Menu
 

Topic:

home made bamiballen

Gewoon Ik  schreef op: 03-05-2015 15:59:44
Vandaag voor het eerst een poging gedaan tot het maken van bamiballen.


Hebben jullie dat ook wel eens gemaakt en hoelang heb je ze dan op welk temp in de vetvijver gedaan
 
Quote
Navigatie
RE: home made bamiballen
Debbel79  schreef op: 03-05-2015 16:02:51
Bij mij verbrandde ze omdat de kern nog koud was.
Ik zou het dus op een wat lagere temp doen.
Zien er wel lekker uit!
 
Quote
RE: home made bamiballen
Gewoon Ik  schreef op: 03-05-2015 16:04:37
 Dank je.
Ik vrees ook dat ik ze nog een slag te groot gemaakt hebt. Maar we wachten af.
 
Quote
RE: home made bamiballen
Jolanda1974  schreef op: 03-05-2015 16:06:59
Wat een leuk idee.. Hoe maak je die??

Misschien eerst frituren en daarna in de oven de kern warm laten worden onder het aluminium folie.
 
Quote
RE: home made bamiballen
Gewoon Ik  schreef op: 03-05-2015 16:09:33

Recept bami ballen.


rest bami


50 gram boter 50 gram bloem 1 liter bouillon paneermeel eieren.
boter smelten , de bloem er door roeren, daarna bouillon toevoegen zo dat hij nog wel lobbig is, dit mengsel door de bami roeren en af laten koelen, kan ook als je de pan in koud water in het aanrecht zet. daarna maak je ballen of je doet het op een plank waar je vetvrij papier op gedaan hebt, een laag van ongeveer 1 cm. deze dek je af met plastic folie en zet je in de koelkast. als hij afgekoeld is maak je of ballen of je snijd blokken. deze rol je door het ei, daarna door de paneermeel, en dit herhaal je nog een x Je kan ze invriezen, maar ik zou ze voor gebruik wel eerst ontdooien.

 
Quote
RE: home made bamiballen
Gewoon Ik  schreef op: 03-05-2015 16:10:07
Ik heb dus geen blokken gemaakt maar gewoon ballen 
 
Quote
RE: home made bamiballen
Gewoon Ik  schreef op: 03-05-2015 19:43:52
Ze waren heerlijk

 
Quote
Navigatie


Reageren op home made bamiballen
Naam
Bericht