Menu
 

Topic:

rapport

Anno  schreef op: 12-02-2015 17:37:45
Hallo, onze zoon is net 6 jaar, zit in groep 3 en heeft dus kort gekleuterd.
Hij zit niet lekker in zijn vel,wil dat de school afbrand en heeft vaak een erg kort lontje en is erg onzeker en zegt zich anders en raar te voelen.

Nu kregen we zijn rapport en scoorde hij op alle cito's 1+ (A+)
Is dit een indicatie dat hij alles te makkelijk vindt en uitgedaagd moet worden? Hij zei altijd wel dat alles saai is en makkelijk, maar ja, ik heb nooit van juf gehoord dat het te makkelijk zou zijn allemaal. Dit is het eerste rapport en dus ook de eerste keer dat ik resultaten zie....
Iemand ervaring hiermee?
 
Quote
Navigatie
RE: rapport
Melanie  schreef op: 12-02-2015 18:34:37
met deze score zou het inderdaad heel goed mogelijk zijn. Ik zou gewoon met de leerkracht in gesprek gaan om te kijken voor meer uitdaging
 
Quote
RE: rapport
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2015 20:03:27
Persoonlijk zou ik het nog even aankijken.. Het is zijn 1e rapport, het kan nog alle kanten op. Wel in de gaten houden natuurlijk.
 
Quote
RE: rapport
Fransje72  schreef op: 12-02-2015 20:15:54
Hier op school houden ze het pas in de gaten vanaf groep 4 in de gaten, wat betreft meer of hoogbegaafd. Onze dame heeft ook vanaf groep 1 de maximale score a++. Wel aangeven dat hij het saai vindt, dan kunnen ze hem andere werkjes aanbieden en uitdaging. Bij mijn dochter in dr klas krijgt ze uitdaging op de tablet in rekenen en spelling. Ook mag ze verhaaltjes schrijven of een project uitwerken en dat presenteren in de klas. Ze hoeft de uitleg niet te volgen, maar helpt wel andere kinderen die wat achter lopen. Wij hebben vanaf groep 1 lopen leuren om wat aandacht hier voor te krijgen, nu zit ze in groep 4 en eindelijk word er naar ons geluisterd. Is natuurlijk per school verschillend. Maar hou het wel in de gaten. Nu kunnen ze nog gemakkelijk leren en moeten ze gestimuleerd worden zodat ze niet hun interesse verliezen. Succes.

 
Quote
RE: rapport
Orange   schreef op: 12-02-2015 20:24:53
Vraag eens of je de CITO toetsen in mag zien. Dan weet je een beetje wat ze nu leren/moeten weten.
Is de klas onderverdeeld in niveaus? Hier zijn er maantjes en zonnetjes bijvoorbeeld. De zonnetjes doen ander werk.
Kan hij al goed lezen en/of rekenen? In groep 3 leer je nog letters zoals sch en ng.
Kan je al lezen is dit natuurlijk supersaai. In de klas van mijn zoon komen er steeds meer zonnetjes bij.

Het moet niet uitmaken dat dit zijn eerste rapport is. Je moet echt vinger aan de pols houden. Dat hij zó niét lekker in zijn vel zit is echt niet oké. Vraag een gesprek aan met de leerkracht.
 
Quote
RE: rapport
Marie8  schreef op: 12-02-2015 20:51:03
Ja daar heb ik ervaring mee en ja dat zou goed kunnen. Het lijkt me vrij waarschijnlijk gezien de combi van gedrag en scores en dan ook al versneld zijn.
Mijn ervaring en mening is dat je niet te lang moet wachten om dit aan te kaarten. Het is belangrijk om voldoende uitdaging te blijven krijgen, dat kan op verschillende manieren.
Buiten dat ie dus nu duidelijk niet happy is op school, is het risico dat hij niet leert om te leren en daar later mee vast gaat lopen.
 
Quote
RE: rapport
Anno  schreef op: 12-02-2015 20:55:03
Dank voor de reacties. Ik ga het aan aankaarten!
 
Quote
RE: rapport
Orange  schreef op: 13-02-2015 06:31:04
Tip! Laat achterwege dat hij net zes is. Net 6 is prima voor groep 3. Je wil geen leerkrachten die hem jong gaan vinden. Daar zit het probleem niet tot alle andere opties zijn uitgesloten. Je krijgt dan het sociaal emotionele geneuzel..
 
Quote
Navigatie


Reageren op rapport
Naam
Bericht