Int schreef op: 13-02-2015 14:48:57 |
Mijn zoontje heeft al heel lang buikpijn en problemen met zijn darmen. Met bloedprikken op oa gluten
kwam dat er niet uit. Maar hij heeft wel ongeveer alle verschijnselen die bij glutenallergie horen.
Daarom gaan we op advies van de kinderarts toch een periode proberen of glutenvrij dieet helpt.
Volgens haar hebben veel mensen bij wie niets uit de bloedtest kwam, hier wel baat bij. We moeten
over 1,5 week naar een dietiste voor begeleiding. Nu ben ik op zoek naar praktische tips ook over voorkomen van het in aanraking komen met gluten uit ander eten enzo. Hebben jullie naast recepten ook tips over het etiketlezen en het bewaren en bereiden van voedsel? |
Quote |
Mamajenti schreef op: 13-02-2015 15:05:41 |
Alles apart bewaren. Dus een eigen trommel met koekjes, een eigen broodtrommel. Echt alles scheiden.
En voor zijn eten schoon bestek gebruiken. Zijn brood als eerste maken etc. Zo voorkom je
kruisbesmetting. En ik denk dat het vooral om glutenvrij eten gaat. Een spoortje zal de vooruitgang niet ineens teniet doen. Hij kan glutengevoelig zijn en dan zijn sporen minder erg dan volwaardig gluten |
Quote |
Int schreef op: 13-02-2015 15:55:36 |
Ik ben heel benieuwd of dit gaat helpen. Bedankt voor je tips! |
Quote |
Annie schreef op: 13-02-2015 16:24:11 |
Tip: Ga eerst naar de AH en kijk naar glutenvrije produkten (staat een plaatje op als het glutenvrij
is) en er is een redelijk uitgebreid glutenvrij schap. Voor de begonperiode zou ik daarmee kijken of
het gaat en pas later naar de (vaak veel duurdere) natuurvoedingswinkel voor alle 'extra's. |
Quote |
Annie schreef op: 13-02-2015 16:25:23 |
O en verwacht het onverwachte. Bij mayonaise denk je niet direct aan gluten maar het zit er soms wel
in! En dat is voor veel produkten zo. |
Quote |
Sammy schreef op: 13-02-2015 16:32:24 |
er is ook een makkelijke website: www.glutenvrij. nl waar veel informatie vanaf te halen is. Ikea
verkoopt bijvoorbeeld taarten die glutenvrij zijn! En inderdaad bij AH is tegenwoordig veel op glutenvrij gebied te verkrijgen |
Quote |
Vera schreef op: 13-02-2015 16:43:06 |
de lidl heeft betaalbare glutenvrije pasta soorten! Het enige echte niet lekkere is het brood.Ik rooster die altijd zodat t toast wordt. Succes |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 13-02-2015 17:19:52 |
Ik ben ook getest op gluten omdat ik alle bijbehorende klachten heb, maar ook een negatieve
bloedtest. Ik heb ook een hele tijd glutenvrij gegeten. Idd heeeeeeeeel veeeeeeel etiketten lezen, de appie heeft op producten een duidelijk glutenvrij logo staan, dat scheelt een hoop tijd. Inmiddels ben ik er achter dat ik vooral reageer op tarwe en eet inmiddels dus wel producten met spelt en rogge. (Maar wel met mate) En vooral veel zelf bakken en koken, dan weet je precies wat er in zit. Nu vond ik dat altijd al leuk, dus voor mij was dat geen grote overgang, alleen wat andere producten leren kennen. Sites met lekkere recepten: Www.missglutenvrij.nl www.kiwienzo.nl en je kan ook googlen op paleo. Doordat dat een dieet is zonder granen is het ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 13-02-2015 19:07:16 |
Www.coeliakieforum.nl Daar is ook een apart draadje voor kinderen. Zou het daar even vragen. Succes |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 13-02-2015 22:34:02 |
Ik werk bij op de broodafdeling bij AH en we hebben op de broodafdeling een speciaal gedeelte met
glutenvrij brood ed. Wit, Bruin, Meerzadenbrood, Fruitbrood, Meerzadenbolletjes en zelfs
Chocolademuffins. Dit ligt in het dagverse schap en heet Genius. We verkopen idd ook veel
glutenvrije producten. Sommige mixen zoals pannekoekmix, koekjes enzo. Van de week nog een klant
gehad die vertelde dat ze dan een stapel pannekoeken maakt glutenvrij en wat ze overhoud invriest,
zokan ze daar een paar keer van eten, was een oudere dame met al heel dr leven coeliakie. Ik zou als
ik jou was eens de AH inlopen in je uppie met een blaadje en een pen en alle schappen langslopen,
opschrijven wat er allemaal is glutenvrij, is tegenwoordig best veel hoor. Wij verkopen idd ook veel
Speltbrood en Rogge van de Liefde en Passie |
Quote |
Jarofe schreef op: 14-02-2015 00:27:27 |
Stap 1 is je hele kast koelkast etc uitzoeken. Denk aan hagelsslag vleeswaren, kruiden. Alles heb ik glutenvrij in huis zodat er per abuis niet iets verkeerds kan pakken, behalve brood en koekjes. Ik heb de laadjes van de koelkast met een boterkuipje, beleg ook kaas die je schaaft heb ik speciaal een blok in het glutenvrije laadje liggen. Voor iedereen is duidelijk dit is glutenvrij alle beleg ook labelen. Denk ook aan je snijplanken, bakvormen ik heb speciaal silicone vormen aangeschaft. Bij de ah staat idd zo'n glutenvrij maar toch let ik hiermee ophelaas is het toch niet altijd helemaal glutenvrij. Het is heel veel uitzoeken maar kijk naar wat wel mag en niet naar wat njet mag, hier thuis weet niemand beter. Je hebt een coeliakie forum ook een vereniging . Bij de vereniging kan je dieetpassen in allerlei vertalingen aanvragen handig met vakanties . Het vervelende is dat je nu niet weet of het echt om coeliakie gaat of om glutensensitief. Coeliakie valt onder de auto imuum ziektes en gaat nooit over je loopt je hele leven onder controle bij de MDL arts. Glutensensitief kan tijdelijk zijn. Het wil niet zeggen dat als het niet uit je bloed komt dat je dan geen coeliakie hebt helaas er kan wel degelijk schade zij en dit kan je echt pas 100 procent zeker weten met een gastroscopie. . Coeliakie is ook erfelijk alle eerste lijns van mij kregen advies om zich te laten onderzoeken van mijn arts. Nog een handige site is livaad.nl hieroo kan je per supermarkt de lijsten vinden. Ook kan je per woonplaats restaurants vinden want ook uit eten gaan is lastig,helemaal omdat er veel mensen gluten willen mijden omdat dat gezonder zou zijn. Krijg regelmatig de vraag hoe erg ik allergisch ben zeg dan ook dat ik het niet doe vanwege een mode gril. En neem het jezelf niet kwalijk als het per abuis een fout maakt, hier heb ik zo af en toe ook nog een dieet fout hoe goed ik ook oplet helaas. |
Quote |
Jarofe schreef op: 14-02-2015 00:29:21 |
O en helaas speltbrood mag ook echt niet spelt is ook een gluut |
Quote |