Menu
 

Topic:

aambeien

Patries73  schreef op: 02-02-2012 10:08:02
heeft er iemand ervaring met het laten schieten van elastiekjes om aambeien?
ik heb al heel lang last van aambeien, en ben nu door de huisarts doorgestuurd naar de chirurg voor deze "ingreep".
vanmorgen werd ik gebeld en weet ik de datum wanneer het gaat gebeuren. (de eerste datum heb ik afgeslagen omdat de volgende dag dan mijn dochter jarig is, dat leek me geen goed plan..haha)
er is mij verteld dat het geen pretje is, en daar ga ik ook maar van uit.
 
Quote
Navigatie
RE: aambeien
Mama73  schreef op: 02-02-2012 10:37:12
Ik heb het schieten van elastiekjes gehad inwendig 3x. 1e keer viel mee, ben wel de hele dag in bed gaan liggen. De andere 2 keren waren minder omdat ik wist wat er komen ging. Ben achteraf wel heel blij dat ik het heb gedaan. Je hebt een beetje raar gevoel als die stiekjes geschoten zijn, net alsof je last van diarree hebt. Je hebt continue aandrang (dit duurt een klein uurtje ongeveer). Ik heb ze ook uitwendig laten verwijderen, maar dat was bij mij een hel. Bij de uitleg deden ze alsof het niets voorstelde, maar zodra ik thuis was en de verdoving uitgewerkt was, kon ik alleen nog maar staan, liggen of zitten ging niet. Ik was om half 10 's avonds thuis en was kapot, wilde heel graag slapen, maar dat ging gewoon niet. Ik heb bijna alle pijnstillers geslikt die ik mocht hebben na overleg met de spoedeisende hulp. Ik ben er 3 weken mee zoet geweest. Elke keer als ik ontlasting had, ging ik door een hel. Spoelen, zitbaden, ik werd er doodmoe van. Maar goed, ik kan eindelijk weer een string aan, maar om eerlijk te zijn, dit zou ik nooit meer doen. Inwendig is wat dat betreft echt peanuts en zou ik zo weer doen. Ik weet niet of je nog een kindje wilt, maar dan zou ik ermee wachten. Ik hoop niet dat ik je ervan weerhoud.
 
Quote
RE: aambeien
Patries73  schreef op: 02-02-2012 10:58:20
dank je wel voor je reactie. Hier komen geen kindjes meer. Zover ik weet heb ik ze uitwendig. De huisarts heeft verder geen onderzoek gedaan, ik weet ook niet of ze dat bij de chirurg eerst nog gaan doen. (ik krijg de info folder nog in huis). Of ik ze inwendig ook heb weet ik dus niet (ik denk het wel).
Ik ga gewoon maar van het ergste uit, dan kan het (hopelijk) alleen maar meevallen. Zie er wel tegenop. (maar dat heeft ook weer met een stukje schaamte te maken, het is zo'n genante plek).
 
Quote
RE: aambeien
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 02-02-2012 11:04:27
Ik heb ze ook nog steeds van de zwangerschappen en bevallingen van Jarno en Ilse...Maar dit zou ik echt niet durven...
 
Quote
RE: aambeien
Doemaarniet  schreef op: 03-02-2012 00:23:11
Heeft de huisarts ze bekeken? Uitwendig kun je toch zo zien, ook zelf toch? Ik heb ze ook gekregen met de zwangerschap maar de laatste tijd alleen maar flink erger geworden. Er zit gewoon een hele rand om mn anus. Het doet geen pijn maar ik heb wel steeds dat je wat tussen je billen voelt zitten. En ik schaam me kapot. Ook voor mijn man. Ik heb ook vaak het idee dat ik het niet lekker schoon kan houden.
Wat gebruiken jullie erop? En zou ik er ook mee naar mn dokter moeten? Heeft dat zin? Die zalfjes gaan ze niet van weg.
 
Quote
RE: aambeien
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 03-02-2012 07:11:39
Zalfjes werken hier ook niet meer....Gebruik nu wel steeds vaker vochtig toiletpapier...Anders ook het idee dat het niet netjes schoon te houden is...Naar de dokter ben ik tijdens Ilse;s zwangerschap geweest...Had een getromboseerde aambei....Kon ook niets meer...Die hebben ze open moeten maken..nu ga ik niet meer!
 
Quote
RE: aambeien
-claudia-  schreef op: 03-02-2012 07:24:20
hai, ja heb ik gehad..wat ik nog weet ervan is dat ik flink buikpijn had en inderdaad met zitten was het geen pretje de 1e dag. En naar de wc gaan was opletten.
Per dag werd het een stukje beter.

Ik heb dat toen gedaan omdat ik er vreselijk last van had. Vooral in de zomer begon het te zweten, en ging de boel stuk, lopen was een ellende. En op een gegeven moment stond ik gewoon te huilen van de pijn.
Na die tijd ben ik blij dat ik het gedaan heb. Maar nu (inmiddels 5 jaar later) heb ik er weer 1..hopelijk blijft het hierbij.

Maar als je er veel last van hebt, dan zou ik het wel overwegen.
 
Quote
RE: aambeien
Doemaarniet  schreef op: 04-02-2012 00:15:57
Linda, ik lees juist overal dat je geen vochtig toiletpapier moet gebruiken en ik ben daarmee gestopt. En wat is last hebben van. Ik heb er geen pijn van. Maar vooral het idee dat het er zit en bij de seks dus zeker te zien is vind ik echt heel erg.
Maar ik zie me ook nog niet bij de dokter staan om ernaar te laten kijken.
 
Quote
RE: aambeien
Mirella  schreef op: 04-02-2012 05:05:14
Meiden er is een oplossing. Heb het heel erg gehad en las toen over apotheek vd berg in hilversum. Deze hebben een speciale kuur ontwikkeld 1 voor inwendig en 1 vooruitwendig. Met deze kuur ben je er binnen een week vanaf. Je kunt dit zonder recept bestellen en ze sturen het voor je op.
 
Quote
RE: aambeien
Soesjaa  schreef op: 04-02-2012 14:12:27
Dat heet Curanol
 
Quote
RE: aambeien
Soesjaa  schreef op: 04-02-2012 14:13:52
Is trouwens bij elke apotheek te koop.
 
Quote
RE: aambeien
Baby2  schreef op: 04-02-2012 14:36:18
Ik snap best dat sommigen van julllie zich schamen om naar een huisarts te gaan, maar ik denk echt dat je je daar soms overheen moet zetten. Ik denk altijd maar ik ben niet de eerste en ook niet de laatste die ze zo zien. Ik werk zelf als verpleegkundige op een chirurgische afdeling en wij kijken echt niet raar op van patinten die hier aan worden geopereerd. Er zijn heel wat pijnlijke aandoeningen in dat gebied op te noemen en ik denk altijd maar: wat zullen die mensen blij zijn dat ze van de pijn af zijn. Echt, niets om je voor te schamen en niets om tegen aan te zien. In de meeste gevallen hoef je niet eens lang te blijven en ben je dezelfde dag weer thuis, soms blijf je een nachtje slapen.
Dames overweeg een behandeling dan ben je er tenminste vanaf!
 
Quote
RE: aambeien
Mirella  schreef op: 04-02-2012 14:50:42
Volgens mij heet t niet zo,.het is.echt specifiek.van die apotheek.
 
Quote
RE: aambeien
Mama-van-aimy  schreef op: 04-02-2012 15:06:40
Dat van die apotheek heet idd Curanol/Curanal.

Ze hebben tabletten, zalf en eventueel zetpillen.

Vooral een combinatie van tabletjes (via mond in te nemen) en de zalf (smeren op de aambei) helpt heel erg goed.
Ik dacht er ook nooit meer vanaf te komen, mar wat ben ik blij dat ik Curanol/Curanal heb ontdekt!

Zalf kan je zo kopen bij de apotheek. Tabletjes kreeg ik op voorschrift van de HA.
 
Quote
RE: aambeien
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 04-02-2012 21:56:33
het is niet de schaamte voor de huisarts...Daar maak ik me echt niet druk om....Maar de pijn en het niet kunnen zitten van de pijn na de behandeling....Nee laat maar zitten..

Misschien toch maar eens de dokterassistente bellen of ze tabletjes kan voorschrijven..
 
Quote
RE: aambeien
Lente-marjolein  schreef op: 04-02-2012 22:03:31
Curanol en curanal is inderdaad erg goed.

Wat ook goed werkt is neusspray met xylomethazoline erop spuiten. Het is hilarisch, maar ik hoorde ze gewoon krimpen.
Ik zou zeggen: proberen kan geen kwaad.
 
Quote
RE: aambeien
Doemaarniet  schreef op: 04-02-2012 23:02:28
Curanol en spray al geprobeerd. Maar ze gaan er niet van weg.
 
Quote
RE: aambeien
Patries73  schreef op: 06-02-2012 11:09:58
Dank jullie voor alle reacties. Curanol/curanal heb ik ook al gehad, nu ruim 4 jaar geleden, na de bevalling van de jongste. Ik heb toen de tabletten en de zalf gehad. Maar helaas ze zijn niet weggegaan.
De folder heb ik inmiddels binnen, en ik krijg op de afspraak nog een inwendig onderzoek, en de elastiekjes worden dan (indien nodig) ook meteen geplaatst.
Het heeft mij trouwens ook een hele tijd gekost om me over de schaamte heen te zetten. (zo'n 13 jaar....) Maar de laatste tijd heb ik het idee dat ze nog groter zijn geworden, ik voel ze gewoon zitten en ik heb gewoon het idee dat het allemaal niet zo schoon wordt daarbeneden...haha.
 
Quote
RE: aambeien
Mieper  schreef op: 06-02-2012 11:18:33
Moet dat onder narcose of krijg je iets van verdoving ofzo Patries?
 
Quote
RE: aambeien
Patries73  schreef op: 06-02-2012 11:24:43
in de folder staat niks over een verdoving. Dus het is helaas gewoon zonder verdoving. Ik hoop maar dat het meevalt...
 
Quote
RE: aambeien
-claudia-  schreef op: 06-02-2012 11:28:43
ik ben wel onder narcose geweest..volledig. Het kan ook plaatselijk, maar had liever dat ik er niks van mee kreeg als de doktoren aan mijn kont zaten te vogelen. hihi

Maar volgens mij had ik er 1 binnen in en 2 flinke aan de buitenkant.
Ik heb er nooit spijt van gehad en zou het zo weer doen, ookal heb je een paar dagen last. De pijn en ongemakken die ik daar die rotdingen had was veel erger
 
Quote
RE: aambeien
Patries73  schreef op: 07-03-2012 09:31:05
Gisteren ben ik geholpen. Er zijn inwendig elastiekjes geschoten, volgens mij 2. Dat wat ik aan de buitenkant heb, dat waren geen aambeien, maar huidflapjes. Met een beetje geluk gaan die nu weg door die elastiekjes. (worden als het ware weer omhoog getrokken.). Als ik pech heb, blijven die, en kan ik een operatie daaraan overwegen/ondergaan.
Het onderzoek zelf en het schieten waren geen pretje. Maar nog niet echt heel pijnlijk. Maar o jee, toen ik eenmaal thuis was, wist ik niet meer hoe ik moest zitten/liggen. Ik lag gisteren al om 21.30 in bed. Heb flink wat paracetamol gehad.
Nu op dit moment valt de pijn even mee, maar goed, die kan natuurlijk zo nog weer komen opzetten. (hoop het van niet).
 
Quote
RE: aambeien
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 07-03-2012 09:53:33
Knap van je patries....Denk dat het bij mij ook huidflapjes zijn.....Hoop dat de pijn meevalt!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op aambeien
Naam
Bericht