Menu
 

Topic:

probleem zoon op school

Even Anoniem  schreef op: 18-03-2015 10:40:05
Voorgeschiedenis: Oudste kind is extreem gepest van groep 5 t/m groep 7, bepaalde leerkracht deed er weinig tot niets mee, heb hier enorm veel strijd gevoerd met de betreffende leerkracht. Het was zo erg, dat ik erg blij was dat die persoon vertrok.
Kind nummer 2 is gelukkig maar heel kort gepest (in vergelijking met de oudste).
Nu kind 3... Hij is aanwezig, ik vind het zelf gezellig, maar ik kan me voorstellen, dat anderen zich eraan kunnen storen. Ik bespreek dit ook met hem.
Vlak voor de voorjaarsvakantie is hij door een groep kinderen (flink oudere) inelkaar geslagen en gevlucht van school. Hij wordt afgesnauwd door 1 leerkracht en afgelopen maandag had diezelfde leerkracht een 'gesprekje' met hem. Hij kwam helemaal overstuur thuis, want hij moest in therapie en ik kon geen kinderen opvoeden. Dat therapiedeel weet hij, dit hebben we al met hem besproken. Maar dat laatste over mij, daar was hij erg verdrietig over. Heb na de middag de betreffende leerkracht (op nette manier!) aangesproken over wat er was gezegd. Dit werd ontkend (logisch). Ik heb ook een gesprek gehad met de directeur. Terwijl ik zat te wachten op dit gesprek, kwam de leerkracht met zoon uit de klas. Zoon stond naast me en vertelde, dat hij de juf niet goed had begrepen. Maar lichaamstaal is ook taal   Dus ik heb hem op dat moment een dikke knuffel gegeven. Na schooltijd vertelde hij me, dat hij dat maar had gezegd om van het gezeur af te zijn, maar dat ze het toch wel echt had gezegd. Gesprek met de directeur vond ik ook niet bevredigend. Mijn zoon was kort gezegd een ongelovelijke lastpak, die altijd wel wat uitlokte. En ja, hij was toch laatst ook weggelopen??? Toen ik hem vroeg naar de reden van weglopen, wist hij nergens van. Tja, communicatie is sinds deze man gekomen is, zeer slecht.
 Nu weet ik sinds een maand, dat zijn gedrag in de klas zodanig is en dat zijn prestaties eronder leiden. Of ik in gesprek wilde met iemand van school, een IB'er van school en iemand van GGD. Ik heb hierin ingestemd en vorige week een gesprek gehad. Ze wilden therapie zodat de op school handvaten hadden om met zijn gedrag om te kunnen gaan. Ik ben hiertoe bereid, maar ik laat geen stempels plakken en zeker geen medicatie.
Ik zit nu serieus na te denken, om zoon 1 dag in de week ziek te melden (bij die betreffende leerkracht). Moet ik dit opnemen met onderwijsinspectie o.i.d.?

Er gebeuren gewoon zoveel dingen.... Voorbeelden: heb laatst afbreekmessen uit de garderobe gehaald, lagen open en bloot voor het grijpen van kinderhandjes. Kleuters die omgereden worden door steps en skelters. Kleuters die onder de arm mee worden gesleept. Pesten, niet alleen mijn kinderen worden gepest, ik hoor dit van zoveel andere ouders. School doet hier helaas maar weinig aan.
 
Quote
Navigatie
RE: probleem zoon op school
Ik  schreef op: 18-03-2015 10:58:08
Ten eerste kan therapie nooit kwaad natuurlijk, het kan je kind beter leren omgaan met gedrag en emoties..Dat kan ook in de vorm van haptonomie oid..
Het kan ook zo zijn dat hij zich totaal niet kan aarden op deze school, misschien wordt hij buitengesloten? En dat hij bijv op een negatieve manier aandacht probeert te trekken..
Ik heb het zelf ervaren met mijn 1 na jongste zoon... we waren verhuisd(op vorige school nooit problemen) en hij kwam op zijn nieuwe school en vanaf dag 1 buitengesloten en gepest en als raar bestempeld..zelfs de leerkrachten hadden hem graag in een hokje geplaatst.
We hebben zelf actie ondernomen..ook met school maatschappelijk werk, maar ook de kinderarts ed. waar hij bij loopt (Voor een lichamelijke aandoening) en daarnaast hem naar haptotherapie laten gaan.

Zij zagen een enorm verdrietig eenzaam kind met een ontzettend lief karakter (artsen kennen hem al va de geboorte)
De therapeut heeft met school proberen te praten.. geen effect gehad.. Tot we er na bijna 3 jaar genoeg van hadden en we hem van school haalden en sinds eind augustus zit hij op een andere school en het is een totaal andere jongen met een heleboel vriendjes en nooit hoor ik ook maar iets over dat ie raar gedrag vertoond oid!!

(dat schooljaar waren er overigens 6 kinderen uit die klas van school gegaan dus zegt genoeg!)

Ik zou er gewoon niet te lang mee blijven lopen, zelf actie ondernemen en als er buiten dit sowieso nog veel meer misstanden zijn is het toch niet eens gek om over een andere school na te denken.

Sterkte!
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Mv5  schreef op: 18-03-2015 11:13:58
zo te lezen heb je het beste voor met je kind en ontken je niet dat er problemen zijn. je bent in ieder geval al bereid je kind naar therapie te doen, dat doen ook lang niet alle ouders. zoals ik dit lees, is de school niet in staat of verzuimt zij een veilige leeromgeving voor kinderen te creëeren. pesten, messen in de garderobe, kleuters die aangereden worden of worden meegesleept. dit vind ik geen manier van hoe je met kinderen om dient te gaan. als de school deze zaken niet als problematisch ervaart/het normaal vindt en jullie komen er samen niet meer uit, zou ik je kind naar een andere school doen, in het belang van het kind welteverstaan. het is duidelijk dat hij nu niet gelukkig is op school en ik weet niet hoe oud hij is, maar zeker als hij nog een paar jaar moet, zou ik veel liever hebben dat hij een leuke basisschool tijd heeft, waarbij hij de focus kan leggen op leren en zichzelf ontwikkelen in plaats van op een continue strijd met leerkrachten en klasgenootjes.
ziekmelden bij de betreffende leerkracht zou ik niet doen. het valt natuurlijk op als hij een bepaalde dag altijd ziek is en daar zou je nog wel eens problemen mee kunnen krijgen, daar hij gewoon leerplichtig is. vrijstelling van de leerplicht zal denk ik niet gegeven worden als de docent de reden is. (of je doet hem op die dag naar de therapie).
 
Quote
RE: probleem zoon op school
K  schreef op: 18-03-2015 11:16:50
ik vraag me af..... als de ervaringen met deze school en leerkrachten al bij de oudste niet echt fijn waren, wat dan de reden is dat je kinderen nog naar deze zelfde school gaan. Er ligt inmiddels zoveel historie, aan beide kanten, dat een frisse start elders isschien lucht kan geven in de relatie tussen jullie als ouders en school.

Dit even los van het feit dat je jongste misschien wel wat extra ondersteuning op school kan gebruiken en het ook goed is om daar serieus naar te kijken. Want als zijn schoolprestaties leiden onder het gedrag dan doet dat op een gegeven moment ook iets met zelfvertrouwen, maar goed, daar kijken jullie dan ook al naar.....
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Kyla  schreef op: 18-03-2015 11:49:09
Bereid zijn tot therapie vind ik heel goed. Wat ik nu uit je berichtje proef is dat je eigenlijk het vertrouwen nu in deze school kwijt bent. Je overweegt zelfs al om je kind op bepaalde dagen ziek te melden! Ik zou eens gaan na denken of er nog iets is waardoor school weer jouw vertouwen krijgt of dat je toch op zoek moet naar een andere school. Ik had vorig schooljaar ook geen vertrouwen meer in de school van mijn kind en daarom gekozen voor een andere school en daar ben ik zo blij mee!
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-03-2015 13:11:13
Als het probleem toch eerder bij school ligt had ik mijn kind al lang naar een andere school gestuurd. Lekker voor je kind als hij ook nog en therapie moet terwijl het aan de leerkracht en school ligt zoals ik uit je verhaal opmaak.
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Jomi  schreef op: 18-03-2015 14:16:49
Als het echt allemaal aan de school en leerkrachten ligt dan snap ik oprecht niet dat je het zolang je kinderen op deze school houdt.

Naar een andere school lijkt mij de enige oplossing aangezien je het kennelijk niet kan oplossen met school, anders was dat in de afgelopen jaren wel gebeurd. Dit is trekken aan een dood paard.
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Queen@home  schreef op: 18-03-2015 20:11:59
Ik vind het heel zielig voor je zoon. Het feit dat de leraar liegt over wat ze gezegd heeft zou voor mij echt reden zijn om mijn kind van school te halen. In zo'n omgeving kan een kind toch niet eerlijk opgroeien?
Gaat het bij de andere leerkracht wel beter?Omdat je hem dandie ene dag wil ziekmelden?
Ik denk dat de onderwijsinspectie er niets mee kan eigenlijk, tenzij er zichtbare slechte prestaties worden geleverd door de school als geheel.
Maar ik zou niet meewerken aan onderzoeken als je het zelf niet wilt, w ant je kind gaat geheid een label krijgen en als jij dat niet wilt zit je er toch mooi mee.

 
Quote
RE: probleem zoon op school
Ik  schreef op: 18-03-2015 20:15:38
Is niet waar hoor dat je kind persé een label krijgt als ie therapie volgt. Mijn zoon heeft ook allerlei onderzoeken gehad en therapie gehad en dat bevestigde alleen maar onze vermoedens..hij mankeert psychisch niks!
Verandering van school deed hier wonderen!!

Ik zou alleen wel zelf de stappen ondernemen en je nergens toe laten verplichten. Wij hebben zelf school maatschappelijk werk ingeschakeld, die zijn onafhankelijk en ik keek er wel tegenop maar dat was een heel fijn mens! En via haar zijn we buiten de school om therapie gaan doen. Praat ook eens met je huisarts!

 
Quote
RE: probleem zoon op school
Even Anoniem  schreef op: 18-03-2015 20:29:39
Poging 2, mijn bericht was ineens verdwenen...

Hartelijk dank voor alle reachties!

De reden dat we tot nu nog steeds op dezelfde school gaan, is dat de kinderen met veel plezier naar school gaan. Afgezien van die slechte periodes. Verder blijf ik het een grote stap vinden om hem van school te halen. Ik ga het wel doen, als we er echt niet uitkomen.

Ik loop hier al even over te piekeren. Ik zat me te bedenken hoe lang zoon al zo is. Heb vandaag even ongedwongen met hem zitten babbelen. Hij geeft aan, dat er met Kerst niets aan de hand was.
Nu is half januari onze favoriete oma (zijn overgrootmoeder) op hoge leeftijd overleden. We kwamen er 1 tot 2 keer per week en tot circa 2 jaar geleden paste ze ook regelmatig op. Hij geeft aan dat hij hier nog steeds erg veel verdriet van heeft (en wij ook uiteraard), we spreken hier regelmatig over. Wanneer de kinderen willen, gaan we naar het graf. Opa en oma liggen op loopafstand begraven, op verzoek van oma (man was favo kleinzoon). Zoon zegt, dat hij sinds die tijd ook niet lekker in zijn vel zit.
Als ik dat zo bekijk, zullen we misschien hulp moeten gaan zoeken in de rouwverwerking.

Ik heb morgen een gesprek met een dame van de GGD en ik zal mijn gesprek met mijn zoon met haar doornemen. Verder zal ik zeker het probleem met die leerkracht bespreken.
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Even Anoniem  schreef op: 18-03-2015 20:34:45
Bij de andere leerkracht gaat het nu langzamerhand beter zegt zoon.

Wat de school betreft... De school staat gekwalificeerd als zeer zwak. Dit weten ze al even en zijn hard aan het werk om dit recht te trekken.
Wanneer we naar een andere school moeten, moeten we een flink stuk verder reizen. Ik heb ook al rondgekeken en geïnformeerd bij verschillende ouders van meeste dichtbije scholen. Overal is wel wat gaande.
En omdat zoon aangaf, dat het eigenlijk sinds overlijden van oma slecht gaan, denk ik heel sterk, dat we daar nu iets mee moeten gaan doen.
 
Quote
RE: probleem zoon op school
Annie  schreef op: 19-03-2015 00:23:12
Ondanks je uitleg snap ik niet dat je op deze school blijft. Hoeveel keer moet het mis gaan?
En tegelijkertijd therapie voor je kind!
 
Quote
Navigatie


Reageren op probleem zoon op school
Naam
Bericht