Menu
 

Topic:

help, geen werk vinden

Lieve  schreef op: 10-03-2015 19:53:39
hallo

ik zit in zak en as ... 
door herstructuring op mijn vorig werk , werd ik overgeplaatst naar andere vestiging, was een uur rijden en dat zag ik echt niet zitten met 2 kleine kids. Ander werk gevonden dichter bij huis, maar door crisis mijn ontslag gekregen. 
Ik ben nu al 5 maand thuis, ben heel actief op zoek naar werk maar het lukt maar niet. Ik ben ingeschreven bij 3 verschillende interim bureaus, stuur overal sollicitatiebrieven, ik neem deel aan testings (met goed resultaat) maar een job blijft uit. Soms word ik uitgenodigd op een interview, dit verloopt ook vlot maar toch krijg ik geen job te pakken. Ik ben 35+, heb diploma, spreek 3 talen, en heb heel wat ervaring. Dit is echt heel slecht voor mijn zelfvertrouwen, ik voel mij echt een mislukkeling. Ik trek mij vooral op aan mijn lieve kids en man. Nog mensen in zo'n situatie?   
 
Quote
Navigatie
RE: help, geen werk vinden
Debbel79  schreef op: 10-03-2015 19:59:10
Welke regio zoek je. En wAt zoek je precies?
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Smvn&d  schreef op: 10-03-2015 20:03:04
Het ligt niet aan jou, het is de crisis.. Het is momenteel heel moeilijk om werk te vinden. Jij komt uit belgie toch? Daar werkt het denk ik wat anders als hier, maar is er een mogelijkheid tot omscholing oid?
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Lieve  schreef op: 10-03-2015 20:06:30
regio west-vlaanderen, belgie 
TBM worden is niks voor mij, alhoewel mijn hubbie dat wel leuk zou vinden 
vandaag verse lasagna gemaakt, ramen gekuist, kids naar hobbys gebracht maar ik heb wel nood aan een professionele uitdaging
MAAR niks op de wereld dat mij zo gelukkig maakt als mijn kids en man , maar ik wil net dat ietsje meer  
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Smvn&d  schreef op: 10-03-2015 20:10:05
Wat vaak goed werkt, is ergens vrijwillig gaan werken, ik weet niet in welke sector je werkt, maar in de zorg is het bijv. vaak een goede opstap naar een betaalde functie. 
En misschien schiet je er financieel wel even niks mee op, maar voor je eigen gevoel wel fijn, dan voel je je misschien wat minder nutteloos?
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Smvn&d  schreef op: 10-03-2015 20:11:21
Of bied een bedrijf aan om een maandje vrijwillig op proef te komen?
Zo heeft mijn man al 2x een hele goede baan gekregen. Gewoon gezegd tijdens een sollicitatie van, ik kan wel een hoop vertellen, maar jullie kunnen beter zien wat ik kan, en daarna beslissen.
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Anja  schreef op: 10-03-2015 21:36:37
Ik zit sinds een maand in hetzelfde schuitje. Heb al tig afwijzingen binnen en wil ook gewoon werken.
Lekker thuis bij de kids is inderdaad leuk maar weer werk vinden zou toch ook weer wel fijn zijn...
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-03-2015 08:58:59
Jep ik zit ook in dat schuitje. De sector waarin ik heb gewerkt is leeggebloeid. Kinderopvang. En Nu kan ik nog geen eens soliciteren want er zijn geen vacatures om op te soliciteren. In leiden Zeist Groningen daar wel maar in mijn omgeving echt niks. Ik heb geen auto en rijbewijs, wil ik wel graag halen maar daar is dus extra geld voor nodig. En die hebben we nu niet. Als ik soliciteer op lage geschoolde vacatures wordt ik afgewezen op mijn leeftijd. Het is om moedeloos van te worden. Ik werk nu wel bij de Tussen Schoolse Opvang als vrijwilliger. Ik geniet daar wel heel erg van maar tegelijkertijd baal ik omdat ik gewoon fultime wil werken. nouja meer dan 1 uur per dag en 1x in de week.
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Lieve  schreef op: 11-03-2015 09:17:49
goeiemorgen,
Ik probeer mezelf nuttig te maken, anders voel ik me nog slechter. Ik heb al een cursus "sociale wetgeving" gevolgd, ik ben leesmama op school, en zorg af en toe voor de baby van mijn schoonzus. Volgende week ga ik een dagje mee als begeleidster op een uitstap van school. Dat is goed voor eventjes, maar ik wil echt weer aan het werk. Ik dacht nooit dat het zo moeilijk ging zijn om werk te vinden door de crisis. Maar het is dus echt om moedeloos van te worden.  Werkgevers zijn ook niet altijd oprecht vind ik , soms krijg ik zelfs geen reactie op mijn sollicitaties. Ik slaap heel slecht, vannacht weer uren op geweest, ik trek me ook teveel aan van negatieve reacties. Zo is er iedere dag een mama van een klasgenootje van mijn oudste die mij vraagt, maar dus echt elke dag, "heb je nu NOG geen werk"
veel sterkte aan iedereen 
vlug even de nieuwe vacatures overlopen nu       
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Eefje  schreef op: 11-03-2015 09:42:52
Zo'n muts die dat elke dag vraagt, moet je gewoon de mond snoeren.
Gewoon zeggen dat je het graag hoort als zij een leuke baan voor je heeft 

Ik heb ook in hetzelfde schuitje gezeten.
Het heeft bijna 2 jaar geduurd voordat ik weer werk had.
Ik sprak in die tijd iemand die bij een apotheek werkte, en daar hadden ze een vacature gehad. Daar kwamen 400 (!!) reacties op binnen. Kun je nagaan hoe groot de concurrentie is en hoeveel geluk je moet hebben.

Ze zoeken grietjes van 18, met alle diploma's en praktijkervaring.
Tevens moet je mega flexibel zijn, op alle dagen van de week willen werken, 0-40 uur willen werken, en dat op basis van een nul uren contract.
En dan staan alsnog de sollicitanten in de rij.

ik heb regelmatig gesolliciteerd op banen waarbij mijn profiel, diploma's en ervaring naadloos aansloten op de vacature.
Ik kreeg niet eens antwoord...
Zodra ze je geboortedatum zien, gaat je sollicitatie de ton in. 

Het is idd om moedeloos van te worden.
Maar hou vol, blijf solliciteren! 
Het is mij uiteindelijk ook gelukt!

 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Innie  schreef op: 11-03-2015 10:19:21

Dag Lieve,

zelf heb ik enorm veel gehad aan loopbaanbegeleiding, ik kan het iedereen aanraden!

Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen die vragen heeft over het verdere verloop van zijn/haar loopbaan. En dat kan omwille van verschillende redenen zijn: ikzelf heb het gevolgd toen ik een burn-out kreeg en eventjes niet meer wist hoe het verder moest. Maar ook mensen die bijvoorbeeld geen toekomst meer zien in hun huidige job, kunnen er terecht. En dus bijvoorbeeld ook mensen die al een tijdje werkloos zijn, en het gevoel hebben dat ze steeds meer vastzitten.

iedereen heeft om de zes jaar recht op 4 uur loopbaanbegeleiding. Er wordt geen vast programma gevolgd, men speelt volledig in op jouw specifieke vragen en verwachtingen. Er zijn verschillende organisaties die het aanbieden, zoals vakbonden of centra voor loopbaanbegeleiding. Ik denk dat je op de site van de VDAB heel wat informatie kunt vinden over dit systeem.

4 uur loopbaanbegeleiding heeft een waarde van om en bij de 400 euro, maar door het systeem van loopbaancheques betaal jij zelf maar 40 euro. 

Ik ben er zelf echt enorm tevreden over, en zeg nu zelf: voor 40 euro kunt ge nie sukkelen he ;-)

 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Lieve  schreef op: 11-03-2015 10:47:35
@innie daar heb ik voor geïnformeerd, maar voor loopbaancheques moet je minimum 1 jaar in dienst zijn. Werklozen kunnen dus geen aanspraak maken op loopbaanbegeleiding. De dame aan de telefoon zei dat loopbaanbegeleiding eerder is om te kijken of je je goed voelt in je job, maar als je geen job hebt ...
Vorige week gesolliciteerd voor een job die volledig aansluit bij mijn diploma en ervaring, maar ik word zelfs niet uitgenodigd voor een gesprek. Vind ik echt heel bizar. Zou het dan toch mijn leeftijd zijn? Ben er wel nog maar 36, geen 63 
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Ans Mv J.k.d  schreef op: 11-03-2015 11:13:43
1 tip schrap je geb datum uit je CV, dat kan echt helpen. Vaak als je op gesprek komt en je kunt jezelf goed verkopen dan kijken ze wel verder dan hun neus lang is maar zo op papier, kiezen ze de jongste uit.
 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Eefje  schreef op: 11-03-2015 11:20:29
Maar Ans Mv J.k.d., in mijn cv staat dat ik 1994 mijn diploma apothekersassistente heb gehaald, en ik sinds 1998 werkzaam ben als drogist.
Dan snappen ze alsnog wel dat ik geen 18 ben   

 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Mama-van-aimy  schreef op: 11-03-2015 13:54:57
Hier helaas ook veel ellende met werken. In september 2013 mijn ontslag gekregen door een reorganisatie.

Wel de kans gekregen om een opleiding op kosten van mijn ex werkgever te volgen.
Die kan met beide handen aangepakt en volg een opleiding. Geen omscholing, maar echt mezelf verbeteren in mijn vakgebied.

Ondertussen voor die opleiding ook stage gelopen. Was wel raar om met 20 jaar werkervaring als secretaresse vervolgens stage als secretaresse te moeten lopen. Maar het is voor een goed doel.

In de afgelopen 1,5 jaar al enorm veel gesolliciteerd en maar een paar keer op gesprek geweest. Ik word iedere keer afgewezen omdat ik te commercieel ben (of ben ik gewoonweg te oud met mijn 38 jaar).

Nu heb ik 2 weken terug een gesprek gehad bij een reteleuke organisatie. Het is een tijdelijke klus voor 2 maanden. Maar ik heb die kans gegrepen. Met beide handen. En ja het is tijdelijk maar mijn WW uitkering heeft ook niet het eeuwige leven en mijn CV krijgt anders een steeds groter gat.

Ik zit nu in ieder geval tot 1 mei met werk. Maar ondertussen solliciteer ik gewoon door. Want ergens zal er een werkgever zijn die mij wel wil.

En ondertussen loop ik richting het einde van mijn opleiding (die ik nu aan het versnellen ben). Haal retegoeie cijfers waar ik trots op ben. Straks mijn diploma op zak. En daarna ga ik door voor mijn HBO (althans, de eerste fase van een HBO opleiding).

Je moet gewoon proberen positief te blijven. Ook voor jou is er ergens een plekje


 
Quote
RE: help, geen werk vinden
Marron  schreef op: 11-03-2015 13:56:11
weet er alles van nu 13 mnd werkeloos. ben 49 en voel me uitgerangeerd. solliciteer me suf en meestal niet eens een afwijzing en soms binnen een uur!  gewoon K U T
 
Quote
Navigatie


Reageren op help, geen werk vinden
Naam
Bericht