Menu
 

Topic:

Verwarde scholier steekt docent dood in

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-04-2015 22:54:33
 

rmBoxmid1;folderrm"> 

 

Verwarde scholier steekt docent dood in Barcelona


Bewerkt door: redactie − 20/04/15, 15:01  − bron: AP


© getty. Studenten van het Instituut Joan Fuster in de wijk La Sagrera waar vanmorgen een jongen zijn docent aanviel met een kruisboog

UPDATE Een dertienjarige leerling heeft vanochtend op een middelbare school in de Spaanse stad Barcelona een leraar doodgestoken. Voordat hij kon worden aangehouden, had hij vier andere mensen verwond met een mes en een zelfgemaakte kruisboog. Een van hen was de lerares Spaans van de jongen.






  • © epa.

    Hulppersoneel bij de school in Barcelona waar een leerling een docent doodschoot met een kruisboog



  • © epa.

    Studenten bijgestaan door psychologen en politieagenten bij de school





De jongen zou psychisch in de war zijn. Hij wordt in een ziekenhuis onderzocht, meldde de plaatselijke politie. Die kan hem niet aanhouden in verband met zijn jonge leeftijd. Kinderen jonger dan veertien jaar zijn volgens de Spaanse wet voor hun misdaden volstrekt niet toerekeningsvatbaar en van veertien tot achttien jaar in beperkte mate. Deze wet staat nu weer ter discussie.

De jongen kwam in camouflagekleuren aan op school, met een soort zelfgemaakte kruisboog, een dolk en een fles met een brandbare vloeistof. Hij was een uur te laat en viel eenmaal in de klas meteen de lerares Spaans aan met zijn kruisboogje, die volgens Spaanse media pennen afschoot. De lerares raakte lichtgewond aan het gezicht.

De jongen viel vervolgens ook leerlingen met een dolk aan, onder wie een dochter van de lerares. Toen een leraar uit een naburig lokaal tussenbeide kwam, stak de jongen hem met zijn dolk neer, als gevolg waarvan de leerkracht korte tijd later overleed. De docent viel voor een ander in en gaf pas enkele weken les op de school. Twee anderen leraren en twee leerlingen raakten lichtgewond. De jongen werd uiteindelijk overmeesterd door een gymleraar die hem aan de politie overdroeg.

Volgens een medeleerling richtte de jongen zich tot zijn klasgenoten met de woorden: 'Rustig, jullie interesseren me niet'. Het zou volgens scholieren een rare jongen zijn die veel van wapens houdt. Hij zou eerder gedreigd hebben alle leraren te doden. De school gaat woensdag weer open.

 
Quote
Navigatie
RE: Verwarde scholier steekt docent dood in
Jen9  schreef op: 20-04-2015 22:56:34
Ik hoorde t vanochtend op t nieuws.. vreselijk!
 
Quote
RE: Verwarde scholier steekt docent dood in
Debbel79  schreef op: 21-04-2015 07:16:30
Verschrikkelijk.
 
Quote
RE: Verwarde scholier steekt docent dood in
Kees  schreef op: 21-04-2015 07:20:23
13 jaar...oooh wat erg dit toch....
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verwarde scholier steekt docent dood in
Naam
Bericht