Menu
 

Topic:

parodontitis

Nellemv2  schreef op: 08-05-2015 14:06:59
Vanmorgen was ik voor het eerst met de kinderen en voor mezelf bij onze nieuwe tandarts. Mijn gebit is gelukkig prima, mijn verstandskiezen moeten eruit maar dat vind ik wel oké.
Maar ik schijn dus ook parodontitis te hebben..daar schrok ik nogal van want ik las die folder thuis maar ik las niets positiefs..
Volgende maand moet ik ermee naar de mondhygiëniste om te kijken hoe erg het is en wat er voor behandelplan komt.
Ik vind het zo spannend....

Die drie kiezen die ik moet laten trekken heb ik ineens geen enkele moeite meer mee...
 
Quote
Navigatie
RE: parodontitis
Nellemv2  schreef op: 08-05-2015 14:10:27
Oh..mijn vraag!

Iemand hier bekend mee? Ik wil alles weten, dus positief en negatieve ervaringen!!

Tijdens het testen riep ze termen als -3 en 4 mm.... maar goed, dat zegt me natuurlijk niet zo veel...

Toen ik zwanger was van de jongste stonden mijn boventanden een beetje losser, sindsdien heb ik ook een spleet tussen mijn tanden, niet voor maar meer tussen de voor-en hoektand. Erg lelijk. Toen ik dat vertelde dacht zij dus gelijk aan parodontitis...
 
Quote
RE: parodontitis
Chloe  schreef op: 08-05-2015 14:36:55
3 en 4 mm valt nog mee hoor, met de juiste aanpak kan dat echt nog wel goedkomen. Vanaf 5 mm is er sprake van beginnrnde paradontitis. Ik zat op het randje, maar gaat nu beter. De mondhygieniste zal je goede tips kunnen geven en zal het elke 3 maanden gaan schoonmaken.
 
Quote
RE: parodontitis
Nina1  schreef op: 08-05-2015 14:46:28
idd mondhygeniste kan veel doen.
Schijnt nieuw te zijn dat ze dat meten ( sinds 1 jaar)
Ik moet veel raggen en stoneren. Raggen vind ik niet prettig, tanden stokers wel. Moet ook wel...en om de zes maand schoon maken bij mondhyginiste.
 
Quote
RE: parodontitis
Boterbloem  schreef op: 08-05-2015 15:23:57
Kennis van mij had het er toevallig laatst over,
wat ik me wel herinner is dat ze zei dat ze wat vaker naar de mondhygieniste ging.. Ik ga 1 keer in de maand, dus vaker dan dat. Maar als je het zo goed bij kan houden zou ik er voor tekenen ;-)
 
Quote
RE: parodontitis
Made  schreef op: 08-05-2015 15:28:16
Ik heb het ook. Aantal pockets van 5. Veel ragen en poetsen dus.

mijn gebit wordt om de 3 maanden gereinigd van tandsteen. Nu ik niet meer rook merk ik dat mn tandsteenook aanzienlijk minder is (drink nu ook veel minder koffie).
Ik mag eind mei weer heen. Ben zo benieuwd of het verbeterd i s. Mh hamert er al jaren op dat ik moest stoppenmet roken ivm parodontitis.
 
Quote
RE: parodontitis
Ano  schreef op: 08-05-2015 17:14:02
Mijn man kreeg vorige keer ook deze "diagnose" toen dachten wij nou oke daar gaan we wat aan doen... Maar toen kwam het behandelplan met bijbehorende kosten €900,- maar liefst.. Om zijn gehele gebit te reinigen, slechts 1 keer... Dit is wel verdeeld over vier behandelingen en de intake. Maar wij schrokken hier dus erg van! Dag vakantiegeld...
 
Quote
RE: parodontitis
Debby1977  schreef op: 08-05-2015 17:56:29
Ik had hele erge paradontitis en na lang sukkelen en repareren en schoonmaken heb ik alles laten trekken afgelopen januari en dat was voor mij een grote opluchting. Zo te lezen valt het bij jou gelukkig wel mee
 
Quote
RE: parodontitis
Ikke  schreef op: 08-05-2015 19:00:14
Ik heb dit ook en in erge mate. Zo erg dat ik in mijn gehele gebit 6 en 8 mm had. Idd tanden die los zaten s morgens en ga zo maar door....
ik ben bij de mondhyena een behandeling gestart met een fikse tandarts verzekering. Ik kreeg 90% vergoed van al mijn behandelingen. Met mijn angst voor alles wat in mijn mond moest gebeuren heb ik alles doorstaan en kom nu elke 4 maanden op controle en maakt ze alles weer schoon.... Ik zal nooit meer een super gebit hebben, maar met goed onderhoud geen pijn meer.
 
Quote
RE: parodontitis
Chloe  schreef op: 08-05-2015 20:38:27
Mij helpt tandpasta van Vitis, Gingival, heel goed. En heb inderdaad ragertjes in alle soorten en maten. En voor periodes dat de boel echt goed ontstoken is gebruik ik Perioaid tandpasta. Zo lukt het me om steeds net onder de 5 mm te blijven..  Ik snoep om deze reden trouwens helemaal niet meer. Ik hoef maar 1 keer een snoepje te nemen en 's avonds is alles ontstoken. 
 
Quote
RE: parodontitis
Nellemv2  schreef op: 08-05-2015 22:24:59
Bedankt!
Ik ben maar twee sterren verzekerd..voor tandarts.. we zullen zien.

Ik heb overigens geen nare klachten, behalve gauw een vieze smaak in mn mond. Ik poets al jaaaren met parodontax..

We zullen het zien.
Ik ben blij dat het geconstateerd is; mijn vorige tandarts heeft dit nooit opgemerkt.
 
Quote
RE: parodontitis
Nellemv2  schreef op: 28-06-2015 10:37:39
Onlangs ben ik geweest voor de status.. op 1 plek had ik al een pocket van 7 mm!! Ook een aantal van 6 en 5 en de meeste 4 en 3.
Alle 'elementen' moeten gereinigd worden, dat zijn er bij mij 22..

Aankomende woensdag ga ik voor de 1e ronde en de week erop de andere kant. Ik zie er als een berg tegenop!

En ik ga me vanaf het nieuwe jaar een derde ster bij laten verzekeren; dan zijn deze kosten gewoon gedekt..nu betaal ik uiteindelijk 500 zelf..

Nu flink aan het stokeren..moet er wel aan wennen om dit een gewoonte te maken
 
Quote
RE: parodontitis
Chloe  schreef op: 28-06-2015 14:21:04
de kosten zijn behoorlijk inderdaad. Maar wat betreft pijn hoe je er niet zo tegenop te zien hoor. Vond het echt niet erger dan normaal schoonmaken. En als dat wel zo is, dan kunnen ze gewoon verdoven. Stokeren is trouwens niet voldoende he, je moet echt ook de juiste ragertjes met speciale tandpasta/-gel erop gebruiken om tussen al je tanden en kiezen te reinigen..
 
Quote
RE: parodontitis
Nellemv2  schreef op: 08-07-2015 15:47:43
Vandaag was de behandeling; vorige week ging het niet door. Ze heeft boven- en onderkant goed schoongemaakt, dat viel me uiteindelijk erg mee.
Wel wat napijn gehad vanmiddag.

Nu heb ik het gevoel dat mijn tanden een beetje los staan...brrrr..

Nu goed blijven stoken en poetsen (en fruit eten!) en dan over drie maanden weer terug on te bekijken hoe het ervoor staat...
 
Quote
Navigatie


Reageren op parodontitis
Naam
Bericht