Menu
 

Topic:

stelling/ discussie

Boterbloem  schreef op: 11-02-2015 17:27:07
Zo, even een discussie onderwerp.

Op het internet zie ik nu bij meerdere mensen een filmpje verschijnen van 3 politie auto's die te hard rijden en elkaar telkens inhalen (zal ik veel zien omdat het hier in het noorden gebeurd is), ook bij doorgetrokken streep. Je hoort commentaar, onderandere dingen als dati emand een hele flauwe bocht onoverzichtelijk vindt (ik zou zelfs inhalen ;-)) enzovoort.

Mensen zitten vol kritiek, levensgevaarlijk wat die agenten doen en ze maken misbruik van hun machtspositie en ga zo maar door.

Politie heeft gereageerd dat dit onderdeel is van de rijopleiding. Agenten moeten ja leren om met hoge snelheden toch veilig in te kunnen halen. Bij doorgetrokken strepen, op plekken waar het mag, verdrijvingsvlakken en ga zo maar door.

Nu komen er reacties:
Laat ze dat maar op een circuit doen ofzo, belachelijk dat het op de weg gebeurd enzovoort.


Nu ben ik benieuwd naar wat jullie mening is:

Moeten agenten maar op een circuit/ buiten het echte verkeer leren hoe te handelen in noodsituaties? Dus hun rijopleiding niet op straat maar ergens achteraf volgen?
Of zijn jullie van mening dat dit op straat moet kunnen gebeuren?

Je kunt het vergelijken met een rijopleiding voor onszelf zeg maar. Zij kunnen al goed rijden en leren extra's. Wij beginnen vanaf 0 en leren de basis. Beide zal altijd een bepaald risico hebben, tegelijkertijd zit er goede begeleiding naast.

 
Quote
Navigatie
RE: stelling/ discussie
Debby1977  schreef op: 12-02-2015 07:44:22
Lastig dit, je zult er maar rijden met je goeie gedrag en er komen er een paar die moeten oefenen voorbij scheuren. Je schrikt je kapot lijkt me. Aan de andere kant vind ik dus wel dat ze moeten kunnen oefenen, maar of dat nu perse op openbaar terrein moet? Maar Boter, jouw mening in dit soort zaken is altijd erg gekleurd omdat jouw man toevallig agent is. Bij kritiek op politie in bepaalde zaken open je vaak topics en gaat dan uitleggen hoe en waarom en  proberen de boel recht te breien. Is je goed recht, zou ik waarschijnlijk ook doen als mijn man agent was.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Jen9  schreef op: 12-02-2015 07:45:34
Ik wil daar dan wel eens cijfers van zien.. hoeveel ongelukken zijn er veroorxaakt door deze oefeningen////

Nee, uiteraard niet afzetten.. en dan in t echte even op de afzetting gaan wachten..

Toen ik stage liep zetten ze me ook gewoon voor de klas en had ik verantwoordelijkheid....   Minder veilig, tja.. ik mocht in mijn eentje gymlessen geven, naar gym toelopen.. en de kinderen allerlei dingen leren.. had ook heel verkeerd af kunnen lopen..

Hoe moeten artsen dingen leren als ze alleen op poppen kunnen oefenen????

Denk dat in elke vak oefenen in meer of mindere mate gevaarlijk, riskant kan zijn...of tot vervelende gevokgen kan leiden. Zelfs administratieve functies... maar ik denk dat de gevolgen vele malen groter zijn als je ze dat niet laat doen!!!!
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Mama Van Drie  schreef op: 12-02-2015 08:00:00
Anders zouden ze kunnen denken dat het niet erg is om de wet te overtreden want de politie doet het immers ook???? Dat las ik ergens en dat vind ik zo'n vreselijke flauwekul, mag toch hopen dat je als buger je niet op dezlfde plaats zet als een politieman in functie, die draagt immers een wapen...die trekt indien nodig dat wapen...mogen wij dat dan als burgers ook? Welnee...hetzelfde als dat je een kind een tik geeft, dat wil dan echt niet zeggen dat je kind dat ook mag doen omdat mama het ook doet.
Mag echt hopen dat het verschil gezien wordt.

Verder heb ik er geen mening over, heb het filmpje niet gezien kan dus niet beoordelen of het gevaarlijk was of niet.

@Debby, ik weet niet of het een verdedigen is van boterbloem omdat haar manbij de politie zit, wel is het dan (vaak) zo dat je de andere kant wat beter kent, ik heb dat zelf ook, je 'zit er dichterbij' en dat zorgt ervoor dat je vaak meer weet als de gewone man.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Debby1977  schreef op: 12-02-2015 09:02:34
Ik heb een zwager bij de politie dus zit ook "dichter"  bij het vuur dan een ander hoor.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Mama Van Drie  schreef op: 12-02-2015 09:11:35
Maar dat kleurt jou mening dan minder als die van boterbloem of uit je het minder misschien.

Ben wel benieuwd naar het filmpje eigenlijk.....

Ik zag laatst een ambulance bij ons op het industrieterrein rond scheuren, scherpe bochten maken en weer terug, er zijn op dat industrieterrein een aantal rotondes en iedere keer kwam hij weer met een noodgang terug, ik dacht wat is die idioot nou aan het doen...haha...totdat het kwartje later viel en ze gewoon aan het oefenen waren, op zich kon dat daar prima, weinig verkeer en het ging puur om wagen beheersing met hoge snelheid en korte bochten maken etc
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Debby1977  schreef op: 12-02-2015 09:17:36
Ik vind het prima hoor dat ze moeten oefenen, graag zelfs! Nu schijnt het in het filmpje dus helemaal niet druk te zijn op de weg, maar nu stel je voor dat het dat wel is? Maar aan de andere kant, als er wel een echte calamiteit is en ze scheuren langs je dan ben je er ook niet op voorbereid, dus daarom vind ik het lastig om hier goed op te kunnen antwoorden.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Jen9  schreef op: 12-02-2015 09:29:28
Hoe meer ze oefenen, hoe meer wij voorbereid zijn ;-)
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Mama Van Drie  schreef op: 12-02-2015 09:29:47
Eigenlijk is er voor de burger weinig verschil, als het voor het echt moet dan gaat het idd ook langs je heen zo en nu het voor het oefenen blijkt te zijn vallen de mensen daar weer over, beetje raar eigenlijk.
Ook ga ik ervan uit dat voordat ze gaan oefenen in het dagelijkse verkeer ze zodanig vaardig zijn dat dat ook verantwoordt is, ze laten echt geen beginneling zo de weg op gaan.

Mijn man heeft nog een tijdje bij de BSB gezeten, moet je ook rijvaardig wat in huis hebben denk ik.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Dicha  schreef op: 12-02-2015 09:50:48
Gewoon op de openbare weg..wij lessen ook niet op het cirquit..
Ik ga er van uit dat ze weten waar ze mee bezig zijn en dat ze echt wel tijden uitzoeken waarop dit mogelijk is.

Desnoods zetten ze op bep tijd een stuk weg af..huren ze figuranten in die wel de nodige vaardigheden hebben.
Gebeurd hier ook bij grote oefeningen van Brandweer, Politie en Ambulance.. gewoon op de openbare weg..
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Mamsie  schreef op: 12-02-2015 11:02:01
Ik vind het juist goed dat ze oefenen op de openbare weg!

Misschien zouden ze transparanter kunnen zijn, dat dit soort dingen gebeuren, aan de andere kant dan denken mensen dat het altijd een oefening is.
We moeten gewoon terug naar het respect naar de agent toe.
En er op vertrouwen dat de meeste gewoon goede agenten zijn die echt hart voor hun werk hebben!
Ik vind de tendens die is ontstaan echt vreselijk
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Jen9  schreef op: 12-02-2015 11:44:52
Nou he Mamsie.. ik heb ook wel eens een agent gehad wat echt een enorme l*l was... maar de meeste zijn niet zo.. gelukkig zeg! En in elk beroep zitten rotte appels!
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Boterbloem  schreef op: 12-02-2015 12:40:29

Denk dat iedereen een gekleurde mening heeft. Als ze dit voor de gein deden ben ik ook echt van mening dat dit gevolgen meot hebben. Maar er gebeurd zoveel waar de politie vaak hun reactie op geeft wat elke keer weer opnieuw moet.

Want dat transparanter zijn, ik vraag me soms af: hoe nog meer dan? Want nu wordt het weer uitgelegd (paar maand terug ook) en mensen vinden het onzin. Hetl ijtk soms of ze het kunnen blijven zeggen, maar mensen blijven denken dat het geheim is ofzo.

Daarbij worden veel dingen gecontroleerd. Er is iemand geweest die beweerde dat mijn man hem had afgesneden. Reken maar dat er grondig onderzoek wordt gedaan. En achteraf bleek dat mijn man hetn iet kon zijn geweest, maar dat wordt niet aan de kant geschoven bijvoorbeeld.
Als ze een bon krijgen in herkenbare auto voor te snel rijden moeten ze wel kunnen bewijzen dat ze echt ergens naartoe gingen met spoed. Anders mag je hem gewoon betalen bijvoorbee.d

En ze mogen gewoon over doorgetrokken strepen e.d. zonder toeters en bellen. 

ik denk dat we onze kinderen beter kunnen leren dat de politie dat mag wanneer nodig (en dus niet altijd met toeters en bellen) dan bang te zijn dat ze het foute voorbeeld gaan volgen ofzo.

Maar in dit geval vind ik zelf de oplossing met een L op de auto ook mooi! Gewoon om verwarring te voorkomen. Nadeeel: gebeurd het in het echt zeuren mensen weer omdat er geen L op zat (denk ik ;-))

Er wordt vaak geroepen dat ze zelf zorgen dat ze geen respect krijgen, maar dat komt vaak door onwetendheid van mensen (terwijl ik vaak online lees dat de politie dingen uitlegd. Ze vinden dat de politie dingen niet mag die de politie wel mag.

Ik vind het met dit soort topics wel mooi als mensen daarbij meer te weten komen, minder negatief naar dep olitie gekeken kan worden enzovoort.

Maar ik zal niet voor een agent opkomen die echt verkeerd zit bijvoorbeeld. Dus in hoeverre het echt gekleurd is? Ben van mening dat juist zij ook in het dagelijks leven een voorbeeld moeten zijn.

 
Quote
RE: stelling/ discussie
Smvn&d  schreef op: 12-02-2015 13:27:54
Boterbloem jij heb het over dat er iemand naast zit, een instructeur, die ingrijpt als het nodig is. Maar naar mijn weten zitten er in politie auto's geen dubbelen pendale.
Ik begrijp net als veroch dat jij het erg persoonlijk opneemt, maar ze brengen gewoon mensen in gevaar.
En het is wel heel makkelijk om het af te doen als een oefening, wie zegt dat het een oefening was? 
Normaal ik weet niet of we het over het zelfde filmpje hebben, maar als ze dat een oefening noemen begrijp ik wel waarom mensen klagen. En vind ik dat ze niet meer op de politie auto mogen tot ze het wel kunnen.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Smvn&d  schreef op: 12-02-2015 13:31:52
oh dr was nog een deel 2 

Wat dat echte dingen betreft, dan gebruiken ze singalen, en zie en hoor je ze dus altijd aankomen.. Dat vind ik toch heel anders.
We hebben allemaal geleerd hoe te handelen als er een voertuig met singale aan komt.. dus doe dat dan ook! 
En al helemaal als je aan het oefenen ben.

Maarja burgers zijn slechts pionnetjes van onze overheid.. dus boeiend.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Smvn&d  schreef op: 12-02-2015 13:33:18
Kijk bloem... Het ligt gewoon aan dat gat van jullie.. ze kunnen allemaal niet rijden daar



 
Quote
RE: stelling/ discussie
Zijlijn  schreef op: 12-02-2015 13:49:16

Quote Gast:

Simpel, gewoon een grote L op de wagen of een speciale kleur zwaailicht als ze in het verkeer oefenen.  Anders gewoon niet.

Het is nogal makkelijk als de politie elke verkeersfout erop kan gooien dat ze aan het 'oefenen' zijn.  Als dat zo is, geef dat dan maar netjes aan.  Net als lesauto's herkenbaar zijn.  Een dergelijk herkenbaar teken kan dan ook gebruikt worden voor ambulances en brandweerwagens die oefenen.  Mensen, vooral kinderen en jonge automobilisten zien dan meteen dat het een oefening betreft.  Anders zouden ze kunnen denken dat het niet zo erg is om de wet te overtreden.  De politie doet het immers ook.





hier ben ik het helemaal mee eens
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Caatje  schreef op: 12-02-2015 14:34:47
Als je een L op het dak zet, krijg je niet de reactie van medeweggebruikers die je normaal wel krijgt.  Dat is met autorijles ook zo, als er een L op het dak staat zou je minder snel toeteren als hij stil blijft staan voor een groen licht dan voor een auto zonder L.
 
Quote
RE: stelling/ discussie
Boterbloem  schreef op: 12-02-2015 14:42:48
Hahaha ooooooooooh die was erg he!!! Dat moeten de chauffeurs nog jaaaaaren horen denk ik.

Persoonlijk opnemen is een groot woord hoor, we hebben het er hier toch alleen over?

Ze gebruiken zeker niet altijd signalen, heel vaak helemaal niet. Dan moet dat van hogerhand veranderd worden. 

Maar denk dat je een ander filmpje bedoeld hoor, deze was alles behalve eng. Een weg waar veel vaker dit wordt geoefend. Heb er zelf meerdere malen gereden, goed overzicht enzovoort.

Er niet in alle politieauto's extra pedalen wanneer ze oefenen. Ze hebben hun rijbewijs al, dus zodra een instructeur zegt dat het verkeerd ingeschat is ga je gewoon terug. Dat kunnen jij en ik ja ook gewoon. Als het mij gebeurd dat ik wil inhalen en ik denk: oh, toch maar niet, dan ga ik ook gewoon terug. Ze kunnen natuurlijk al prima rijden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op stelling/ discussie
Naam
Bericht