Menu
 

Topic:

Bezuinigen op gas en electra.

S@ssefr@s  schreef op: 04-03-2015 22:34:42
Net de meterstanden weer doorgegeven en hoewel we weer geld terug krijgen denk ik dat we nog flink kunnen bezuinigen op gas en electra. Nu weet de gewone dingen als lichten uit enzo wel, maar hoe doen jullie het met de verwarming? Draaien jullie hem laag als jullie de deur uit gaan? Ik draai hem vaak wel 1 of 2 graden lager als ik in huis bezig ben, maar vraag me wel af of het verbruik niet meer wordt omdat hij op moet warmen. En als ik een halve dag weg ben? S' nachts draaien we hem sowieso altijd naar 15. Hoe doen jullie dat? Iemand een idee wat het voordeligst is?
 
Quote
Navigatie
RE: Bezuinigen op gas en electra.
Marli  schreef op: 05-03-2015 16:07:10

- Bewegingssensors ipv schakelaars in de wc, badkamer, zolder, garage, schuur.
Bij ons bleef nog wel eens een lamp branden omdat de kinderen hem aan lieten; nu zit er op de plek van de schakelaar een bewegingssensor. De lamp gaat pas aan als het donkerder is en gaat aan bij beweging. Hoe lang de lamp aanblijft kan je instellen. In de badkamer kunnen we m ook gewoon inschakelen (als je langer dan 2 minuten doucht is het wel fijn om in het licht te blijven staan). 

- Ledlampen (wij hebben ook dimbaar)

- Geen droger (geen optie bij jullie dus)

- vloerverwarming; de warmte passen we 2x per jaar aan; in de winter gaat ie op 20 graden, in de zomer uit. Ook hier is uitgelegd dat het continue verlagen of verhogen meer energie kost.

- wasmachine gebruik beperken (ik was in principe alleen in t weekend).

- Niet elke dag douchen en vooral ook korter douchen

- wij stoken niet op de bovenverdieping; alleen bij ernstige vorst gaat de verwarming op het sneeuwvlokje

- gebruik maken van het zonnetje in de winter, zoals je in de zomer de ramen afsluit om het koel te houden

- apparatuur goed verzorgen/houden; een koelkast die 15 jaar oud is zal misschien niet meer goed sluiten (niet te zien) omdat de rubbers wat poreuzer zijn

- etc.

 
Quote
RE: Bezuinigen op gas en electra.
Jen9  schreef op: 05-03-2015 16:09:32
Jullie kijken naar wat prijzen betreft te droog.. je moet naar de hoeveelheid kijken en van gas heb je minder nodig en is dus voordeliger ;-)

Suus, bij mij staat de verwarming in de chtend niet aan en op 19 komt hij al helmaal net... misschien heel even in de avond als ik echt heel moe ben ;-) Hier is de standaard 18 graden zeg maar....  Dus misschien vandaar die 15 graden.. Ik moet er echt niet aan denken om in de ochtend in een kamer va 19 graden te stappen...
 
Quote
RE: Bezuinigen op gas en electra.
Pup78  schreef op: 05-03-2015 16:54:16
Hier slaat de verwarming om 17.00 uur aan naar 19 graden. Om 21.00 uur gaat hij terug naar 17 graden. Overdag als ik het koud heb doe ik een vest aan. Dat us bijna nooit want als ik bezig ben heb ik het al snel wam.... In de avond zitten wij ook met een vest aan onder een plaid. De verwarming komt zelden boven de 19 graden eigenlijk.

De droger staat twee keer per week aan.
koken die ik sinds kort op gas na de verhuizing. Daarvoor elektrisch.
We hebben nooit onnodig licht aan.
proberen opladen niet in het stopcontact te laten.
douchen vaak wel te lang
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bezuinigen op gas en electra.
Naam
Bericht