Menu
 

Topic:

Vraag over vaatwasser storing

Gaya  schreef op: 01-02-2012 09:50:02
Onze vaatwasser heeft een storing.
Ik hoop dat er iemand is die misschien een man heeft met verstand van vaatwassers of misschien jij zelf wel

Het gaat om een indesit 630a. Hij geeft een storing door middel van 2 knipperende lampjes. Het programma word op het einde niet afgemaakt. De vaat is ook niet helemaal schoon. In het boekje staat dat de machine gereset moet worden. Dat hebben we gedaan maar heeft niet geholpen.
Gisteren heeft mijn man de machine uit elkaar gehaald en verschillende dingen bekeken. De machine pakt goed water, pompt af, het klepje van de blokjes gaat goed open, de sproeiarmen draaien, geen lekkage te zien, filter is schoon, afvoer is niet verstopt of bekneld. De stekker is eruit geweest en na dit alles nog een keer aangezet.
Maar helaas weer knipperende lampjes en een niet helemaal schone vaat. De vlekken zijn wel weg maar er blijft een soort pekkerig gevoel achter op de vaat.

Iemand misschien nog een ander idee waar hij naar kan kijken zonder dat er gelijk een monteur bij moet komen?
 
Quote
Navigatie
RE: Vraag over vaatwasser storing
Moontje  schreef op: 01-02-2012 10:25:51
Ik heb geen idee, maar heeft indesit geen klantenservice die je kunt bellen?
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Gaya  schreef op: 01-02-2012 10:31:48
Misschien wel maar dat soort dingen laat ik dan weer liever mijn man doen :lol. Ik dacht, ik zal vast wat voorwerk en research doen hihi.
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Onsjanneke  schreef op: 01-02-2012 11:21:54
Heb je de handleiding van de vaatwasser nog? Of probeer hem anders te zoeken op internet.

Daar staat vaak een pagina in met soringsmeldingen en afhandelijk van welke lampjes er dan knipperen is er een bepaald probleem (kan je vast iets gerichter zoeken).
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Hope  schreef op: 01-02-2012 11:47:43
Wij hebben een andere vaatwasser, maar wat bij ons een keer het probleem was, was dat de afvoerslang te ver in de afvoerpijp gestopt was zodat het water niet de kans kreeg om goed weg te stromen.
Alles is dan wel schoon en zit niet verstopt, maar hij moet niet helemaal tot onder in de pijp zitten omdat hij het water dan niet in grote getalen er door heen kan laten stromen. Snap je wat ik bedoel?
Duurde even voor wij dat door hadden hoor haha. Maar hij stopte gewoon halverwege het programma, begon te piepen en deed niets meer terwijl de vaat niet schoon was en het programma niet klaar. Dus wie weet een tip??
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Gaya  schreef op: 01-02-2012 15:09:30
Onsjanneke, we hebben de gebruikershandleiding nog en helaas staat daar alleen dat je de machine bij deze storing moet reseten.

hope, oke dat is nog wel iets om naar te kijken idd!
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Satekroket  schreef op: 07-02-2012 08:50:37
Ik weet niet hoe oude je afwasmachine is? Wij hadden 2 weken geleden een soort gelijk probleem.
Het was een storing in de elektronika. Het was bij ons niet meer te repareren.
Weet niet of je man zo handig is om ook het bedieningspaneel uit elkaar te bouwen en te kijken of daar vocht in zit.
Onze afwasmachine was ok 12 jaar oud en dan is een Siemens wel op. We hebben een nieuwe gekocht voor 600 Euro. Een reparatie was misschien nog wel mogelijk geweest maar zou ook 200 Euro gekocht hebben.
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Lydia  schreef op: 07-02-2012 08:59:03
misschien wordt hij niet meer warm genoeg
 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Gaya  schreef op: 07-02-2012 09:50:46
@satekroket, oei dat klinkt niet erg hoopvol. Die van ons is nog maar 5 jaar oud. Ik zal vragen of hij daar nog naar wil/kan kijken.
Was de vaat bij jullie wel schoon na het programma? Bij ons dus niet. Het lijkt alsof het bij het naspoelen verkeerd gaat. De vaat is wel vlekvrij maar er zit een soort aanslag nog op. Alsof het vieze water niet goed genoeg weg gespoelt is.

@lydia, hij word nog wel warm genoeg denk ik. Als je de machine open trekt terwijl het programma draait dan merk ik geen verschil aan de hitte die ervan af komt.

 
Quote
RE: Vraag over vaatwasser storing
Satekroket  schreef op: 07-02-2012 20:22:53
Zo iets had onze ook na 7 jaar. Toen is er voor 200 Euro een nieuw deel ingezet en hierna heeft hij het dus nog 5 jaar gedaan.
Gebruik je wel eens van de afwasmachinereiniger?? Dat zou je nog kunnen proberen en dan op het heetste en langste programma.
Heb je die draaidingen al eruit gehaald om te kijken of de gaatjes open zijn? Kunnen rijstkorrels inzitten, dan doet hij het ook niet meer goed. Kan je onder de kraan doorspoelen en met een sateprikker de gaatjes openmaken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vraag over vaatwasser storing
Naam
Bericht