Menu
 

Topic:

Puberteit en down voelen

Evenzo  schreef op: 29-04-2015 21:08:07
Mijn dochter is 11, na de zomer naar het VO en vroeg aan het puberen. Sinds december 2 x gemenstrueerd en er groeit van alles zeg maar. Nu zei ze vanavond tussen neus en lippen door dat ze zich vaak down voelt. Nu ben ik er niet te diep op in gegaan, na een logeerpartij was ze nl doodop. Dat speelde denk ik een rol. Maar goed, mijn vraag. Wil het niet meteen op hormonen gooien maar dat kan....toch? vind het soms beetje lastig, eeN ukkie met al die hormonen. Quà leeftijd sta ik er niet bij stil, maar fysiek dus weer wel .


 
Quote
Navigatie
RE: Puberteit en down voelen
Sunshine  schreef op: 29-04-2015 21:23:46
Ja heeft mijn dochter ook last van
soms een dag ,soms een paar dagen 
ik laat haar altijd maar gaaneven in haar eigen sop gaar koken
zeker als zij moe is ,heeft ze er meer last van.


 
Quote
RE: Puberteit en down voelen
Eefje  schreef op: 29-04-2015 22:33:50
Hier ook een dochter van 11 die zwaar aan het puberen is. Nog niet gemenstrueerd, maar verder aan alle veranderingen onderhevig.
En zij heeft van die buien, pfff. Komt ze uit bed, gezicht op onweer. Gaat boos naar school, komt lachend weer thuis. Je kunt er niets van navertellen op dit moment, haha! Ze zegt dat ze dan "gewoon boos" is. Dan gaat er ook een briefje met verboden toegang op haar deur. Dan laat ik haar maar ff met rust. Heb er wel met haar over gepraat.

Ik zou proberen op een moment dat ze niet zo moe is en wat vrolijker is er met haar over te praten. Is ze echt down, of is het meer gewoon boos en niet lekker in haar vel zitten, zoals mijn dochter? 

Succes! 
 
Quote
RE: Puberteit en down voelen
Bepje  schreef op: 29-04-2015 22:33:54
Kan hoor, ook jongere kinderen kunnen dit hebben. Als het echt vaak voor komt en langer dan een dagje dan is een bezoekje aan de huisarts wel goed.
 
Quote
RE: Puberteit en down voelen
Mv5  schreef op: 29-04-2015 23:35:00
mijn twaalfjarige is ook behoorlijk aan het puberen en die heeft het regelmatig best moeilijk. dan zit ze een beetje met zichzelf en haar gevoelens in de knoop. ik probeer er wel met haar over te praten, maar ze is heel introvert. meestal eindigt het dan is boosheid en kwaad naar haar kamer stampen.
als ze echt langdurig ongelukkig, zou ik wel iets van hulp regelen. verder gewoon goed in de gaten houden en proberen met haar te blijven praten, zorgen dat ze je vertrouwt.
mijn elfjarige begint ook al te puberen, met name lichamelijk, maar kan ook al een grote mond hebben af en toe.
puberteit kan soms lastig zijn...
 
Quote
RE: Puberteit en down voelen
Chloe  schreef op: 30-04-2015 05:59:55
Het hoort er wel bij, heeft mijn puber van 10 ook. Maar ben er zelf wel alert op dat het niet te lang mag blijven duren, het moet een dipje blijven en niet op een depressie gaan lijken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Puberteit en down voelen
Naam
Bericht