Menu
 

Topic:

Ervaring met vouwwagen...

Roze  schreef op: 22-04-2015 08:39:39
Wij gaan waarschijnlijk een vouwwagen aanschaffen, maar hebben geen idee welke...

Járen geleden waren we tentkampeerders, toen we meer kinderen kregen stapten we over naar een caravan. Beviel goed, maar verkocht omdat we i.v.m. geboorte baby, verhuizing etc. de luxe caravan toch een periode niet gebruikten en we wel verzekering, staling en afschrijving hadden.
Laatste 2 jaar in huisje in buitenland, ook leuk

Nu willen de kinderen dit jaar erg graag naar een bepaalde camping in NL. Helaas zitten alle huurchalets vol, maar kunnen we wel met een eigen kampeermiddel. Nu overwegen we dus een vouwwagen omdat we daarmee ook naar het buitenland kunnen en het qua kosten ook een stuk minder is als we hem een jaartje niet gebruiken.

Maar we zien echt tussen de bomen het bos niet meer. Alle vouwwagens zijn binnen no time opgezet als we internet moetn geloven
Wie heeft voor- en nadelen van een vouwwagen.
Welke merken zijn aanraders?
Waar moetwn we echt om denken?
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring met vouwwagen...
Mamami  schreef op: 22-04-2015 23:25:21
Wij hebben een Jamet Texas. Echt geweldig !!! Wij slapen aan ene kant de kids samen op andere bed, Ondertenten gebruiken we voor opslag, voortent en luifel er aan en we hebben een gigantische ruimte.
Ook het rijden met een vouwwagen is perfect, je hebt geen gevaarte achter je auto hangen. Keuken zetten we buiten onder de luifel naast de skottel, werkt perfect en manlief kan heerlijk kokkerellen.

Bij ons staat alles binnen een uur en wij trekken zelf Frankrijk rond met een vouwwagen. Aankomen, openklappen, waterpas zetten, luifel er aan en klaar voor een nachtje. We hebben de meeste spullen in de auto (vw transporter bus) liggen (dus geen gedoe met eerst je vouwwagen leeghalen voor je verder kunt).

Voordelen: koel slapen (caravan blijft langer warm), echt kampeer gevoel, veel meer ruimte dan in de caravan, prettig rijden, goekoper in stalling

Nadeel: bij slecht weer en nat tentdoek is opruimen niet fijn, opzetten kost tijd

Wij kopen na de zomervakantie een camper en verkopen onze vouwwagen, we willen graag naar engeland en scandinavie om rond te trekken en daar vinden we een vouwwagen niet geschikt voor.
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Danna  schreef op: 22-04-2015 23:30:53
De wat nieuwere roadmasters hebben een 1hand opzetsysteem. Mijn man zet hem alleen op, en zegt dat dat niet zwaar is. Onze is een jaar of 7 oud, en toen zat het er systeem er al een tijdje op. Alle stokken zijn hetzelfde, dus geen gezoek of gemerk. 
we (mijn man ;-)) is wel een poosje bezig met opzetten. De wagen staat wel binnen het uur incl de tent en de luifel, maar dan nog afharingen, alle spullen een plekje geven ed. Enige nadeel vind ik dat er geen inritsbaar grondzeil in zit, maar inmiddels weten we hoe we het gek sEil moeten neerleggen en hebben we geen water binnen
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Caithy  schreef op: 23-04-2015 10:30:56
Wij hebben gekozen voor een vouwwagen, een snelle opzetter! Een jamet jametic!
Lekker 130 km op de snelweg en als we op plaats van bestemming zijn kost het on g30 min en dan staat hij!


Met een (zelfgemaakte) lattenbodem op de kastjes aan de linkerkant.
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Caithy  schreef op: 23-04-2015 10:32:50
Als je een tweedehandsje koopt, zorg dat wel dat je een onderstelbeurtje doet, worden alle remmen etc nagekeken... geloof me dat scheelt een paniekerige fransman, hangend uit zijn raam op de snelweg, die FUMEEEEE roept....
Remmen waren vastgelopen...
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Duifje  schreef op: 23-04-2015 10:41:11
Wij hadden ook een Jamet Texas. Was echt een hele fijne vouwwagen.
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Roze  schreef op: 23-04-2015 20:40:07
Gaaf Caithy!! Met hoveel slapen jullie erin?
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Roze  schreef op: 23-04-2015 20:41:46

Quote Caithy:
Als je een tweedehandsje koopt, zorg dat wel dat je een onderstelbeurtje doet, worden alle remmen etc nagekeken... geloof me dat scheelt een paniekerige fransman, hangend uit zijn raam op de snelweg, die FUMEEEEE roept....
Remmen waren vastgelopen...



Haha... kijk dit is dan weer mijn nachtmerrie


 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Caithy  schreef op: 23-04-2015 22:28:09
hahahaha het was vreselijk schrikken!!! 

We zijn met zijn vieren, waar wij links slapen, slaap mijn voor rechts en dan staan de tassen met kleding op de matras (150x200) en mijn dochter onderin het tentje ook rechts. Waarschijnlijk slaapt er in de vakantie in het ondertentje vast wel iemand extra erbij!!
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Vera  schreef op: 25-04-2015 21:04:38
Advies, ga niet eerst kijken bij Holtkamper en daarna bij 'de Wit' ofzoiets
Wij hebben het dus zo gedaan. Bij Holtkamper goed gekeken en tent eigenhandig opgezet. Prijsberekening gemaakt en toen naar een grote vouwwagenwinkel met allerlei soorten merk.
hier onder waar wij op gelet hebben en wat wij geconculdeerd hebben (maar jullie hoeven het daar niet mee eens te zijn natuurlijk)

Waar je dus tussen moet kiezen is:
gemak of ruimte!

Wil je gemak dan is de Holtkamper echt super! Mijn man had hem letterlijk (zonder oefening) binnen 3 minuten opgezet. Terwijl je bij de andere merken nog veel extra handelingen moet doen.
Ga je voor ruimte, dan is de Holtkamper onbetaalbaar en kan je beter uitwijken naar een ander merk.

Kijk ook even goed naar de keuken.
Holtkamer heeft een disselkeuken, niet handig want dan staat de kookplaat ter hoogte van de disel dus stoot je je of heb je vieze benen. Kies je een keuken op ongekeerd chassis dan sta je lekker onder de luifel en vrij met je benen (en staat hij op chassis uds m.i. veel stabieler en veiliger)
DE keukens van de andere merken voldoen ook maar staan meestal op pootjes dus niet zo stevig.

Als je kijkt naar hoe de dingen genaait zijn dan is holtkamper wel heel degelijk met zijn extra stiksels en geen overbodige frutsels. Hij is erg basic.

De jamet is qua ruimte prachtig, zitten een paar slimme dingen in zoals ritsje om elektrakabel naar buiten te leggen. Veel licht. Veel slaapruimte, aparte ruimtes voor bagage. Als je gaat voor ruimte zou ik die gekoze hebben.

Maar wij gaan toch echt voor het gemak (helaas want hangt groot prijskaartje aan) we sparen voor een holtkamper Cocoon XL met kinderunit. 

roze heb je hier iets aan?
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Sun Mv3  schreef op: 25-04-2015 21:21:43
Hoi Roze! 
Wij hebben deze winter onze eerste vouwwagen gekocht: eerst maar eens een relatief goedkope tweedehands voor 1100 euro, maar wel een snelopzetter (dus openklappen, uitklappen, twee stokken en haringen erin en klaar. Zelf een kooktoestel en kast eronder erbij gekocht in een kampeerwinkel en we kunnen gaan (zodra het wat beter weer is)... Het is een Trivago uit 1998 geloof ik... Maar hoe die bevalt moet ik dus nog ondervinden. Voorheen altijd in huurtenten, maar deze vouwwagen hebben we in 1 vakantie eruit....
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Sun Mv 3   schreef op: 25-04-2015 21:25:19
Het is trouwens zo'n zespersoons incl 2 ondertentjes. Maar zo'n ondertentje lijkt mij heel benauwd dus leg ze of met z'n drieën in het ene tweepersoonsbed of mijn zoon in zo'n popuptentje van de Action in de voortent en die zet ik overdag dan op het bed... Vind hem met dan 7 jaar nog te klein om buiten in de tent te slapen... 
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Roze  schreef op: 25-04-2015 22:15:09
Hé leuk jullie reacties! Ben net helemaal gaar van het Marktplaas kijken... Kids helemaal teleurgesteld dat we de allermooiste echt niet doen

Haha Vera, we hebben het er net vanavond over gehad om maar eens bij De Wit te gaan kijken, maar ik weet dat het dan niet goed gaat komen. Ik moet niet teveel moois zien...

Sunmv3, dat is een lekker idee he, dat je hem in een vakantie eruit hebt. Wij zijn met 7 personen altijd veel geld aan grote vakantiehuisjes kwijt, dus bij ons zal het ook nog relatief snel zijn.

Heb net gemaild naar iemand met een Jamet... Ben benieuwd
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Roze  schreef op: 25-04-2015 22:18:49
Wat leuk dat er hier zoveel mensen met een vouwwagen zijn trouwens!
Voor mijn gevoel heeft iedereen altijd een tent of caravan
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Suusmv3  schreef op: 25-04-2015 23:25:10

Quote Roze:
Wat leuk dat er hier zoveel mensen met een vouwwagen zijn trouwens!
Voor mijn gevoel heeft iedereen altijd een tent of caravan



haha dat idee hadden mijn man en ik ook 

wij hebben vorig jaar in sep hun vouwwagen kregen. hun gingen over naar een caravan. Het is ook zo`n snel opzetter. open klappen uitvouwen stokken neerzetten en klaar.

mijn man wou eerst kijken of het wat is voor hem ( ivm zijn dystrofie) en hij heeft nog nooit! gekampeerd  van huis uit gewent om altijd in hotels of huisjes te slapen   
en ik juist andersom altijd kamperen of met tent of met de vouwwagen. dus van de zomer voor het eerst weg... kijken of het voor manlief bevalt... 


 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Deborah Mv..  schreef op: 26-04-2015 00:55:21
Wij hebben een Roadmaster. De ondertentjes zijn leuk bedacht. Maar mijn dochter wilt daar echt niet onder slapen!!!
Ons Zafria kan niet voldoende trekken en heeft nog 150000 km gereden. Deze willen wij graag oprijden. Hierdoor is een caravan is geen mogelijkheid voor ons. Wij hebbben een vijf kinderen en de vouwwagen bied verder zoveel ruimte. Opzetten is een stress moment! Verder genieten wij toch ontzettend.
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Vera  schreef op: 26-04-2015 08:35:07
Onze ondertentjes zijn wel veel gebruikt. De jongste van toen 3 sliep bij ons maar de 2 oudsten sliepen wel in de ondertentjes (wel open) Dit jaar wil de oudste graag in een tentje voor de vouwwagen. En het is handig om de bagage te droppen die je niet kwijt kan

De Wit is echt leuk! Kijk goed rond, er is zo vreselijk veel (oh en ga niet op zaterdagmiddag 3 uur  :lol

Mocht iemand nog een grote, goede vouwwagen zoeken voor weinig geld, stuur een pb. Onze Jamet Canyon is te koop, met ondertenten, bermkeuken, staat op goed  chassis en goede banden

 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Vera  schreef op: 26-04-2015 08:35:52
Oh en niet te vergeten, de Jamet heeft een extra soft matras zodat ik niet op de planken lag. Dat wilde deze prinses op de erwt natuurlijk niet 
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Roze  schreef op: 27-04-2015 16:23:16

Quote Vera:
Onze ondertentjes zijn wel veel gebruikt. De jongste van toen 3 sliep bij ons maar de 2 oudsten sliepen wel in de ondertentjes (wel open) Dit jaar wil de oudste graag in een tentje voor de vouwwagen. En het is handig om de bagage te droppen die je niet kwijt kan

De Wit is echt leuk! Kijk goed rond, er is zo vreselijk veel (oh en ga niet op zaterdagmiddag 3 uur  :lol

Mocht iemand nog een grote, goede vouwwagen zoeken voor weinig geld, stuur een pb. Onze Jamet Canyon is te koop, met ondertenten, bermkeuken, staat op goed  chassis en goede banden




Heb je al een andere gekocht Vera?
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Banana  schreef op: 10-05-2015 22:23:43
nou we zijn toch drukker gaan zoeken toch maar overwogen eerst iets tweedehands en goedkopers te willen mochten we het over 2 jaar zat zijn is het niet zo zonde 
dusssss wie heet er nog iets leuks staan 6 slaapplaatsen lattebodem 
liefst 2 ondertenten liefts disselbak en fietsendragers 
ja ja we hebben eisen 
hele dag al zitten neuzen op mp erg leuke dingen tegen gekomen al pfff ik wil NU lekker camperen 
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Caithy  schreef op: 11-05-2015 09:58:08
Leuk is dat neuzen he!! Ookal hebben we nu een vouwwagen, ik blijf neuzen, naar sneufjes en mogelijkheden!
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Banana  schreef op: 11-05-2015 10:18:09
ja wat is er veeeel mogenlijk he heeeeerlijk 
maar ja zijn er wel veel veel verschillende maten vormen stylen 
zijn wel gechameerd van gerjak wagens 
maar cabanon heeft ook mooie duurzeme
en al verschillende leuke jamets gezien 
trigano ook mooi 
en sommige gewoone cht veeeeeerrrr boven budget zo als holtkam enz zelfs op mp veel geld of erg klein ach we zien wel we hebben geen haats kan net zo goed volgend jaar worde 
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Caithy  schreef op: 11-05-2015 11:26:16
Wij zijn erg tevreden met onze vouwwagen, we wilden graag op de bak slapen (we vonden het eng om op 3 poten te slapen en nog een kind onder je).
Inritsbaar grondzeil is een must heerlijk!! Nog wel even een matras halen voor de pinksteren, dan zijn we zo goed als klaar!
Heb zelfs tegen de koude voeten bij de action picknickkleed gekocht (ene kant isolatie andere kant fleece) voor als we straks kamperen (pinksteren). 
Verder goede slaapzakken gekocht (vorig jaar verknikkeld tijdens pinksteren) en de kids hadden al een goede.
Wat ik ook handig vind is picknickset (met 4 zitjes) kids kunnen spelen en tekenen en volwassenen met eigen stoel er ook aan zitten.



 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Banana  schreef op: 11-05-2015 12:38:57
wij hebben voorkeur voor lattebodems en ondertentjes is stevig genoeg ben der niet zo bang voor 
verder zijn we altijd gewent camperen hebben grote luxe tent en ook vorig jaar cravan gehad 
dus ja we zijn goed in gedkt met dekens enz 
hebben in de loop der tijd genoeg aangeschaft en juist daarom juekt het nu wel erger whahahah
wij hebben hier allemaal dubbele slaapzakken en fleece dekens 
ook speciale kleren enz we heben het nooit koud gehad 
is alleen lang geledne zouden voor de jongste een stoel moeten kopen die zat voorheen nog in de buggy 
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Roze  schreef op: 12-05-2015 22:05:44
Leuk banana, dat je ook op zoek bent, ben benieuwd...

Wij gaan donderdag bij een Roadmaster kijken. Hoop dat het wat wordt! Leek ons wel een geschikte wagen voor 7 pers.
Alleen moeten we volgens mij wel wat bagage òf wat kinderen thuislaten willen we alles meekrijgen
 
Quote
RE: Ervaring met vouwwagen...
Banana  schreef op: 12-05-2015 22:09:30
whahahahahaah herkenbaar 
raod master hebben we ook naar gekeken maar de gerjak staat toch wel op een mede door de ingebouwde disselbak en nog wat puntjes 
we krijgen als goed is einde vand e maand leuke meevaller dus wie weet 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring met vouwwagen...
Naam
Bericht