Menu
 

Topic:

ideetjes vakantiedagboek

Proestie  schreef op: 08-04-2015 15:01:28
Ja, het duurt nog ruim 14 weken, maar ik geniet altijd van de voorpret  . We gaan dan dus op vakantie naar de Ardennen. Voor ons ruim 5 uur rijden. We hebben nog niet eerder zo'n stuk met de kinderen gereden, we zijn altijd in NL gebleven. Omdat mijn 3 tal erg goed is in ruzie maken op de achterbank, wil ik ze een tasje geven met cadeautjes voor onderweg. Simpele dingen zoals een knijpfruitje, rolletje pepermunt, een leuk tijdschrift ed. 
Nu wil ik ook een vakantiedagboek voor ze maken wat ze dan krijgen. Ik zag bij de hema van die schriften met harde bruine kaft. Het idee is om een kaartje binnenin te plakken met de route die we rijden. Verder wil ik een soort kaartjes maken waarop ze elke dag in kunnen vullen hoe het weer is. Natuurlijk ook een stuk ruimte om te schrijven/tekenen/plakken wat ze beleefd hebben. 
Voor aan het einde wil ik een soort 'vriendenboekje' idee maken met vragen over de vakantie; wat was het leukste, wat was het grappigste enz. Hebben jullie nog leuke ideeen en vragen hiervoor?
 
Quote
Navigatie
RE: ideetjes vakantiedagboek
Emilie  schreef op: 08-04-2015 15:18:41
Vraagkjes: 'Wie zijn jouw vakantievriendjes? Wat vond je lekker om te eten? Wat vond je eng?...'

Voor onderweg kan je ook foto's zoeken van plekken waar je voorbijrijdt (via google maps) en ze die laten zoeken.
Op één bladzijde het alfabet schrijven en dan moeten ze onderweg voor elke beginletter 'iets' zoeken
A(uto)
B(rug) B(oom) B...
C(aravan) C...
D(ak), D(ier)
E(zel), E...
Ik kocht ook altijd voor alletwee zo'n klein wit bordje met een pakje wisbare stiften en een doekje. Daar konden ze uren op tekenen, schrijven, spelletjes doen (galgje, OXO, pictionary,...)
Leuke luisterCD (die van het geluidshuis zijn grandioos zelfs voor volwassenen, maar ik weet niet of die in Nederland verkrijgbaar zijn)

Veel succes ermaa!
Emilie
 
Quote
RE: ideetjes vakantiedagboek
Proestie  schreef op: 08-04-2015 15:26:12
Ja, dat is ook een leuk idee; spelletjes voor onderweg erin zetten. 
En je vragen schrijf ik meteen op
 
Quote
Navigatie


Reageren op ideetjes vakantiedagboek
Naam
Bericht