Menu
 

Topic:

Arghh plaatje(gebit) gebroken

Pacific  schreef op: 28-02-2015 08:34:13
Ik heb een plaatje omdat ik een voortand mis en 2 tanden opzij. Ik had hem vanmorgen in mn broekzak, doe ik altijd want eet thuis zonder plaatje. Maar stootte me en nu is hij in 2-en gebroken, morgen en overmorgen moet ik werken, dus wil hem zelf gaan lijmen. Maar weet iemand met wat je dat kan doen??? Secondenlijm werkt niet, al geprobeerd. Natuurlijk ga ik volgende week naar de tandarts en zal ik een nieuw plaatje vragen.

Maar schaam me dood zo zonder tand. Dacht er al om alleen een helft in mn mond te doen, daar zit de voortand aan, blijft wel zitten. Ben alleen bang dat als hij ineens loslaat dat ik erin stik.

Iemand tips????
 
Quote
Navigatie
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Sun Mv 3  schreef op: 28-02-2015 08:40:43
och wat vervelend! Ik heb twee nepvoortanden die wel eens zijn gebroken. Bij mij lukte het wel met secondenlijm. Weet je zeker dat het daarmee niet lukt, goed laten drogen? even de tandarts bellen en vragen hoe je het kunt maken? Succes! 
 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Boterbloem  schreef op: 28-02-2015 09:24:39
Bij mijn man knapte vlak voor ons trouwen een tand uit zijn kunstgebit. Hij heeft hem geplakt met secondelijm en deze is nog bijna 10 jaar blijven zitten. Hij heeft nu net een nieuwe, maar dat is altijd goed gegaan.
 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Anna28  schreef op: 28-02-2015 10:28:29
Zoek even een tandtechnicus in de buurt die in het weekend open is. Vaak kan een tandarts je daarmee wel helpen en anders ff googlen. Tis mij ook wel eens gebeurd in het weekend, wat een drama. En ik heb dus een complete bovenprothese. Kon gelukkig bij een tandtechnicus in de buurt terecht die hem binnen een uurtje had gefixt. Wel contant betalen maar goed, dat had ik er wel voor over. 

 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Xsara  schreef op: 28-02-2015 13:35:13
anna28 +1
 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Mamsie  schreef op: 28-02-2015 16:31:00
oh wat vervelend!!!

Verder eens met Anna 28
 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Pacific  schreef op: 28-02-2015 20:22:34
Vandaag toch maar op stap geweest, dagje uit met de kinderen stond al even gepland.

Het is niet een tand, maar het plaatje is dus door het midden. De ene kant waar een voortand aanzit kan ik nog wel in m'n mond doen en klemt nog wat. Maar ik kan er niet mee eten, drinken enz . Want het is natuurlijk maar een klein deel en ben als de dood dat het in mn keel schiet.

Vanavond nog een keer met sec lijm proberen en vannacht laten drogen. Ik denk dat ik vanmorgen in mn haast en stress gewoon te kort heb laten drogen.

Tandtechnicus heb ik gezocht maar kon er niet eentje vinden die open was. Nieuw plaatje is ook niet zo goedkoop, dus hoop dat het gemaakt kan worden.

 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Anna28  schreef op: 28-02-2015 23:01:41
Wist je dat ze ook een plaatje die doormidden is kunnen maken zonder problemen? Zou dus zelf niet met lijm gaan rommelen als ik jou was, is agressief spul en tast vaak het kunststof aan. Je hoeft dan echt geen nieuw plaatje want dat is erg duur. 
 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Troelala  schreef op: 02-03-2015 10:07:18
Ik heb de opleiding tandtechniek voor een deel gedaan was niet mijn ding. Maar idd wat anne28 zeg ga er alsjeblieft niet met secondelijm en dergelijken proberen te lijmen, wordt het echt niet beter van en het werk ook niet het soort kunststof die ze gebruiken is heel slecht lijmbaar.

Maar als je naar een techiekus heen gaat kan die kan hem waarschijnlijk reparenen terwijl je wacht of dat je hem met een uurtje weer kunt opahlen. 

heel veel succes er mee! 
 
Quote
RE: Arghh plaatje(gebit) gebroken
Pacific  schreef op: 02-03-2015 20:58:34
Ik had inderdaad ook gelezen dat zelf lijmen juist schadelijk kan zijn voor een plaatje. Vandaag naa rmn werk maar het halve plaatj in gedaan. 10x niks , want je kan er niet mee eten, maar ja beter dan zo'n gat in je mond. Morgen naar een tandtechnicus, waar schijnlijk 's ochtends brengen en 's middags halen. Maar hij gaf wel aan dat het waarschijnlijk wel gemaakt kan worden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Arghh plaatje(gebit) gebroken
Naam
Bericht