Menu
 

Topic:

wanneer beginnen met straffen?

Jasmina33  schreef op: 03-02-2012 00:37:06
hallo meiden,

ik had even een vraagje:
Ik heb een zoontje van bijna 18 maanden en weet eigenlijk niet of hij al " te straffen" is?
Hij is nu nog heel lief en luistert over het algemeen goed. Als hij iets doet of pakt wat niet mag dan zeg ik het even tegen hem en meestal dan houdt hij er mee op of zet het terug, dus dat is nog issue hier, maar toch ben ik erg benieuwd wanneer het straffen eigenlijk begint en wannneer de kleintjes echt door krijgen?

 
Quote
Navigatie
RE: wanneer beginnen met straffen?
Dani  schreef op: 03-02-2012 00:38:27
ik denk als je een strafmatje of stoeltje invoert dat die dat wel snel doorheeft hoor , ze zijn vaak slimmer als wij denken
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Mafkees  schreef op: 03-02-2012 07:41:53
dus eigenlijk ben je al aan het straffen als ik het lees. als hij iets doet wat niet mag ofzo, even corrigeren en klaar dan toch?

je kunt veel verschillende straffen kiezen, dat is wat bij jou en je zoon past.
zoals jij het nu doet doe ik nog steeds (ze zijn hier 2 en 5 jaar) en het werkt meestal prima.

bij hele stoute dingen mogen ze hier een minuut op de gang. voor hen is dit een mega grote straf, dus ik hou het daar lekker even op

maar hij is niet te jong hoor om iets te verbieden, kinderen zijn slimmer dan we denken
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Mama Van Drie  schreef op: 03-02-2012 07:55:56
Hij is idd niet te jong om te straffen, gewoon uitvogelen waar jouw kind het beste op reageert, dat is voor ieder kind anders en je kan dus ook niet vergelijken met hoe een ander het doet.
Er zijn nu eenmaal kinderen die voortdurend de grenzen opzoeken EN er over heen gaan, mijn twee oudsten zoons hebben eigenlijk nooit zoveel straf gehad, die waren erg rustig en lief, mijn jongste dochter echter heeft herhaaldelijk de grenzen opgezocht, en ik ben nu eenmaal een moeder die een hekel hebt aan kinderen die niet of zeer slecht luisteren.

Misschien blijft het bij je zoontje wel gewoon zo, en is er meer niet nodig.
Ik heb zelf nooit wat hoeven wegzetten van tafels of kasten, heb nooit geen veiligheiddingen gehad op keukenkasten/lades, ze konden overal bij maar deden het simpelweg niet.
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Jantjemv3  schreef op: 03-02-2012 09:50:08
Ik zet mijn jongste van 1,5 op de trap (in de woonkamer) wanneer hij echt stout is. Daar moet hij even blijven zitten. Voor hem is dat vreselijk, echt brullen. Hij is nogal pittig dus ik ben erg blij dat hij dit pikt .
Daarna zegt hij braaf 'mama' wanneer hij 'ja mama' moet zeggen ('ga je nu naar mama luisteren?). Dus ja, ik denk dat het vanaf de leeftijd van jouw zoontje prima kan!
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Ivy  schreef op: 03-02-2012 13:04:46
Hier begint het al vroeg, maar het gaat natuurlijk wel geleidelijk aan. Eerst is het 'nee' en kind ergens anders planten (nu dus bij mijn dochtertje van 10 mnd.). Geleidelijk merk je dan dat er meer nodig is en idd zo rond de 16-18 mnd. krijgen ze hier dan ook even een time-out als ze iets doen wat niet mag.

Liever dat dan schreeuwen, roepen, slaan of wat dan ook. En ze moeten toch eens leren wat wel en niet mag. Mijn ervaring is dat het zeer prettig is om daar vroeg mee te beginnen.
Heb niet echt veel problemen met mijn oudere kinderen. Ik denk daardoor. O nee, wacht, ik heb gewoon supermakkelijke kinderen volgens de meeste mensen ;-)
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Karinmv3  schreef op: 03-02-2012 14:32:53
Bij mij een beetje hetzelfde verhaal als bij danielle.
Chris is nu 8 maanden en tijgert een beetje door het huis, dus nu is de 'nee dat mag niet fase' begonnen.
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Angelique  schreef op: 04-02-2012 11:10:16
ryan is bijn 6 mnd en ook hier word gewoon al nee gezegt enz

als ik tegen jayden zeg dat ie niet mag gillen en ryan gaat er dwars overheen dan zal ik dus ook tegen ryan zeggen dat t niet mag
tuurlijk erg klein dus of ie t snapt geen idee maar de ene doet niet voor de ander onder als een iets niet mag de ander ook niet
en vaak is het dan stil ieder geval voor 5 min

rond een jaar toen jayden liep was ik hem al aan t "straffen" als hij bijv ana de tafel liep en aan de bloemen ofzo zat was het eerts nee en nog een keer nee en dan pakte ik hem op en zette hem een end van de tafel op de grond
en dat werkte super werd hij echt boos om maar liet wel de bloemen met rust

dus tja kijke naar je kindje en kijk naar wat voor jou zelf werkt
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Marimammavanalec  schreef op: 04-02-2012 11:18:36
Ten eerste Alec is eigenlijk vrij lief en zoekt geen uitersten of grenzen op (nog niet)
Maar ja het is een ventje van 22 maand en die klimt graag op tafel oid. E dat mag dus niet. Ik zeg eerst een paar keer nee, dan zeg ik als je niet lusiterd zet ik je graafmachine en fiets weg. E dat doe ik dus ook al shij het weer doet nou dan moet j ehem zien...huilennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. Echt zo dramatisch dat ik er eigenlijk om moet lachen. Ik zet het dan een paar minuten we g en als hij weer rustig is dan krijgt hij et weer terug. Maar echt straf..nee nog niet nodig gehad.

Ik vind het straf matje erg negatief overkomen als ik eerlijk mag zijn
 
Quote
RE: wanneer beginnen met straffen?
Marie8  schreef op: 04-02-2012 12:22:41
Kinderen van deze leeftijd snappen dat nog niet echt. Uiteraard moet je ze wel al gaan corrigeren om ze te gaan leren dat bepaalde dingen niet mogen, maar ze hebben dat gewoon nog niet door. Door te zeggen nee en vervolgens af te leiden of ergens anders te zetten doe je dat prima. Op deze leeftijd hebben ze nog geen intern geweten zeg maar. Soms weten ze op een gegeven dat iets van jou niet mag, maar als jij er dan niet bent is die regel ook weg. Jij bet dan zeg maar het externe geweten. Tussen 4 en 6 ongeveer zijn ze meer op de hoogte van de consequenties van het gedrag en spreek je meer van straffen. Pas na deze leeftijd gaat het geweten zich (meer) otwikkelen en gaan ze zelf reflecteren waarom ze beter iets niet kunnen doen (dan gaat het kapot en dat is niet zo leuk voor mama).
 
Quote
Navigatie


Reageren op wanneer beginnen met straffen?
Naam
Bericht