Menu
 

Topic:

Probleem klasgenoot

Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 10:18:19
Even anoniem ivm privacy van anderen. Dochter van 11 heeft een meisje in de klas (vriendin) met denk ik psychische problemen. Hierdoor wordt mijn dochter geconfronteerd met pittige onderwerpen. Nu vind ik dat voor meisje erg, maar maak mij ook zorgen om de invloed op mijn dochter. Moeder van ander vriendinnetje deelt deze zorg. Leerkracht benadert het als probleem van meisje wat opgelost wordt door school en ouders, in de klas wordt er niet over gesproken. Ondertussen worden andere kinderen belast. Vind het lastig, mag ik van school verwachten dat er aandacht in deze voor de invloed op klasgenoten?
 
Quote
Navigatie
RE: Probleem klasgenoot
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2015 10:39:08
ja dat mag je van school verwachten en in mijn ogen zelf eisen.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Mamsie  schreef op: 12-02-2015 10:48:37
Ja dat mag je van school verwachten, tot op zekere hoogte.
Het meisje heeft wel privacy en het is het probleem van het meisje.
Heeft jouw dochter er problemen mee, dan heeft zij ook een probleem, en kan er gepraat worden over wat haar probleem is, dus niet zozeer wat het probleem van meisje uit de klas is, maar hoe jouw dochter dit ervaart.
Dus school zou het wel moeten oppakken hoe de andere kids erop reageren, maar hoeven niet inhoudelijk op het meisje in te gaan.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 11:06:44
Globaal geschetst, dit meisje vertelt schokkende verhalen aan anderen waaronder mijn dochter. ik vermoed voor aandacht, maar er is duidelijk een probleem. Sommigen zijn zo "gevaarlijk" dat ik ze bij school meldt. Dan gaat school praten met betrokkenen en daar stopt het. Sinds de kerst al 3 incidenten en ik vind het een steeds groter risico voor anderen... De belasting is hoog en het zijn verhalen die pittig zijn voor kinderen.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2015 11:09:29
Ik vind dat er zeker aandacht moet zijn voor de andere kinderen in de klas. School zit er dus al bovenop maar vergeet dus de andere kinderen in de klas die er dus last van hebben. Heel slordig.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Lisje  schreef op: 12-02-2015 12:16:49
Als je dochter er erg mee zit, kun je voorstellen dat ze meer afstand van dit meisje neemt, zodat ze zichzelf beter voelt. Kan me voorstellen dat het nu erg zwaar is voor je dochter elke keer zulk soort verhalen te horen. Voor de school is dit ook best moeilijk te controleren en aan te pakken denk ik. Op het moment dat er aandacht voor komt is ze al weer met een verhaal aan komen zetten en is het kwaad al geschiet.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Shea  schreef op: 12-02-2015 12:32:19
ja je mag zeker verwachten dat school hier iets mee doet. Mede omdat het effect heeft op de gehele klas. ( als school niets doet of te weinig zou je misschien naar een vertrouwens persoon van de school kunnen gaan of de school inspectie inschakelen? )
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 12:42:41
Mijn dochter vindt haar zielig en gaat geen afstand nemen. Vind vooral dat er over gesproken moet worden zodat de klas dit als exces ziet en niet als normaal. Wij hebben geen vertrouwenspersoon. Na de lk ga je naar de directie en pas bij een officiële klacht is er een externe vertrouwenspersoon.

erg lastig vind ik het
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Zijlijn  schreef op: 12-02-2015 14:05:31
Ik kan me voorstellen dat dat lastig is zeg. Wel fijn dat je dochter het met je deelt.
Ik zou misschien samen met de andere ouder die zich ook zorgen maakt een gesprek aangaan bij de leerkracht en daar misschien op voorhand al de directeur bij vragen?
Ik vind dat je gelijk hebt dat in elk geval de onderwerpen die blijkbaar niet bij de leeftijdsgroep of belevingswereld passen in de klas behandeld zouden moeten worden...want nu worden de kinderen ermee geconfronteerd en gaan die onderwerpen wellicht een heel eigen leven leiden.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 14:10:40
Dat is exact mijn zorg! Dat anderen dit soort dingen als optie gaan zien. Ik ga iig nog even met de andere moeder overleggen. Verder ga ik niet, wil geen praatjes veroorzaken. 
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Jen9  schreef op: 12-02-2015 14:13:21
Maar dit wordt dus niet in de klas zelf besproken, maar door het meisje vertelt aan je dochter.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik t gewoon even niet weet. Ik vind de school tot nu toe niet fout, zij kunnen moeilijk bepalen wat iemand aan een ander vertelt ja of nee. Dat meisje moet het ook kwijt, die kan je moeilijk laten zitten. Maar ondertussen trekt je dochter het zich wel erg aan (of lig jij er meer wakker van dan je dochter? .. wat ik niet gek zou vinden trouwens...)

Ik begrijp dat school er wel mee bezig is?


 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 14:37:28
Zal wat meer info geven met zo min mogelijk details.

- net na kerst vertelde dochter dat zij en 2 andere meisjes X (noem meisje ff zo) Hoorden overgeven waarna meisje vertelde dit dagelijks te doen omdat ze dik is. Heb ik gemeld bij juf.
- 2-3 weken later heeft meisje op school met sleutels en mes van thuis in haar polsen gesneden en verteld dat ze dood wilde ivm pesten via internet. Volgende dag ben ik naar juf gegaan. Die had niet door dat anderen er van wisten en heeft gesproken met meisje en meisjes er omheen. Mag op school niet meer over gesproken worden.
- gisteren heeft X tegen dochter en ander meisje gezegd dat ze per ongeluk 6 paracetamol had ingenomen op school. Ik wederom bij juf gemeld. vervolgens bleek dat ze het alleen gezegd had maar niet gedaan.

hoop dat dit mijn zorgen helderder maakt. Uiteraard maak ik mij zorgen om X, maar ook om wat de rest te verduren krijgt
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2015 14:47:37
Hier ligt wel degelijk een taak voor school.. Niet zo zeer op de man af maar ze kunnen de "problemen" wel bespreekbaar maken in de klas in de zin van "hoe ga je hier mee om", wat kan je doen om iemand te helpen en wat doe je zelf?
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-02-2015 18:01:09
Oef ik hoop dat, dat meisje goed ondersteunig krijgt!! Dit is zo enorme kreet voor hulp die ze hard nodig heeft. Ik zelf heb namelijk een klasgenootje gehad die hetzelfde deed. En bij haar is het niet goed afgelopen het meisje heeft op 19 jarige leeftijd een eind gemaakt aan haar leven. En ik was 16 maar men wat heeft dat er in gehakt. En ik was niet zo close met haar!! Dus als school niet goede hulp inschakelt dan zou ik het zelf in gaan schakelen. Want jou dochter is wel close met haar en dan komt die klap 100 x zo hard aan bij jou dochter.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Satekroket  schreef op: 12-02-2015 18:32:39
Ik neem aan dat dat meisje ook ongeveer 11 is. Jeetje zeg, wat een drama. Moeilijk voor je dochter zeg.
Heeft school wel hulp ingeschakelt voor dat meisje! Dat meisje heeft dringend hulp nodig. Dat zal ze hopelijk krijgen.
Ik zou mijn dochter het liefste weg houden van zo´n meisje, wat natuurlijk niet erg aardig is en ook niet goed voor het meisje. Maar ik vind het wel erg heftig.
Ik zou het denk ik zelf ook melden bij de instanties. Ook wanneer school het al gedaan heeft, ik zou het voor mijn eigen gemoedsrust nog eens melden, om er zeker van te zijn dat dat kindje hulp krijgt.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Mv5  schreef op: 12-02-2015 19:33:37
dat meisje heeft duidelijk hulp nodig. en als haar ouders die niet inschakelen, dan zou school dat moeten doen.
wat ik opvallend vind, is dat dat meisje op school zichzelf snijd met een mes dat ze van thuis meeneemt en dat daar vervolgens niet over gesproken mag worden. dit meisje heeft een groot probleem en bovendien overtreedt ze de regels, dus het is raar dat school hier niks mee doet. ik denk dat het juist wel belangrijk is om dit in de klas bespreekbaar te maken.
en je schrijft iets over 'pesten via internet'. ik weet niet of dat door kinderen van school gebeurt, maar als dat zo is, moet school dit zeker aanpakken.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 19:48:09
Bij het 2e incident zei de lk tegen mij dat het door school en ouders opgepikt wordt. In de klas mag er niet over gesproken worden. Lk heeft gezegd dat X zich niet zo happy voelt. X mag dit soort dingen ook niet bespreken, dat "moet" met juf of ouders. Maar schijnbaar blijft ze op extreme manier aandacht zoeken. Het pesten was niet school gerelateerd. Op school wil ze wel graag populair zijn, dat voelde ze zich ook even na het snijden... Maar dat zakte af dus ik gok dat daarom de laatste aktie kwam. 

ik vind dat dit besproken moet worden in de klas. straks denken anderen nog dat je zo aandacht krijgt.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Jen9  schreef op: 12-02-2015 20:16:42
Ik heb dit zoveel meegemaakt. automutilatie is iets wat heel veel voorkomt en wat ze straks op t vo nog wel meer mee zal maken....   Ik ben t wel een beetje met Jolanda eens, bespreken hoe mee om te gaan.. Maar ja, hoe mee om te gaan idd... Je zal de juf maar zijn, want wat is goed????
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Marie8  schreef op: 12-02-2015 20:45:35
Lastig. Belangrijk dat school en ouders op de hoogte zijn van de incidenten zodat zij erop in kunnen haken en hulp kunnen inschakelen.
Maar ook lastig om te zeggen dat zij er niet over mag praten. Het lijkt mij een schreeuw om aandacht/ hulp. Negeer je die zal ze mogelijk een stapje verder gaan.
Ik denk blijven melden, daar doe je goed aan. Verder zou ik mijn kind steeds mogelijkheden aanbieden hoe ze hier mee om kan gaan, leren relativeren, leren afschermen en grenzen aangeven, gesprek aangaan hoe ze zelf zou reageren als het haar overkomt, dat ze dan hulp kan en mag vragen etc.
Maar ja, wij hebben t thuis bijv. regelmatig over kindermishandeling en dat soort zaken, omdat dit een deel van mijn werk inhoudt. Mijn kinderen weten dat en stellen daar vragen over. Mijn oudste had laatst gehoord dat een klasgenootje thuis geslagen zou worden en dan komt hij daar dus ook mee.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Kees  schreef op: 12-02-2015 20:53:20
lastig iets. dochter weghouden vind ik het allerlaatste wat je zou moeten doen....dat is weglopen voor problemen van anderen, zou ik niet mee willen geven.

ik denk dat jij in de opvang van jouw kind moet. het is een vriendin van je dochter en jij kunt je dochter weer begeleiden om om te gaan met deze verhalen etc.

van school zou ik misschien verwachten dat de leerkracht ook eens met je dochter om de tafel gaat om te horen hoe zij hierin staat en mee omgaat.

maar de eerste opvang taak vind ik bij jou horen
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 12-02-2015 20:59:47
Mijn dochter weet mij gelukkig te vinden. Ze snapt dat vriendin het moeilijk heeft maar weet niet hoe te helpen. Ik druk haar op het hart met mij te blijven praten, dan ligt de zorg bij miJ en mag ze het loslaten. Maar ja, als je 3 keer te horen krijgt dat je een snitch bent wordt dat wel lastig. 

Ik ik begrijp dat dit vaker voorkomt, mAr vind het voor basisschool pittig. Heb het gevoel dat de lK er niet goed raad mee weet. Oh, heb mijn dochter ook gezegd alleen te kijken naar wat ze zelf ziet... Dus... Zie je haar spugen na eten? Zie je haar pillen nemen? Etc


 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Myself  schreef op: 13-02-2015 08:42:05
Ik herken je wel.
Kan niet zulke voorvallen noemen als jij doet, maar wel heeft mijn dochter met veel leugens te maken van een meisje dat veel aandacht wil.
Ook dingen waarvan ik denk 'ik wil niet dat mijn dochter daarmee belast wordt'.
Heb ook mijn dochter gevraagd of ze naar me toekomt als er zulke dingen zijn.
Ben tot nu toe nog niet naar school gegaan, want leerkrachten hadden het zelf ook vast door, want meisje was aangesproken zei mijn dochter.
 
Quote
RE: Probleem klasgenoot
Eenxzo  schreef op: 13-02-2015 09:29:05
Ik ben vooral voor X zelf naar school gegaan. Wil mijn dochter ook meegeven dat je bij dit soort dingen naar een volwassene gaat voor hulp. Omdat het op school gebeurt ben ik daar heen gegaan ipv naar ouders. Ingewikkeld allemaal 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Probleem klasgenoot
Naam
Bericht