Menu
 

Topic:

Rondreis Ierland

Caithy  schreef op: 31-03-2015 20:13:00
As meivakantie gaan we met gezin 6 dagen naar Ierland. We vliegen op Belfast en ik wil een rondreisje maken, maar er zijn gewoon veel dingen die ik wel zien, te veel....
Ik wil naar Malin head, Slieve Leaque, Downhead Patrick, Keem beach en Cliffs of Moher, maar das erg veel voor 6 dagen... De eerste dag komen we om 10.35 uur aan dus die dag kan benut worden voor wat langer in de auto of alvast wat te zien.
Maar wat is verstandig...dus wie is er wel eens in Ierland geweest en kan mij vertellen do and don'ts???


 
Quote
Navigatie
RE: Rondreis Ierland
Caithy  schreef op: 31-03-2015 20:21:40
up!!
 
Quote
RE: Rondreis Ierland
Sammy  schreef op: 31-03-2015 20:33:06
Ahhh ik had net een heel stuk geschreven. Poef ineens weg!
 
Quote
RE: Rondreis Ierland
Caithy  schreef op: 31-03-2015 20:38:57
Ohhhh wat jammer
 
Quote
RE: Rondreis Ierland
Sammy  schreef op: 31-03-2015 20:46:21
Ierland is echt een schitterend land om rond te reizen. De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Het is, na Amerika, echt mijn favoriete vakantie land!
Je komt aan in Belfast, in Noord Ierland dus (betalen met Engelse Ponden).

In Belfast kun je winkelen, maar er zijn ook zeker wel bezienswaardigdheden. Je hebt bv de Titanic Experience. Alleen het gebouw zelf is al heel indrukwekkend! Wij zijn hier zelf niet in geweest, omdat de kaarten via een soort van tijdsslot gaat. En we zouden te wienig tijd over houden om alles te kunnen zien, dan sloot de experience namelijk. Vooraf kaarten reserveren is echt sterk aan te raden!!

Verder wil je veel in erg weinig tijd. Cliffs van Moher zijn echt prachtig, maar een flink eind rijden vanaf Belfast! Ben bang dat wat je wilt te ver uit elkaar ligt waardoor je alleen maar in de auto zit en er veel langs je heen gaat.
In Noord Ierland zou je nog kunnen kiezen om de Causeway Coastway te rijden. Dat is een noordelijke route langs White Castle, Giant Causeway en Carrick-a-rede (touwbrug). Echt een schitterende route langs de kust! Als je in die hoek zit is misschien Londonderry nog een idee. Een wandeling over de oude stadsmuur, craft village, free Derry, bokside. Best heel indrukwekkend. Katholieken en Protestanten hebben hier hard tegen elkaar gevochten.

Wat vanaf Belfast ook goed te doen is, is de Boyne Valley. Hier zit Newgrange, Trim Castle, Hill of Tara, Monaster Boyce. Wij zijn hier zelf al meerdere malen geweest en blijft indrukwekkend. We hebben een huisje gehuurd in Bettystown (Courtyard) en vanuit hier hebben we van alles ondernomen.
Ook een bezoek aan Dublin is erg leuk. Wij winkelen zelf erg graag, maar ook wat bezienswaardigdheden betreft... genoeg te zien en te doen!

Wij hebben de laatste keer de 'Heritage Card' gekocht (kun je aanschaffen bij de bezienswaardigdheden die hierbij zijn aangesloten). Je betaald 1x voor de kaart en hebt daarmee een jaarlang toegang tot alle bezienswaardigdheden door heel Ierland heen. Mits ze hierbij zijn aangesloten. In de Boyne Valley en Dublin zijn aardig wat lokaties waar je met deze kaart kan zwaaien. Wij hebben deze kaart ruim dubbel eruit gehaald.
 
Quote
RE: Rondreis Ierland
Sammy  schreef op: 02-04-2015 14:09:23
Wat wij overigens ook nog wel eens doen om te kijken of een bepaalde route te doen is, is google maps gebruiken en daarin de plaatsen ingeven die je heel graag zou willen bezoeken. Dat geeft je een beetje inzicht hoe lang het rijden is en of je onderweg nog andere dingen zou kunnen doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rondreis Ierland
Naam
Bericht