Menu
 

Topic:

Bang voor honden

Jc  schreef op: 08-05-2015 14:54:32
Zomaar even een vraagje. Onze zoon van bijna 3 jaar is een beetje bang voor honden. Geen hele grote angst, maar hij vindt ze gewoon niet prettig.
ik doe m'n best om hem hierbij te helpen om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Heel af en toe gebeurd er dan weer eens wat waardoor ik dacht: Ik vraag eens wat jullie er van vinden.
als wij buiten zijn en er loopt iemand voorbij met een aangelijnde hond dan zorg ik altijd dat mijn zoon aan de andere kant van mij loopt. Dit gaat tegenwoordig hartstikke goed en mijn zoon loopt tegenwoordig ook rustig door, wordt niet meer angstig.
maar heel af en toe heb je er van die mensen tussen die laten hun dolenthousiaste hond loslopen en die stuiven dan meestal op mijn zoon af, alsof ze ruimen dat hij er bang voor is.
of mensen die in de deuropening met elkaar aan het kletsen zijn, wij lopen voorbij en ineens vliegt er dan een hond vanuit de gang op mijn zoon af.
als hij daar dan zo bang op reageert krijg ik vaak te horen dat 
a de hond niks doet en
b ik mijn zoon maar moet leren om niet zo bang voor honden te zijn

sorry, denk ik dan, maar ik vind het niet normaal dat die honden de lans krijgen om zo op mijn zoon af te laten stormen!
ik leer hem om er niet bang voor te zijn, maar door dit soort voorvallen kan ik weer opnieuw beginnen.
moet ik gewoon accepteren dat honden soms opeens maar op je kind af kunnen stormen of moeten hondenbezittere hun hond beter onder controle houden?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Bang voor honden
Jolanda1974  schreef op: 08-05-2015 15:05:42
beide...
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 15:08:36
Zo herkenbaar en frustrerend!
 
Quote
RE: Bang voor honden
Heleenmv2  schreef op: 08-05-2015 15:11:23
Oei... dit ligt een beetje gevoelig op ML heb ik gemerkt.
Een beetje als de borstvoeding/flesvoeding discussies op BB vroeger

Ik heb zelf 2 mega angstige kinderen en ben zelf ook al niet zo'n held wat betreft honden, dus dat helpt zeker niet mee. Ik heb mijn kinderen nooit iets laten merken van mijn angst, maar ik zal vast non-verbaal toch wat uitstralen.

Zelf denk ik overigens dat het van twee kanten moet komen.
Ik leer mijn kinderen hoe ze met honden om kunnen/moeten gaan. Hoe ze zich het beste kunnen opstellen als een hond plotseling naar hen toe komt of tegen hen opspringt.  Dat kost tijd en we werken er erg hard aan. Inmiddels zullen mijn kinderen niet meer in paniek hysterisch gillen, maar ze blijven nog wel bang. En dat angstige lijkt soms honden juist aan te trekken.
Het zou zeker fijn zijn als de hondenbezitters hun honden beter onder controle zouden houden.

Waar ik persoonlijk vooral erg veel moeite mee heb is dat wij soms speciaal uitzoeken waar we kunnen wandelen of naar het strand kunnen gaan waar of honden helemaal niet mogen komen of waar honden verplicht aangelijnd moeten lopen. En als dan in zo'n gebied ineens 1 of meer loslopende honden blaffend naar je toe komen en tegen je op springen vind ik dat wel heel vervelend.
Vaak roepen baasjes dan vanuit de verte "hij doet niks hoor" maar naar mijn mening doet de hond op dat moment wèl wat! Hoe 'vriendelijk' bedoeld het misschien ook is, voor mij en mijn kinderen is dat niet prettig.
Bij het garagebedrijf waar onze auto regelmatig heen gaat loopt altijd een hond los. Dan ben ik op hun terrein, ik weet het van te voren en daar kan ik prima mee omgaan. Dan vind ik het nog steeds niet prettig dat die hond steeds zijn snuit in mijn kruis duwt, maar ik ben er in ieder geval op bedacht.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Mv E.l.s  schreef op: 08-05-2015 15:12:59
Idd, beide.

Ik heb mijn hondje ook wel eens niet onder controle. Net zoals ik mijn kinderen wel eens niet onder controle heb haha.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Suus  schreef op: 08-05-2015 15:22:03
Ik denk ook beiden. Honden moeten niet in die situaties op je afstormen maar je voedt ook angst. Niet reageren is het beste denk ik.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 15:22:18
Beide indd. Een hond hoort aangelijnd, tenzei het een losloopgebied is, en je zult je kinderen om moeten leren gaan met honden, ze maken tenslotte deel uit van onze samenleving en zijn in grote aantallen aanwezig.

je kan niet verwachten dat er nergens een hond los loopt, maar ik vind wel dat een hond pas los moet als hij bij de eerste roep terug komt.

en 'hij doet niks' honden zien kinderen onder de 12 jaar als 'jong' en dus als hun onderdanen en zijn dus altijd een risico. Je kan een hond nooit vertrouwen, ik heb 2 schatjes, zullen nooit wat doen, maar toch blijven het honden en zijn dus niet te vertrouwen, 1tje heeft een van de kids wel eens gebeten, door hun eigen schuld, nick sprong boven op hem toen hij sliep.. tja eigen schuld dikke bult.

En honden zien bepaalde bewegingen of gedragingen als gevaar of als teken van willen spelen, dus ik zou ook een echt goed boek over honden zoeken, en samen met je kind gaan lezen, wat een hond hoe ziet, en hoe je herkent of ze boos zijn of gewoon blij..
 
Quote
RE: Bang voor honden
Debbel79  schreef op: 08-05-2015 15:36:38
Idd beide.
Sluit me volkomen bij sis aan.

Ik ben zelf ook geen held met grote honden. Maar ze zijn er nu eenmaal.
Op straat aangelijnd vind ik niet meer dan normaal.
In het bos mogen ze van mij best los lopen.

Honden zijn dan nu eenmaal enthousiast. En dan is de kans groot dat ze in hun enthousiasme omdat ze lekker aan het rennen zijn op je af komen stormen om te spelen.
Tja... Daar zal je (en je kinderen) mee om moeten leren gaan.
Kan niet van hondenbezitters verwachten dat ze altijd en overal de hond aan declijn moeten houden omdat er wel eens een bang kind voorbij komt.
Dat stukje zul je zelf moeten oplossen.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jo  schreef op: 08-05-2015 15:40:59
Hier ook een kind met iets angst, mijn moeder heeft een Teckel, ze is er mee opgegroeit en het gaat nu prima.
Maar vroeger toen ze klein was was de hond zo wild en sprong tegen haar op, waardoor ze wankelde of viel.
De hond is een lief beest (voor bekenden) maar als ze een bot krijgt met merg erin, wordt het een hele gevaarlijke duivelse hond, die iedereen heel boos aangromt als je er alleen maar naar kijkt.

Kinderen moeten er mee leren leven dat er honden zijn, maar zolang het hondje aan een lijn zit moet er geen probleem zijn.
Ik heb het ook al eens gehad dat een grote collie op me af kwam rennen op me sprong en ik helemaal vies was, zegt die vrouw: ach je hebt een wasmachine
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jo  schreef op: 08-05-2015 15:42:45
Buiten de losloopgebieden om, moet een hond toch altijd gewoon aan een lijn zitten of niet?
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 15:48:10
ik vind echt dat de baasjes hun honden moeten leren bij ze te blijven als ze los lopen. Enthousiaste honden op anderen af laten rennen ? Onacceptabel !!
Je leert je kinderen toxh ook dat ze niet zomaar aan andere mensen zitten of aan ze gaan hangen.

Heeft buiten angst om, ook iets te maken met je privé . Blijf uit mn aura.. en idd kop.tussen je benen..rot op, ik wil dat niet ! Dus ik wil dat baasjes dat voorkomen.
Jullie accepteren toch ook niet als mn zoon in iedereen zn tiet of reet knijpt ?
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 16:01:05
dus jou kind loopt nooit tegen andere mensen aan, raakt geen andere kinderen aan, komt in de supermarkt nooit per ongeluk tegen iemand aan? Precies, niet alles is te voorkomen.

Jo niet alle honden kunnen aan een riem, maar over het algemeen zijn de baasjes van deze honden wel in staat om ze op te voeden. Het hele probleem is dat veel mensen een hond nemen want dat is zo schatiig, maar ze hebben geen idee hoe het werkt.

Mijn honden komen bij de eerste roep terug, maar ook dat kan ik nooit garanderen, want het kan best dat ze een keer eens niet luisteren, het zijn eigenlijk net kinderen. 

maar feit blijft wel dat de meeste honden niets doen, net als dat de meeste kinderen niets doen. je heb ook honden die heel bang zijn voor kinderen, en dan vragen de eigenaren ook niet om je kind aan te lijnen.

het is gewoon een probleem van iedereen, je kind kan ook bang zijn voor scooters, of andere dingen. 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jo  schreef op: 08-05-2015 16:06:27
Klopt Sis, zie het zo vaak om me heen, ja we vonden een hond zo leuk, hebben we een leuke pup uitgezocht.
Maand later, bah hond maakt allles vies en stuk, moet vaak uit, ook in de regen bah! Pfffffffffffffff .

Mijn neef traint herdershonden, doet shows, ik durf wel te zeggen dat hij een prof is op dat gebied.
Ook zijn honden zijn echt niet 100% gehoorzaam hoor.
Maar een goede puppy cursus is wel een soort van must als je een hond neemt.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 16:07:07
Als je ergens komt waar veel honden zijn kan je idd per ongeluk tegen een hond botsen, maar dan zoek je t zelf op.... verder verwacht ik niet dat er opeens een hond op mij af komt stormen nee.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Kees  schreef op: 08-05-2015 16:12:28
Whaha Son...die kop tussen je.benen heb ik ook zo'n
hekel aan!
Mijn schoonhond likte vroeger steeds aan mn ramen,
dikke ruzie over gehad ik wil dat.niet.
Tot ik het een keer bij schoonloeder thuis deed...
Toen snapte ze het pas .

Honden zullen er altijd zijn en we zullen aan elkaar
moeten wennen, net zoals.opgevoede en onopgevoede
mensen heb je ook zulke beesten.....

Bij grote angst is er ook een cursus te volgen trouwens
 
Quote
RE: Bang voor honden
Suus  schreef op: 08-05-2015 16:25:11
Honden moeten idd niet los, maar een hond die de deur uitglipt vind ik vergelijkbaar met een niet luisterende peuter.

 
Quote
RE: Bang voor honden
Jessmveliah  schreef op: 08-05-2015 18:55:09
Wij hebben dus sinds 3 weken een pup, erg enthousiast stuiterballetje Binnenkort starten we met cursus, vind ik erg belangrijk. Totdat ze goed luistert, zal ze altijd aan de riem zitten. Ondanks dat ik een hondenliefhebber ben, hou ik er ook niet van als ik besprongen wordt. Maar om op je vraag terug te komen: mijn mening is dat het van 2 kanten moet komen.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Caatje  schreef op: 08-05-2015 19:31:08
Ik vind het nogal een verschil, een kind dat per ongeluk tegen iemand aanloopt of een hond die doelbewust in je kruis hangt. Als hondenbezitter (en naar ik daarbij aanneem hondenkenner) weet je dat een hond dat doet. En de meeste mensen vinden dat niet prettig. Ik persoonlijk vind het niks een hond in mijn kruis net zoals ik ook geen vreemde mannen daar in de buurt wil. Mannen die dat ongevraagd doen, mag ik aanklagen, een hond kan gewoon zijn gang gaan, want het is een instinct......volgend mij geldt voor mannen trouwens precies hetzelfde. En als mannen daar niet naar luisteren sluiten we ze op. Van een hond weet je dat die niet luistert en die hou je dus aangelijnd mits je in een losloopgebied bent.
wel een beetje van de vraag afgedwaald, maar ook ik vind dat je je kind moet leren omgaan met zijn angst en sommige baasjes moeten hun hond beter opvoeden en zich aan de regels houden. Een hond die de deur uit rent hoort naar mijn mening, bij het eerste bevel van zijn baasje al te luisteren. 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Suus  schreef op: 08-05-2015 20:03:30
Mijn hond luistert beter dan mijn kinderen maar is geen robot. Je hond moet je opvoeden, maar hij kan zich best eens misdragen... Zolang het niet agressief is naar mijn idee normaal. 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 20:17:48
Tuurlijk kunnen honden zich misdragen net als kinderen. Maar sommige dingen zijn onacceptabel....en dat weten kinderen ook....

En kinderen zijn geen gevaar voor andere mensen...dat weet je met honden niet...ik heb nog nooit een mens horen zeggen op straat.... oei..wat een eng kind,ik loop stukje om

En als je weet dat jouw hond graag opspringt tegen andere mensen of kinderen, dan zorg je toch dat ze aangelijnd zijn... ik schrik me echt de kolere als zo'n beest tegen me op vliegt. Krijg echt hartkloppingen.
Misschien onderschatten hondenbezitters dat, aangezien ze (logisch) alleen maar dat beest als lieverd zien... maar door de ogen van angstige kinderen of mensen kan geen "hij doet niks hoor" tegenop.

 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 20:21:15
En uiteraard snap ik het puppy enthousiasme. Daar zie ik dan ook niks engs aan en snap ik dat die alles nog moet leren.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Danna  schreef op: 08-05-2015 20:26:11
Mijn dochter is ook vreselijk bang voor honden, zo bang dat ze inderdaad niet meer naar plekken wil waar honden zijn, natuurgebieden maar ook vriendinnetjes met honden vermijdt ze, en als ze er heen moet raakt ze volledig in paniek. Ik vind dat je niet moet gaan vermijden, maar moet leren dat honden misschien niet leuk zijn, en dat je bang bent, maar dat je het aan kan, en dat niet gebeurt waar je zo bang voor bent (in haar geval opgegeten worden). Omdat de paniek zo heftig was, en ze zo graag wel naar die vriendinnetjes wilde maar echt niet durfde, hebben we een behandeling gezocht bij een psycholoog. Ze is een paar keer geweest, en het gaat heel erg goed. Vooral het niet vermijden helpt erg. ze wilde ook nooit langs een hond lopen, maar ging dan aan de andere kant lopen. Door daar bij te helpen, leerde ik haar eigenlijk dat die hond inderdaad zo eng was dat zij er niet langs kon lopen, want ik haalde haar zelf al naar de andere kant. Nu leert ze dat ze het eng vindt, maar dat die hond haar echt niet opeet
 
Quote
RE: Bang voor honden
Suus  schreef op: 08-05-2015 20:28:13
Dat is dus eigenlijk een goed voorbeeld, een pup wordt volop bekeken en geaaid... Maar zodra hij groot is mag het niet. Mijn hond springt niet, behalve bij 2 mensen die dat als pup zo leuk vonden ondanks dat ik het niet wilde... Vind ik nu dus ook niet mijn probleem. Ik vind overigens ook dat honden niet mogen springen etc maar ik lees hier ook andere dingen die ik niet abnormaal vind. Mijn hond rent los ook op mensen af uit enthousiasme, hij raakt ze echter niet aan.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 21:03:42
Maar als er een hond op mij af komt rennen kan ik toch niet weten wat voor bedoelingen hij daar mee heeft ? Op dat moment vind ik dat eng.
Hij komt op je af rennen....en dan ? Gaat hij netjes zitten ? Wat verwacht hij van mij als hij er is...wat wilt hij dat ik doe. Wat moet ik doen.

Thomas is ook flink bang, maar durft normaal langs te lopen. Merk ook wel dat hij kleinere honden niet meer zo heel eng vindt. (Gewoon op straat)
maar als er een hond op hem af komt, gaat hij echt de paniekstand in.... dat is toch ook niet zo heel gek. Als een wildvreemde hond als een dolle op je af komt.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Suus  schreef op: 08-05-2015 21:07:42
Nee, dat kan je niet weten. Maar dat weet je ook niet bij mensen. Mijn hond raakt niemand aan, ik ga hem dan ook niet vast doen op plekken waar dat niet hoeft.  

Ik denk toch dat kinderen mee krijgen dat een hond eng is. Mijn kinderen groeien op met een hond en hebben geen enkele hond ooit eng gevonden, simpelweg omdat ze er bekend mee zijn. Ik denk ook dat daar het probleem zit, honden zijn onbekend. Door oorzaak te weten kan je het oplossen.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Sannie  schreef op: 08-05-2015 21:10:40
Mijn kinderen waren altijd erg bang voor honden .we hebben nu zelf een hond.kleine shitzu.Maar hij is altijd aangelijnd.Ik ben nog steeds bang voor grote honden .Maar mij kinderen zijn nu veel minder bang.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 21:11:06
En Son dat stukje is dus aan jou zelf! Je kunt namelijk heel erg makkelijk aan een hond zien hoe hij zich voelt en wat hij wil. Maar als jij dat weigerd te willen opzoeken/begrijpen, dan vind ik niet dat je zo heftig moet reageren.
Want schijnbaar irriteer je je er al heel wat jaren aan, vind je het al jaren naar, maar heb je er nog nooit wat mee gedaan.

Zulke dingen kunnen honden eigenare gewoon niks mee, mijn honden rennen ook wel eens op iemand af, maar springen zeker niet, vaak rennen ze niet eens naar die persoon toe maar er gewoon langs. mensen die honden niks vinden zien dat al als op zich af rennen terwijl de hond ze niet eens ziet.

heb wel eens ruzie gehad met een vent die mijn hond schopte, mijn honden waren aan het spelen en rennen en rende langs een man, en die schopte gewoon. want volgens hem kwam hij op hem afgerent... terwijl hij toch makkelijk had moeten kunnen zien dat de hond totaal geen intresse in hem had.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jessmveliah  schreef op: 08-05-2015 21:14:50

Quote Suus:
Dat is dus eigenlijk een goed voorbeeld, een pup wordt volop bekeken en geaaid... Maar zodra hij groot is mag het niet. Mijn hond springt niet, behalve bij 2 mensen die dat als pup zo leuk vonden ondanks dat ik het niet wilde... Vind ik nu dus ook niet mijn probleem. Ik vind overigens ook dat honden niet mogen springen etc maar ik lees hier ook andere dingen die ik niet abnormaal vind. Mijn hond rent los ook op mensen af uit enthousiasme, hij raakt ze echter niet aan.



Dat ben ik met je eens, iedereen is heel enthousiast als ik Izzy bij heb. Maar ik probeer dat zelf in te dammen. Zo kwam mijn buurmeisje (12j) steeds gillend aanrennen dat ze haar wilde aaien, daar werd Izzy zelf ook wild van. Dus uiteindelijk maar gevraagd of ze dat niet meer wilde doen. En zo probeer ik het E.liah ook aan te leren. Hij vind puppies (en grotere honden ook) heel leuk maar hij moet er van mij rustig naartoe lopen en altijd even vragen aan het baasje of er geaaid mag worden. Zo hoop ik evt. angst te voorkomen
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 21:16:39
Ja dat is indd ook lastig, bij een pup wil iedereen maar aaien en doen, en is het leuk blabla, maar die zelfde mensen gaan dus wel piepen als de pup geen pup meer is maar hij nog wel het zelfde bij ze doet.
Mensen verpesten soms je complete opvoeding met hun puppy graai grage handjes.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jc  schreef op: 08-05-2015 21:35:42
Oké, duidelijk! Ik wer er aan met onze zoon en hoop dat de hondeneigenaren er aan werken om hun hond zo goed mogelijk onder controle te houden.
ik hoop dat onze zoon er 'overheen' groeit, honden zijn ook erg groot als je nog zo klein bent
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 21:38:56

Quote Smvn&d:
En Son dat stukje is dus aan jou zelf! Je kunt namelijk heel erg makkelijk aan een hond zien hoe hij zich voelt en wat hij wil. Maar als jij dat weigerd te willen opzoeken/begrijpen, dan vind ik niet dat je zo heftig moet reageren.
Want schijnbaar irriteer je je er al heel wat jaren aan, vind je het al jaren naar, maar heb je er nog nooit wat mee gedaan.

Zulke dingen kunnen honden eigenare gewoon niks mee, mijn honden rennen ook wel eens op iemand af, maar springen zeker niet, vaak rennen ze niet eens naar die persoon toe maar er gewoon langs. mensen die honden niks vinden zien dat al als op zich af rennen terwijl de hond ze niet eens ziet.

heb wel eens ruzie gehad met een vent die mijn hond schopte, mijn honden waren aan het spelen en rennen en rende langs een man, en die schopte gewoon. want volgens hem kwam hij op hem afgerent... terwijl hij toch makkelijk had moeten kunnen zien dat de hond totaal geen intresse in hem had.



Hoe bedoel je heftig reageren ? Ik geef gewoon mijn visie.
En nee.....ik heb helemaal niks met honden, dus ga me daar dus ook niet in verdiepen. Ik vind dat namelijk niet aan mij.
En ja, thomas is bang voor honden, zal hij vast gevoeld hebben bij mij (al ben ik niet per definitie bang voor honden) maar Michelle was dat okk en is ook vanzelf overgegaan, gewoo door dat ze wat groter worden is een hond minder eng om te zien. Zoals ik al zei, thomas is ook al relaxter en zal daar ook wel overheen groeien.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Bang voor honden
Naam
Bericht