Menu
 

Topic:

Waar gaan jullie heen deze vakantie???

Jo  schreef op: 20-04-2015 20:16:25
Het is weer bijna vakantie, na vrijdag 2 weken mei vakantie.
Op het schoolplein heb ik al weer een paar keer de vraag gehad, waar gaan jullie heen de mei vakantie?
Wij gaan lekker naar Turkije/Kreta en jullie??
Uhhh nergens......... we gaan niet op vakantie.
Elke vakantie weer onderwerp van gesprek op het schoolplein en Facebook.
Meestal vertel ik maar niet dat we nooit op vakantie gaan, hebben we helaas de financiën niet voor, want dan is het: oh allerlei dagjes uit is ook leuk. Doen we dus ook niet.
Oh klink wel heel zielig bedenk ik me nu, is niet zo hoor.
Vorige zomervakantie zijn we een midweek weggeweest  (kado gekregen van mijn moeder en haar man)en dat was zalig, maar dit jaar hebben we de woekerpolis van onze hypotheek moeten oversluiten en dat was geintje kost 600 euro.
In mijn familie/vriendenkring zijn het bijna allemaal 2 verdieners en gaan bijna allemaal wel meerdere keren per jaar op vakantie of weekendjes/midweekjes weg.
Even voor de duidelijkheid, ben niet jaloers hoor, gun iedereen alles van harte!  
Maar het lijkt wel eens of de schoolvakantie's niet weggaan raar is? Of verbeeld ik me dat?


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Nellemv2  schreef op: 20-04-2015 22:04:54
Met calamiteitenverlof ben ik wel bekend, nooit gebruik van gemaakt ook collega's volgens mij niet.. zorgverlof weet ik niet precies..maar dat zijn echt van die dingen als je echt echt echt geen andere oplossing hebt.

Ik moet eerlijk zeggen dat wanneer je kinderen ziek zijn je jezelf eigenlijk het beste zelf ziek kan melden..vooral omdat het jouwwww probleem is he..je moet vervanging aanvragen, uren opnemen en wat als er niemand kan..dan voel je je vreselijk schuldig.. In dat schuitje heb ik ook vaker gezeten! Maar nooit gedaan hoor!! Echt niet.
Wel gedacht! Maar ik ben nooit ziek..en zou het gewoon vergeten dan..dan zouden collega's vragen hoe ik me voel en ik zou zo roepen 'prima, hoezo?'  hihi..
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mamavonn Niet Ingelo
gd
  schreef op: 20-04-2015 22:05:29
Dat kunnen ze niet afschaffen want het is bij wet geregeld.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Kees  schreef op: 20-04-2015 22:09:02
ik werk 16 uur per week

ik ga er morgen direct naar vragen! ik geloof echt alles....
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Kaatje  schreef op: 20-04-2015 22:12:37
Maar als je 16 uur per week werkt en 96 uur krijgt heb je 6 weken per jaar. Dat is veel. Ik heb maar 4,5 week.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mamavonn Niet Ingelo
gd
  schreef op: 20-04-2015 22:15:42
Ik werk er ook 16. Mijn basisrecht is 74 dan nog leeftijdsverlof en bovenwettelijk. Zit ook op zo n 96 uur. Dan koop ik er nog 16 bij. Onze kinderen gaan niet naar de bso dus we vangen zo de vakanties op. 
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Minou  schreef op: 20-04-2015 22:16:28
Hier gaan we ook niet weg, heb ook geen idee wat anderen doen.

man is op oefening, dus we zijn met zn drietjes. 




 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Jen9  schreef op: 20-04-2015 22:33:49
Mijn man heeft iets van 60 dagen per jaar... komt omdat hij meer werkt dan dat hij uitbetaald krijgt en de ouwe lullen dagen hebben ze ook verdeeld.. dus veel vrije dagen...   Ik kan redelijk schuiven met mijn uren, dus dat rege; ik wel.. heb zelf iets van 5 weken ofzo..
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Queen@home  schreef op: 20-04-2015 22:43:09
we gaan denk ik niet.
de badkamer wordt verbouwd en we komen nog een duzendje te kort dus daar gaat hetvakantiegeld aan op
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mamami  schreef op: 20-04-2015 23:10:56
Wij gaan ook niet weg, in de zomervakantie wel met de vouwwagen naar Frankrijk. Onze kinderen hebben ook nog nooit gevlogen. Mijn man heeft alleen de bouwvak vrij dus dan is alles zo duur dat ik niet eens zou willen vliegen.
Vorig jaar zijn we in de meivakantie wel weggeweest (CP) maar toen kon je nog leuk boeken voor de meivakantie, nu betaal je ook de hoofdprijs dus gaan we niet. (vorig jaar zaten we voor € 358 een midweek in een VIPhuisje), nu kost ditzelfde huisje, zelfde periode € 799, echt belachelijk duur.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Pup78  schreef op: 20-04-2015 23:39:53
In de meivakantie blijven wij lekker thuis. De kinderen gaan de dagen dat ik werk naar oma (totaal drie keer) en mijn vriend moet gewoon werken ook.
Voor de zomer twijfelen we nog. Normaal gaan we anderhalve week centerparcs. Mijn kinderen willen naar zee, maar om voor CP 2000 euro uit te geven vind ik iets te gortig. We deden altijd mysterypark maar die zie ik nog niet ertussen staan. Vorig jaar gebeld en toen boden ze dat niet aan in de periode dat wij wilden...
Dus we zijn nog zoekende ... we hebben een huis gekocht en willen nog wat dingen in huis opknappen, de tuin en dakramen vervangen. Denk dat het een weekje roompot oid word dit jaar... meer zit er niet in haha
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Jo  schreef op: 21-04-2015 07:51:33
Hier ook bouwvak, schreeuwend duur allemaal.
We moeten het schuurdak en keukendak gemaakt (kan vriend gelukkig zelf) vanwege lekkage, hypotheek overzetten en vakantiegeld is OP.
Ik troost mezelf met de gedachte dat er een tijd komt dat we het financieel weer ruimer hebben en we ook lekker kunnen gaan

 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mamvan3  schreef op: 21-04-2015 08:22:26
Mijn man werkt gewoon in de meivakantie, daarbij komt, dat de oudste maar 1 week heeft en de jongste 2 2 weken. Lekker handig. Wordt nog leuk volgend schooljaar, heb ik ze op 3 verschillende scholen heb...
Maar ik ga dan nog wel een weekje met de kids naar de camping (3 km verderop ) in de zomervakantie.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mariette35  schreef op: 21-04-2015 08:39:38
Ik heb in de 2de vakantie week van onze zoon ook een weekje vakantie en dan gaan we heerlijk van 11 tot 18 mei naar de camping. We hebben een seizoensplaats, lekker dichtbij huis. 
Ik had nog veel uren over van vorig jaar dus lekker een weekje opgenomen voor in de meivakantie

 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Myself  schreef op: 21-04-2015 08:56:54
Hier ook rond de zes weken per jaar vakantie, in de zorg.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Caithy  schreef op: 21-04-2015 08:57:44
Hier gaan we wel weg, meer omdat we vorig jaar zo genoten hebben in Denemarken. We gaan dit jaar naar Ierland 6 dgn, een rondreis maken, die ik zelf uitgestippeld heb.
Verder gaan we in de zomervakantie naar Frankrijk, dit jaar naar Cavalair sur mere naast St Tropez. 

1 jaar heb ik thuis gezeten, vreselijk vond ik dat, ik heb toen geen vakantie gehad. Alles kwam nog steeds op mij aan, wassen, schoonmaken, etc en dat is op de camping niet zo!

We sparen er ook echt voor en mijn man werkt 60 uur in de week, dus we moeten gaan anders blijft hij gewoon doorgaan (als je hobby je werk is...)
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Xxx  schreef op: 21-04-2015 09:32:55
Wij vertrekken over 2 dagen voor 2 weken naar Curaçao.
Meestal gaan we niet in de meivakantie, maar dit doen we omdat we 12,5 jaar getrouwd zijn.
We hebben hem huwelijksreis gehad, dus dit is onze huwelijksreis, maar dan met zijn 4-tjes.

We zijn vorige zomer niet op vakantie geweest.
En deze zomervakantie gaan we ook niet, maar gaan we verbouwen.

Hard gespaard zullen we maar zeggen.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Ano  schreef op: 21-04-2015 09:44:15
Wij gaan maandag een midweekje naar cp. Via mysteriepark geboekt en 220 euro kwijt. Van de zomer gaan we 8 dagen naar Luxemburg. Wij werken beide en kunnen dit bekostigen door ons vakantiegeld. We boeken eigenlijk nooit hele dure vakanties. Vind ik zonde van het geld. Ik vind het prettig om er even uit te zijn. Kom thuis in de vakanties moeilijk tot rust. Huishouden en alles draait door en dat kan ik niet loslaten;-). Voor de meivakantie heb ik geen vrije dagen op hoeven te nemen. Volgens het basisrooster wat ik draai ben ik iedere maand standaard een week vrij en deze week valt precies in de vakantie.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mamavonn  schreef op: 21-04-2015 10:16:19
Ik zou het ook erg vinden als ik niet meer op vakantie zou kunnen gaan. Kijk er het hele jaar naar uit en heb al het hele jaar voorpret om eencamping uit te zoeken enz.

Afgelopen zomer zijn we niet geweest omdat Iris net geboren was. We zijn toen wel in de meivak naar cp geweest en afgelopen kerst maar is toch anders dan in de zomer.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Ik  schreef op: 21-04-2015 12:56:19
Toen de oudste 2 heel jong waren gingen we bijna niet op vakantie, toen kon het financieel gewoon niet alhoewel we toen wel in het vakantiehuisje van mijn ouders af en toe konden.. De afgelopen 6 jaar gaan we wel elke zomer naar het buitenland, zou het nu niet meer willen missen. We moeten er uiteraard wel voor sparen.
Een enkele keer doen we een midweekje Landal of weekendje erbij maar niet elk jaar en ik ben nu 1 keer met een vriendin een weekje naar Griekenland geweest.
In mijn omgeving hoor ik veel dat mensen idd elke vakantie weggaan, van de zomer wekenlang, de meivakantie,de herfst, kerst en -voorjaarsvakantie.. kan niet op lijkt wel..maar moet zeggen dat ik het precies hetzelfde zou doen waarschijnlijk als we het konden doen
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Duifje  schreef op: 21-04-2015 13:58:03
In de meivakantie gaan wij helaas niet, maar in de zomer gaan we wel. Het moet ook ehct gek lopen willen we dat overslaan. We kijken er echt naar uit. Het hele jaar hebben we het druk met werken, school, het sporten van de kinderen. Het is allemaal heel erg leuk, maar we zijn er ook erg druk mee, dus we kijken echt uit naar ons jaarlijkse vakantie.
We proberen ook af en toe een (lang)weekend mee te pakken.
Wij kunnen het gelukkig ook betalen omdat wij beide werken.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Jo  schreef op: 21-04-2015 14:43:42
Heeeeeeeeeel misschien gaan we nog 2 dagen naar Duitsland in een hotel, we wonen 5k van de grens dus heb je al snel vakantiegevoel
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Fransje72  schreef op: 21-04-2015 15:08:02
Wij gaan in de meivakantie wel weg. Waar naartoe weten we nog niet, zien we wel. Instappen en kijken waar we uitkomen.
En de zomervakantie, pff, we weten het niet. Gaan we met de camper, of toch vliegen..... ik weet het, een luxeprobleem. Omdat ik hele dagen, gedwongen, thuis zit, wil ik wel graag op vakantie. De kinderen ook, als er maar een zwembad is en mijn man wil niet langer dan 2 weken, dan is ie het zat.

En kees, er is kortdurend (als je kind ziek wordt of familie in 1e graad) ziek wordt en langdurend zorgverlof, dus als je echt iemand langere tijd moet verzorgen. Het is een percentage van het aantal uren dat je werkt en volgens mij krijg je 70% betaald tijdens die uren, als ik mij niet vergis. Je kunt het een keer per jaar aanvragen.
Mmijn man krijgt altijd langdurig zorgverlof omdat ik nogal vaak naar het ziekenhuis moet. Maar personeelszaken moet het je zo kunnrn vertellen
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Chantal31  schreef op: 21-04-2015 15:21:45
we gaan mischien in de zomer naar marveld als er een mooie last minute is dan. Anders gewoon thuis. Er moet nog een nieuwe schutting komen en de rest van de tuin moet aangepakt worden.
We gingen ieder jaar naar spanje en zou ook graag weer gaan dit jaar maar zit er niet in. Niet erg op zich een mooie tuin heb je het hele jaar wat aan. Plant wel een palmboom en leg daar mn handdoekje wel onder
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Kate  schreef op: 21-04-2015 16:15:36
Wij gaan 10 dagen naar Zuid-Duitsland in de meivakantie (appartement). Deze zomer gaan we naar Frankrijk met de vouwwagen. Dure vakanties interesseren me niet zo, maar ik ga wel graag zo lang en vaak mogelijk weg. Ik vind het heerlijk om in een andere omgeving te zijn, de boel de boel te laten en gewoon te genieten van de zon. Maar ik vind het echt niet raar als mensen niet gaan. Ik ben ook zo vaak niet geweest in de meivakantie.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Mv E.l.s  schreef op: 21-04-2015 19:58:16
Ik ben getrouwd met een boer, we gaan net één week in het jaar op vakantie. Vliegen, dat dan weer wel haha.
Basisschool hier heeft 1 week vakantie ook maar.
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Annie  schreef op: 21-04-2015 20:21:16

Quote kees:
ik weet zeker dat het bij ons afgeschaft is, omdat sommige collega's er misbruik van maakte... Nelle, Annie? weten jullie dit?



Je hebt wettelijke uren en daarbovenop nog bovenwettelijke uren. De uren voor verhuizing e.d. zijn afgeschaft en in plaats daarvan hebben we bovenwettelijke uren gekregen. Die krijgt iedere werknemer in de kinderopvang ieder jaar. Het verschil met je wettelijke verlofuren is dat je de bovenwettelijke verlofuren niet mee kunt nemen naar het volgende jaar. Ik had bij 24 uur ook 96 uur wettelijke verlofuren en daarbij dan nog iets van 30-35 bovenwettelijke verlofuren geloof ik. Maar al met al heb je ongeveer 5.5 week vakantie zonder overuren e.d. 
Ik neem dus meestal 1,5 of 2 in de meivakantie en in de zomer nog 2 weken en dan hou ik nog wat over voor herfst,kerst,verjaardagen. Ik heb altijd uren over. 

Voor zieke kinderen neem ik compensatieuren (opgebouwd uit vergadering, ouder te laat enz) op. Maar dat is gelukkig zelden nodig omdat ik daar goede back-up voor heb. 
Als de kinderen lang ziek zijn, kun je bij ons in overleg met leidinggevende zorgverlof opnemen. Voor gesprongen waterleiding en acuut opvangprobleem calamiteitenverlof. 

Informeer anders eens bij de vakbond. je hebt vaak recht op een heleboel en lang niet alles wordt je verteld!

 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Maria  schreef op: 22-04-2015 11:13:56
Helemaal niet raar hoor. Wij zijn deze zomervakantie drie weken vrij en in die drie weken gaan we 1 week weg, naar Denemarken (Legoland!!). Verder blijven we lekker thuis.
De andere kindervakanties gaan we eigenlijk nooit. Ja, vorig jaar zijn we met pinkersten een lang weekend weg geweest, maar dat was de eerste keer.

 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Bepje  schreef op: 22-04-2015 14:22:02
We gaan in mei 3 dagen weg, dat is onze hele vakantie als gezin want man heeft verder geen vakantie, alleen nog 2 dagen voor de zwarte cross. Hij werkt voor zichzelf. In de zomervakantie wil ik wel met de kinderen nog ergens heen, afhankelijk van het weer en de prijs. In ieder geval een camping. 
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Lind@  schreef op: 22-04-2015 22:21:15
wij hebben een stacaravan , daar zitten we elke vakantie dus ook de meivakantie, daarvandaan kunnen we prima naar het werk, en mijn ouders staan er ook die passen dan op de kids , in de meivakantie heeft manlief een week vrij en ik de andere week
 
Quote
RE: Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Jaccy73  schreef op: 03-05-2015 12:06:25
12 dagen center parcs eifel heerlijk wandelen zwemmen fietsen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Waar gaan jullie heen deze vakantie???
Naam
Bericht