Menu
 

Topic:

Voorjaars schoonmaak?

Smvn&d  schreef op: 10-03-2015 10:32:32
Oke ik ben gewoon even heel benieuwd..

Wat houd het nou in??? Ik hoor het overal om me heen, voorjaars schoonmaak... Nouja oke..
Maar ik hoor dingen dat ik denk, getverdemme, doe je dat serieus maar 1x per jaar?

Varierend van koelkast schoonmaken tot alles van de kant afhalen...

Dus wat houd bij jullie die schoonmaak in?
 
Quote
Navigatie
RE: Voorjaars schoonmaak?
Heleenmv2  schreef op: 11-03-2015 11:25:00
Voel mij aangesproken, gezien mijn dekbedden topic.
Daar veronderstelde je dat ik maar één keer per jaar onze dekbedden was en dat vond je ranzig.
Ik was ze vaker, maar niet zo vaak als jij. Ranzig? Ach, ieder zijn mening zou ik zeggen. In het topic genoeg mensen die ze helemaal nooit wassen...

Wat betreft 'voorjaarsschoonmaak' (dat woord gebruikte ik ook in mijn openingspost) kan ik aangeven dat ik waarschijnlijk het verkeerde woord gekozen heb. Nee, ik bedoelde niet de ouderwetse versie waarbij in zeer korte tijd letterlijk alle meubels even het huis uit gingen, de kleden geklopt werden etc.
Ik bedoel dat wij een aantal keren per jaar wat extra klujes oppakken NAAST ons gewone schoonmaakschema dus.
Denk dan voor deze periode aan de kledingkasten doorlopen om te inventariseren welke voorjaars-/zomerkleren van vorig jaar nog passen. Kijken of een nieuwe zomerjas nodig is of dat die van vorig jaar nog past. (Mijn kinderen groeien heel erg langzaam, doen vaak twee zomers met kleding). Zo weet ik wat ik de komende maanden in huis moet halen. Ook in mijn eigen kast loop ik even na wat ik niet meer draag/wil dragen en of ik nog nieuwe dingen kan gebruiken. Natuurlijk sop ik dan de kasten ook gelijk even extra grondig uit en maak de stapels extra net.
Dat wil dus niet zeggen dat ik verder nooit een doekje over die kast haal en alles er maar gewoon in prop.

Ook de tuinset wordt nu weer even grondig geschrobt, zodat we daar bij de eerste mooie zonnige dagen gelijk op kunnen ploffen. Natuurlijk sop ik die in het seizoen regelmatig maar nu -zo na de winter- moet ik die echt wel even flink schrobben. Het terras ontgroenen en/of de hoge druk er over. De ramen/kozijnen buiten weer even een uitgebreide extra beurt.
De vriezer ontdooi ik een maar een keer of 3 per jaar helemaal, ook zo'n extra klusje.
De tuin komt ook een paar keer per jaar wat uitgebreider aan bod, bij snoeiwerkzaamheden, winterklaar maken of juist de zomerbloeiers in alle bakken planten ofzo. Natuurlijk houd ik het gewoon bij met bakken water geven, dode bloemen wegknippen, onkruid weghalen, vegen, iets verplanten, maar een paar keer per jaar is het even een extra grote klus.

Zo bedoel ik dus 'voorjaarsschoonmaak'.
 
Quote
RE: Voorjaars schoonmaak?
Spatje  schreef op: 11-03-2015 12:04:07
Ik doe ook niet aan de grote schoonmaak. Maar altijd na de verjaardag van mijn oudste in maart worden de gordijnen gewassen.  Bijkeuken helemaal leeggehaald en gesopt.  De tuin met de hoge druk plus tuinmeubelen schoonmaken.  Uhhhh dekbedden ook maar 1x per jaar of minder.  In de zomer gebruiken we ze geeneens.  
De ramen,  die doe ik nl ook maar 4x per jaar

De vriezer ontdooien.  Tja dat is dan mijn grote schoonmaak.  
En dat hoeft niet allemaal in 1 week,  maar plan dat inde weekenden omdat ik bij bepaalde dingen mijn man nodig heb. We beginnen meestal ergens begin april en dan wil ik het klaar hebben voor de meivakantie. 
 
Quote
RE: Voorjaars schoonmaak?
Jomi  schreef op: 11-03-2015 13:24:25
Ik maak schoon wat vies is en niet om te kunnen zeggen dat ik het zo vaak schoonmaak.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Voorjaars schoonmaak?
Naam
Bericht