Menu
 

Topic:

Bang voor honden

Jc  schreef op: 08-05-2015 14:54:32
Zomaar even een vraagje. Onze zoon van bijna 3 jaar is een beetje bang voor honden. Geen hele grote angst, maar hij vindt ze gewoon niet prettig.
ik doe m'n best om hem hierbij te helpen om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Heel af en toe gebeurd er dan weer eens wat waardoor ik dacht: Ik vraag eens wat jullie er van vinden.
als wij buiten zijn en er loopt iemand voorbij met een aangelijnde hond dan zorg ik altijd dat mijn zoon aan de andere kant van mij loopt. Dit gaat tegenwoordig hartstikke goed en mijn zoon loopt tegenwoordig ook rustig door, wordt niet meer angstig.
maar heel af en toe heb je er van die mensen tussen die laten hun dolenthousiaste hond loslopen en die stuiven dan meestal op mijn zoon af, alsof ze ruimen dat hij er bang voor is.
of mensen die in de deuropening met elkaar aan het kletsen zijn, wij lopen voorbij en ineens vliegt er dan een hond vanuit de gang op mijn zoon af.
als hij daar dan zo bang op reageert krijg ik vaak te horen dat 
a de hond niks doet en
b ik mijn zoon maar moet leren om niet zo bang voor honden te zijn

sorry, denk ik dan, maar ik vind het niet normaal dat die honden de lans krijgen om zo op mijn zoon af te laten stormen!
ik leer hem om er niet bang voor te zijn, maar door dit soort voorvallen kan ik weer opnieuw beginnen.
moet ik gewoon accepteren dat honden soms opeens maar op je kind af kunnen stormen of moeten hondenbezittere hun hond beter onder controle houden?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 09-05-2015 19:18:33
Dat is niet echt normaal hoor Jo. Maar je hebt inderdaad honden die het niet helemaal snappen. Bedreigend op een baas aflopen zal in veel gevallen lijden tot een hap, maar gewoon achter iemand aanlopen zou daar geen reden voor moeten zijn.

Daan heeft Jack wel eens in zijn arm gehad, we zaten gewoon te dollen en daan pakt een schoen en doet net of hij mij daar wil slaan... Tja dat doet ie niet snel meer haha. Dat is wel echt honden gedrag, ze beschermen hun baas. Als jij op straat bij wijze van met je hand omhoog duidelijk afloopt op iemand die met een hond loopt dan zul je in de meeste gevallen een knauw krijgen.

Weet je, een hond in handen van een eigenaar dat of geen kennis heeft van honden, of iemand met verkeerde bedoelingen is gewoon gevaarlijk. Ik vind dat er best regels mogen komen voor de aanschaf van een hond. 

En ik vind ook dat er regels mogen komen voor thuisfok, zowel voor honden als katten. Mensen vinden het leuk zo'n nestje, maar zijn zich totaal niet bewust van de risico's. Nog maar te zwijgen over de kosten als er een erfelijke aandoening is, daar ben en blijf je als fokker altijd aansprakelijk voor, ook als het dier al ouder is.

Zie het nu veel met chihuahua's, thuis nestjes, maar die beestjes zijn een enorm risico, ze zijn vaak veel te klein om goed te kunnen bevallen. De mensen die een nestje leuk vinden hebben over het algemeen weinig geld. Zijn zich totaal niet bewust van de kosten als het beestje niet natuurlijk kan bevallen, zijn zich niet bewust van de complicaties... Vreselijk!
 
Quote
RE: Bang voor honden
Marie8  schreef op: 09-05-2015 19:56:48
Bij ons is het eigenlijk vrij simpel.
Als bang bent voor honden dan respecteer ik dat...ik kan er niet over oordelen en iedereen moet zelf weten of hij iets met beesten heeft of niet.
Maar als je niet met een hond in een ruimte kan of wil zijn...en dat geldt ook voor kinderen, dan liggen onze belangen zo ver uit elkaar dat je dus niet bij me binnen kan.
Heb trouwens heel vaak kinderen thuis gehad die angstig leken te zijn, maar na een tijdje bij de de hond zaten. Ik heb een grote hond, maar een hele rustige in huis. Hij snuffelt even aan je als je binnen komt en gaat dan in principe ergens liggen, of ik stuur hem weg.
Maar hij gaat niet naar buiten voor andere mensen.

Ook trouwens vaak kinderen geleerd hoe ze een hond moeten benaderen. De andere kant is dat mensen (kinderen) soms op m af komen en willen aaien, zonder te vragen en met de hand omhoog. Mijn hond is niet onzeker dus doet niks, maar dat kan een ander eigenlijk niet weten. Dus eerst vragen en als je de hond benaderd niet met je hand omhoog maar voor je om kennis te laten maken en aaien liever onder de kind dan op de kop.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Marie8  schreef op: 09-05-2015 19:58:41
Overigens lijn ik hem in de buurt wel gewoon aan en laat hem niet voor buiten lopen. Als antwoord op de 1e vraag vind ik dus inderdaad dat eigenaren hun hond bij zich moeten houden.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jo  schreef op: 09-05-2015 20:07:59
Sis, ik liep met de krant in mijn hand achter de vrouw aan.
Mijn schoonouders hadden een Rotweilier, echt een megabeest brrrrrrrrr.
Dan zaten we wel eens op de bank te dollen, dan sloeg ik mijn vriend voor de grap, stond hij meteen op, en gromde heel eng.
Ik zat daar altijd doodsbang op de bank, de hond was verder best lief, maar vertrouwde dat beest echt niet.
We zijn met katten opgegroeit en ik weet uit ervaring dat die ook heel gevaarlijk kunnen zijn.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 09-05-2015 20:16:06
Haha dat beest heeft waarschijnlijk gedacht dat je wilde slaan ofzo haha. Of was bang voor kranten.
Ik heb een hond gehad die mishandeld was, en die was doodsbang voor opgerolde kranten, schoenen, en zware diesel autos (die had haar oude eigenaar) echt heel triest. die beet dus ook als ze een opgerolde krant zag.

dat was die hond van je schoonouders deed doen de mijne ook, je moet het zo zien, jij bent een vreemde voor de hond, en jou man is hij waarschijnlijk deels bij opgegroeid, en je man maakt dus deel uit van zijn roedel. Jij niet. En als jij hem slaat, dan ziet de hond jou dus als een bedreiging. Het is aan de baas om daar op te reageren. Als de hond opgevoed is ben je daar als baas snel klaar mee.

Maar snap dat het eng is hoor, zeker met zo'n hond. Een jack russeltje is toch wat minder indrukwekkend.

Ik ben zelf ook wel eens door een grote hond aangevallen, echt aangevallen, bij mijn tante, ik wilde naar binnen lopen, en dat accepteerde de hond niet, en hij beet, en goed ook moest direct naar het ziekenhuis en heb nog steeds een groot litteken. meerdere mensen zijn door hem gebeten. Achteraf bleek hij een hersentumor te hebben, die dus voor deze gedragingen zorgde. Je kon daar rustig om de bank zitten, en op staan en dan wilde hij je al aanvliegen. Hij werd dus ook opgesloten als er mensen kwamen aan het eind.. Erg sneu. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Bang voor honden
Naam
Bericht