Menu
 

Topic:

Verdrietig en boos

Angel*  schreef op: 01-02-2012 17:11:04
Moet het even kwijt! Ik had al een rotdag, met slecht nieuws. Had mijn zoontje hier een vriendje te spelen, is hij met dat vriendje en zijn oudere broer naar de vijver gegaan. Ze zijn op het ijs geweest! Dat vriendje is daarna naar huis gelopen en heeft het zijn moeder verteld. Moeder kwam haar zoontje daarna ophalen. En dat terwijl ik mijn oudste zoon gisteren nog gewaarschuwd heb, omdat hij toen ook al naar de vijver is gegaan. Ik ben zo ontzettend kwaad en verdrietig en voel me ook lullig tegenover de moeder.
 
Quote
Navigatie
RE: Verdrietig en boos
Ivy  schreef op: 01-02-2012 17:13:15
Wat balen dat de jongens op het ijs zijn gegaan ook al mocht het niet... Kan me goed voorstellen dat je kwaad bent en dat voorkomt waarschijnlijk dat je zoontje het nog een keer doet.

Nu is het gebeurd, heel vervelend, ook tegenover die andere moeder, maar jongens proberen nu eenmaal af en toe wel eens een beetje domme dingen...

Gelukkig is er niets gebeurd en zijn ze beiden heelhuids thuisgekomen.
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Mamamiek  schreef op: 01-02-2012 17:34:10
Ijs heeft natuurlijk ook een magische aantrekkingskracht (ook in de zomer trouwens maar dan weer anders ) Als je gister ook al gewaarschuwd hebt dan zou ik hem nu 1 of 2 dagen ofzo binnen houden. Hoe oud is hij?
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Angel*  schreef op: 01-02-2012 18:26:47
Mijn oudste zoon is bijna 8. Zijn broertje 6.

Ik voel me zo rot, omdat ik normaal gesproken zo goed op mijn kinderen let. Ik was verantwoordelijk. En ze gaan er zo vandoor.
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Mamamiek  schreef op: 01-02-2012 18:53:43
Dat je verantwoordelijk bent betekend dat je zegt dat ze er niet mogen komen en dat je een consequentie geeft als ze het toch doen. Zeker van jongens van 6 en 8 kan je wel verwachten dat ze dit begrijpen. Maar dat ze het dan toch doen is voor de leeftijd weer niet zo vreemd. Leermomentje voor ze. Gelukkig is er niets gebeurd, ik zou ook heel erg schrikken!
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Angel*   schreef op: 01-02-2012 19:29:54
Ik heb gisteren nota bene nog gezegd hoe gevaarlijk het is en ze verboden om daar te komen. En dat ze altijd moeten zeggen waar ze naar toe gaan. Ze gaan er namelijk ook wel eens zo vandoor. Maar ze hebben nu straf. En ik voel me nog rot.
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Esthermv2  schreef op: 01-02-2012 19:33:29
Misschien kun je je zoontje dit uit laten leggen aan die moeder?
Zo van "mama had gezegd dat we niet mochten maar we zijn toch gegaan"....Dan neemt hij ook zelf zijn verantwoordelijkheid!
Onze jongste van 9 ging gisteren ook kijken bij het ijs. Hij stond op de kant en gleed zo op het ijs en er ook door heen! Kletsnat kwam hij bibberend thuis...
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Made  schreef op: 01-02-2012 19:46:18
Oh ik zou ook woest zijn, maar ik ben heel erg bang voor natuurijs. Ook als kind eigenwijs geweest en erdoor gezakt en eronder geschoten, sindsdien nooit meer op ijs gestaan, dus kan je angst en woede heel goed begrijpen!
Ik vind de oplossing van emv2 wel een goede oplossing!
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Vikki  schreef op: 01-02-2012 19:52:04
Dit overkwam mijn oudste (hij was 9 denk ik)ook eens toen hij aan het spelen was bij een vriendje. Hij zakte met 1 been door het ijs...
Ik ben daar vrij makkelijk in. Als wij een sloot in de buurt hadden, had hij het hier vast ook gedaan. Zijn moeder vertelde het bij het ophalen. Ik vind dat mijn zoon ook gewoon nee had kunnen zeggen hoor. Hij weet dat het niet slim is om op het ijs te gaan als je niet weet of het goed is.
Dus vriendje had ook aan de kant kunnen blijven(deed die van mij ook niet, want ja jongens onder elkaar )
Maar goed, snap je gevoel wel hoor en vindt de tip van Emv2 wel een goede. Succes!
 
Quote
RE: Verdrietig en boos
Angel*  schreef op: 07-02-2012 11:04:45
Nog bedankt voor de reacties! Ik heb de moeder van het vriendje gesproken die heel goed reageerde gelukkig. Dus ik was helemaal opgelucht. Mijn zoontjes hebben een flinke straf, ik denk dat ze het wel duidelijk is!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verdrietig en boos
Naam
Bericht