordt je alleen maar bang. Sinds november ligt dit in jouw maag! Is ook niet echt gezond.
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Miepie1972  schreef op: 12-05-2015 20:35:07
Geen idee wat het stadium van de melanoom was. Snijranden waren wel schoon. En waarom pas die onderzoeken na 2 jaar: geen idee. Maar je zet me wel aan het denken. Ik ga idd eerst een afspraak maken met de dermatoloog, laat hem maar eens uitleggen waarom en ik vertel waarom ik me er zo druk over maak. Dat halfjaarlijkse bezoek vind ik heel goed, maar die andere onderzoeken maken mij erg onzeker.
Thnx voor de adviezen!
 
Quote
RE: Wat zal ik doen?
Satekroket  schreef op: 12-05-2015 20:47:19
Goede uitlag vind je op kanker.nl thema stadium indeling melanoom. Die halfjaarlijkse kontroles zijn eigenlijk alleen maar omdat je 10% kans hebt op nog een nieuw melanoom (volgens de statistiek) dat heeft dus helemaal niets te maken met het eerste melanoom.
Wanneer de snijranden schoon waren (wat helemaal goed klinkt!!) en je toen helemaal geen verder onderzoek had, dan denk ik, dat je een heel gunstige diagnose had, anders hadden ze echt wel een ct scan gemaakt en verder onderzocht.
Ik denk helemaal niet meer aan dat melanoom van toen. Dat is voor mij gewoon het verleden en het was geen pech, maar een groot geluk, dat ik er optijd bij was en dat het nog in een heel vroeg stadium was.
Wat echt wel raar is, is om 2 jaar later onderzoeken te gaan doen. Ik zou willen weten wat daar de reden van is. (laat je het me weten, wanneer de daar achter bent?) Dat is namelijk erg ongebruikelijk.
Of de arts doet wetenschappelijk onderzoek en doet een studie naar melanoom, maar in dat geval moet hij je voorlichten en jouw toestemming vragen.
2013 was alles goed, waarom zou dat nu niet meer zo zijn? Angst is niet goed voor je, dit hoofdstuk moet je gewoon kunnen afsluiten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat zal ik doen?
Naam
Bericht