Menu
 

Topic:

Ik wil minder, maar ander werk lukt nie

Even Anoniem  schreef op: 19-03-2015 11:51:26
Hoi, ik besef dat ik een luxeprobleem heb, maar toch... ik heb een goede maar drukke baan van 32 uur per week, in de praktijk vaak 34 of 36 uur. Het is in een andere stad. Ik wil graag minder werken maar dat gaat niet in deze baan. Ook wil ik graag in mijn eigen stad werken vanwege de reistijd. En ik wil een baan die minder veeleisend is dan de baan die ik nu heb.

Dus ik ben op zoek naar iets anders, het liefst iets administratiefs en dan voor 2 of 3 dagen en het liefst in de buurt. Maar telkens als ik een leuke vacature gevonden heb (en dat is al lastig omdat er niet zoveel administratief werk wordt aangeobden in ons stadje), vinden ze mij niet geschikt omdat ik vanwege mijn achtergrond 'te ambitieus' overkom.

Hoe overtuig ik bedrijven ervan dat ik juist bewust een stapje terug wil doen, minder verantwoordelijkheid wil (maar dan wel zoveel verantwoordelijkheid dat ik mezelf voor de volle 100% inzet voor deze baan), dat ik geen mensen hoef aan te sturen (doe ik nu wel maar is nou niet bepaald waar ik energie van krijg), dat ik geen baan wil waarbij ik meer managers dan medewerkers ken, kortom, dat ik hier echt goed over nagedacht heb, dat ik er met mijn volle verstand ervoor kies om voor deze baan te solliciteren, dat ik niet zomaar solliciteer maar dat ik er bewust voor kies om dit werk te gaan doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Ik wil minder, maar ander werk lukt nie
Jessica  schreef op: 19-03-2015 12:03:19
Nou, zo dus. In je mail ben je aardig overtuigend.

Maar ik snap wel dat een werkgever, die per sollicitatieronde keuze heeft uit 100 mensen, dan toch niet voor jou kiest.
Ik denk namelijk ook, die verveelt zich kapot binnen 3 maanden... En er zit vast iemand tussen al die ontvangen sollicitaties die beter in zijn profiel past.

Ik zit ongeveer in jouw positie, alleen wil ik geen andere baan. Maar ik denk het wel eens. zou lekker zijn een rustig baantje... 
 
Quote
RE: Ik wil minder, maar ander werk lukt nie
Annie  schreef op: 19-03-2015 22:55:28
Misschien kun je bellen en telefonisch je motivatie uitleggen en vragen of ze je sollicitatie in behandeling willen nemen.
 
Quote
RE: Ik wil minder, maar ander werk lukt nie
Mvi  schreef op: 20-03-2015 08:58:32
je kunt aangeven in je sollicitaibrief dat je je kwaliteiten wil gbruiken om juist die gemotiveerde medewerker te zijn op de werkvloer, dat je toe bent aan en nieuwe fase in je leven...bijvoorbeeld.

ikzelf werk in de zorg en ben zo blij met mijn 20 uur als doktersassistente. genoeg verantwoordelijkheid op de ok maar nooit einverantwoordelijk voor de gedragingen van anderen, alleen voor die van mezelf. ik wens je heel veel succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik wil minder, maar ander werk lukt nie
Naam
Bericht