Menu
 

Topic:

Zulke koude handen

Ma Dalton  schreef op: 25-03-2015 16:01:32
heeft iemand een tip? het is net alsof rechts nog kouder is als links. Maar het doet zelfs een gevoel van onaangenaam net niet zeer. Hoe jaag ik de verwarming van mijn lichaam aan? 
 
Quote
Navigatie
RE: Zulke koude handen
Boterbloem  schreef op: 25-03-2015 16:15:04
Dat is voor mij de enige keer dat ik met plezier ga afwassen. Als ze maar weer warm zijn, dan gaat het vaak daarna wel weer (en warm genoeg aankleden om verder ook warm te blijven.)
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Jolanda1974  schreef op: 25-03-2015 17:08:17
Zorgen voor genoeg brandstof in je lijf...
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Jo  schreef op: 25-03-2015 17:17:53
Even lekker warm douchen?

 
Quote
RE: Zulke koude handen
Ma Dalton  schreef op: 25-03-2015 18:08:35
Jolanda  hebt gelijk. Ik ben net een paar weken aan het werk vind de combi met mijn gezin en mijn bijna altijd afwezige man toch pittig. Was na 3 dagen al een kilo kwijt. bij mijn gewicht is dat gewoon niet goed.  Dus ik neem extra boterhammen en snacks mee naar mijn werk en eet hier ook regelmatige tijden tussendoor. En val nu niet meer af. Maar dat is dus niet voldoende om warm te blijven.
Mijn voeten zijn ook koud, maar heb van die flinke sloffen aan en dan zijn die wel goed. Stomme vrouwen kwalen.
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Smvn&d  schreef op: 25-03-2015 18:18:21
Vaak heeft dit te maken met je bloed circulatie. 

Je eet genoeg, maar krijg je ook voldoende voedingstoffen binnen? Gezonde dus, vitamines, mineralen?

En je lijf moet natuurlijk ook wennen aan deze nieuwe omstandigheden he. Het zal ook wel wat stress met zich mee brengen de eerste tijd. Waarschijnlijk is je lichaam gewoon een beetje moe. Probeer voldoende te slapen, goed te eten, en je rust te nemen wanneer dat even kan. 
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Ma Dalton  schreef op: 25-03-2015 19:31:33
denk eigenlijk van wel Sis,
ontbijt koffie met drie bruine boterhammen met chocopasta. om 10 uur fruit. om 11 uur wat volkoren biscuits of ontbijtkoek , lunch  2 of 3 boterhammen met ontbijtvlees. en dan in de middag  nog iets snoep-koekigs zoals een paar frou-froutjes of twee spritz ofzo en nog een stuk fruit. mijn avondmaaltijden zijn veel groente en een stukje vlees met aardappelen of volkoren pasta( meestal 2 borden) en nog een klein bakje vla of yoghurt. en dan vaak savonds nog iets maar dat ligt eraan of ik dan alweer honger heb of niet Want als ik die honger negeer.. val ik af.
behalve de chocopasta op de ochtendboterhammen en die koekjes in de middag is het niet heel gek ongezond dacht ik. ik sta in voor tips.
En in mijn beleving eet ik best veel voor een vrouw van 160 cm. en 50KG  Op minder verlies ik meteen gewicht.
Maar ben gewoon druk met mijn 4 kereltjes zonder echte hulp door de week en in mijn karakter zit."rennen nooit lopen" Mijn schildklier is trouwens dit jaar nog geprikt en was gewoon in orde.. dus ik verbruik gewoon veel

ondertussen riep de jongste van 2 net "au, mama" toen ik hem uit wilde kleden voor het bad.. te koude handen vindt hij. :-(
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Satekroket  schreef op: 25-03-2015 19:42:26
Je zou kunnen eten zoals de chinesen doen, wanneer er te weinig hitte is in je lichaam.
Dus kruiden die warmte geven van binnen, zoals chilli en kaneel, ingwer (hoe heet dat in het nederlands?) En warme maaltijden eten. Ontbijt met havermout met krenten, appel, kaneel. Soep eten met knoflook, chili.
Gulash is goed om warm te worden.
Je hebt te weinig Mild-Qi zeggen de chinesen. Niet veel koffie en thee, geen rauwkost, beter gekookt eten. Aardappels, Wortels, Rundvlees. Anijs is ook warmend, warme melk met anijs? Rosemarijn, Kardamon.

Ik zelf zou een scheutje Strohrum in de thee doen, maar daar wordt je dan later weer zo moe van..Alle kruiden die in Glühwein zitten zijn ook warmend, misschien zonder wijn, maar een thee ervan drinken. Anijs, kaneel, muskaat, Fenkelthee, wat is Kümmel in Nederland? Karwei?
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Kees  schreef op: 25-03-2015 19:43:15
heel herkenbaar meid.
ik viel ook alleen maar af en mijn vingers waren " dood" zeg maar.
het deed niet echt zeer maar wel onwijs zeurderig gevoel

ik ben naar een dietist geweest want ik had pijn aan alle botten die uitstaken zeg maar...

ik moest 6 keer per dag gaan eten.
en dan 4 x brood en/of pap en 2 x warm
het is even omgooien maar dat heeft mij er wel doorheen getrokken.
had blijkbaar deze periode meer voedingsstoffen nodig.

en als bij jouw zo je ritme veranderd is, moet je je eetpatroon ook aanpassen.
eet elke 2 uur een (kleine) maaltijd.

hoe bevalt je baan tot nu?
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Ma Dalton  schreef op: 25-03-2015 20:35:24
Ik zal beter na gaan denken over wat ik wanneer eet.
De baan, Ik vind het een hele uitdaging maar wel leuk, Mijn functie is meer leidinggevend dan iets anders. en dus een stuk zwaarder dan ik had ingeschat.  Het is ongelooflijk druk. Mijn agenda vult zichzelf. En ga van afpraak op kantoor naar afspraak en doe daartussen de dingen die dan openstaan en race aan het eind van mijn werkdagje dan vlot naar school om daar bij het hek te staan alsof ik nergens geweest ben.
het is echt een enorm gevlieg en zodra we naar huis gaan begint hier het circus van speelafspraken, muziek, huiswerk en sport. En mijn normale huishouding.. Dus er is eigenlijk geen rustpunt.. Maarrr en dat is echt wel een grote maar, het is ook wel weer heerlijk om na al die jaren me weer lekker vast te kunnen bijten en oplossingen aan te dragen.
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Jen9  schreef op: 26-03-2015 08:39:27
kummel is komijn volgens mij.. Jammer dat t net de kruiden zijn die ik niet lekker vind.. heb er ook regelamtig last van.. Maar goed zal t eens proberen.. Maar met neus boven een kop kaneelthee gaat me net te ver ;-)
 
Quote
RE: Zulke koude handen
Smvn&d  schreef op: 27-03-2015 11:20:09
Ja volgens mij eet je voldoende hoor.
Ik denk dat je lijf eventje moet wennen. Als het echt nog weken aanhoud zou ik wel een keer langs de huisarts gaan, wellicht heb je dan een gebrek aan een vitamine oid.
Maar voor nu zou ik er vanuit gaat dat je lijf even moet wennen.

Ik ben ook vaak koud, vooral mijn voeten. Maar ik eet ook veel te weinig, als het lukt meer te eten dan ben ik ook minder koud.

Er zijn ook weer aardbeitjes. Is ook lekker voor tussendoor. Alleen zijn ze nog wel een beetje duur.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zulke koude handen
Naam
Bericht