Menu
 

Topic:

Duur boek!

Jo  schreef op: 10-02-2015 16:13:53
Onze dochter wordt volgede week 9 en wil graag een boek van Geronimo Stilton.
Denk, leuk kado, kost het 35 euro!!!!! Oke het is dik en schijnt 3D in te zitten en geur maar 35 euro????
Ben ik nu de enige die dit echt te gek vind??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Duur boek!
Jo  schreef op: 10-02-2015 21:08:03
Ik heb een aantal delen toen op de rommelmarkt van school gevonden , kostte 1 euro.
Ook nog 4 mooie als nieuwe boeken van Dolfje weerwolfje, ook een euro per stuk.

 
Quote
RE: Duur boek!
Inky69  schreef op: 10-02-2015 21:13:41
Mijn dochter heeft het boek van haar verjaardags geld gekocht en ze vind em helemaaaal geweldig! Ja is duur maar hij is dik, er zit een 3d brilletje bij, en mocht je het boek weer willen verkopen krijg je er best nog wel wat voor denk ik.
 
Quote
RE: Duur boek!
Caatje  schreef op: 10-02-2015 21:52:39
Ik zou het zelf niet leuk vinden als ons kind voor zijn verjaardag een duur boek van ons krijgt om het daarna weer tE verkopen. Als hij het zelf van zijn gekregen verjaardagsgeld koopt, vind ik het toch weer iets anders. 
ik zou dit boek wel voor zijn verjaardag geven, ondanks de prijs. Maar niet zomaar voor een goed rapport o.i.d..
 
Quote
RE: Duur boek!
Sammy  schreef op: 10-02-2015 22:39:03

Quote Jo:
Jen, ik ook hoor ze heeft heel veel boeken en leest ook graag, maar 35 vind ik gewoon te veel geld voor een boek wat 1 keer gelezen wordt.
Alle anderen leest ze ook maar 1 keer.



Voor 1x lezen is het inderdaad wel heel erg veel geld. Dan zou ik wachten tot deze bij de bibliotheek te verkrijgen is. Bij onze bibliotheek kun je overigens verzoekjes indienen
Mijn zoon heeft een paar Fantasia boeken en die heeft hij echt verslonden en kon hij echt geen genoeg van krijgen. Die waren zo rond de 25 euro.
Wat hij deed was met de kinderboekenweek op school tijdens de kinderboekenmarkt kinderboeken verkopen die hij niet meer leuk vond. Dat leverde best nog aardig wat op. En met het verdiende geld (soms legde hij er zelf nog wat extra bij) kocht hij weer een nieuw boek. Oma had een abonnement bij de ECI, dus als hij jarig was of met sinterklaas vroeg ze regelmatig of hij nog een boek wilde hebben. Hij heeft een paar fantasia boeken en de (complete) serie kronieken van Fantasia.

Anders, als je dochter het boek echt graag hebben wil, eens samen kijken op haar boekenplank en kijken of je misschien wat boeken die ze toch niet meer lezen wil (via mamalife bv) verkopen kunt!
 
Quote
RE: Duur boek!
Jo  schreef op: 10-02-2015 22:47:32
We hebben het er samen nog even over gehad en ik heb beloofd mp in de gaten te houden en rommelmarkten of we het ergens voor een leuke prijs op de kop te tikken. Ze begreep prima dat ik het zo te duur vond. en mam zegt ze, anders leen ik hem wel van L.
 
Quote
RE: Duur boek!
Spatje  schreef op: 10-02-2015 23:05:22
Op mp nieuw 25 euro
 
Quote
RE: Duur boek!
Bepje  schreef op: 10-02-2015 23:10:39
Er zijn ook goedkopere Geronimo Stiltons. Of Thea Stilton, ook leuk. Mijn oudste speelt bijna altijd buiten en vraagt daarom al een paar jaar boekenbonnen voor haar verjaardag aan de visite en de kinderen van het kinderfeestje. Dan kan ze met alles bij elkaar een stel mooie uitzoeken. Ze leest heel graag en dan komt er ook geen spul in huis waar ze toch niet naar omkijkt.
 
Quote
RE: Duur boek!
Jolanda1974  schreef op: 11-02-2015 07:54:27
Voor een boek vind ik het ook veel geld... bij ons krijgen ze voor hun verjaardag wat ze graag willen hebben van papa en mama. Soms ben ik met 10 euro klaar en soms is het 40 euro. Het gaatniet om het bedrag wat ze krijgen maar om het cadeau wat ze graag willen.
 
Quote
RE: Duur boek!
Even Zo Graag  schreef op: 11-02-2015 08:08:42
Ik vind 35 euro voor een verjaardag ook niet heel veel hoor...tuurlijk heeft de 1 meer te besteden dan de ander.... maar koop je inderdaad een mooie doos lego of playmobil dan zit je al gauw aan de 70/80 euro
 
Quote
RE: Duur boek!
Jo  schreef op: 11-02-2015 08:44:48
Ik vind 35 euro voor een boek erg veel, niet voor een verjaardagkado

 
Quote
RE: Duur boek!
Chloe  schreef op: 11-02-2015 08:52:45
Het ligt eraan. Mijn dochter is gek op die boeken en leest ze meerdere keren, dus voor haar koop ik die boeken wel. Maar als je een kind hebt dat er naar 1 keer lezen niet meer naar omkijkt, dan zou ik het zonde van het geld vinden.
 
Quote
RE: Duur boek!
Ik  schreef op: 11-02-2015 09:23:23
Ik vind het ook veel voor een boek. Hier geven ze er overigens niets om, om Geronimo Stilton. De oudste is meer van Astrid Lindgren, Jaqcues Vriens, Roald Dahl, echt die ouderwetse boeken.
Verjaardagscadeau's van ons zijn ook nooit heel duur. Wij geven weer wel iets meer met sinterklaas, al maak ik het daar ook niet te gek. Onze kinderen spelen niet veel met speelgoed. De oudste tekent en knutselt heel graag. En spellen vinden ze beide heel erg leuk. vaak ook belachelijk duur voor wat je er voor krijgt overigens...
 
Quote
RE: Duur boek!
Smvn&d  schreef op: 11-02-2015 13:01:57
En ben je er al over uit?

Misschien is het nog een idee dat ze voor haar partijte een kadobon van de plaatselijke boekenwinkel vraag aan haar vriendjes?
 
Quote
RE: Duur boek!
Jo  schreef op: 11-02-2015 13:15:39
Nee, nog niet
Ze heeft nog Bart Smit bonnen over van vorig jaar en zal er volgende week nog wel bij krijgen dus misschien wil ze hem daar van kopen.
Maar ze vind een bepaald soort Momopoly met pinpas ook erg leuk, dus volgens mij is ze er zelf nog niet uit.
Ik had al een kado gekocht (Flik Flak horloge) waarvan ik weet dat ze die ook heel gaaf vind.

 
Quote
RE: Duur boek!
Myself  schreef op: 11-02-2015 13:21:14
Ik vind het ook best veel voor een boek.
Maar als ik zie hoe een boekenworm mijn jongste is en als ze dit voor haar verjaardag zou willen, zou ik dat daarvoor wel willen kopen. Niet voor zomaar, daarvoor vind ik de prijs te hoog.
 
Quote
RE: Duur boek!
Debbel79  schreef op: 11-02-2015 13:27:40
Wij geven ook geen echt "grote" kado's met verjaardagen.
Ik geef max 50 euro uit. Als het iets is wat ze heel graag willen hebben wil ik best een tientje meer uitgeven, maar meer ook echt niet.

Als ze een duur iets willen hebben, dan kunnen ze met de verjaardag dat aan meerdere mensen vragen zodat ze het als gezamelijk kado krijgt.

En hebben ze toevallig rond hun verjaardag bijvoorbeeld een nieuwe fiets nodig, dan krijgt ze die voor de verjaardag. Ook al had ze due dan Wrs zowieso wel gehad.
Het getalletje op een prijskaartje of de grote van het kado zegt mij niks. En daardoor mijn meiden gelukkig ook niet.

Ik hoor ook dat sommige mensen het "zielig" vinden als kinderen als kadootje een pyama of zo krijgen.
Gelukkig zijn mijn meiden blij met een pyama als kadootje. Ze waarderen wat ze krijgen. Nooit zullen ze een gegeven kadootje afkraken.
En dat zie ik wel zo vaak gebeuren bij de kinderen die wel "grote en dure" kado's krijgen.
Juist bij die kinderen is de waardering bij het krijgen van bijvoorbeeld een pyama ver te zoeken.
Zo zonde.

En over het boek. Ik vind het duur. Maar als ze dat graag wil, tja... Misschien zijn de bonnen idd nog een idee.
 
Quote
RE: Duur boek!
Nellemv2  schreef op: 11-02-2015 15:50:44
Als ze het echt graag wil en ook nog voor haar verjaardag, dan vind ik het zonde helemaal niet zo gek! Je kent je eigen kind vast goed genoeg om te weten of dit echt voor haar wat is.. boekenwurm of juist eigenlijk niet.

Onze zoon wordt binnenkort 5 en heeft zijn zinnen gezet op de legotrein..nou..dan heb je het over een kado van over de honderd euro. Ik vind het wel een boel geld! Maar hij heeft de mensen gevraagd om geld te geven zodat hij dat kan kopen. .wij leggen gewoon bij en mijn schoonouders ooo sowieso. En we weten dat hij er echt mee gaat spelen, hij is een echte lego én treinen fan.

Stel dat hij volgend jaar een boek wil, of een fiets nodig heeft..krijgt hij die dan..
 
Quote
RE: Duur boek!
Danimvsenna  schreef op: 11-02-2015 16:41:26

Quote Debbel79:
Wij geven ook geen echt "grote" kado's met verjaardagen. Ik geef max 50 euro uit. Als het iets is wat ze heel graag willen hebben wil ik best een tientje meer uitgeven, maar meer ook echt niet. Als ze een duur iets willen hebben, dan kunnen ze met de verjaardag dat aan meerdere mensen vragen zodat ze het als gezamelijk kado krijgt. En hebben ze toevallig rond hun verjaardag bijvoorbeeld een nieuwe fiets nodig, dan krijgt ze die voor de verjaardag. Ook al had ze due dan Wrs zowieso wel gehad. Het getalletje op een prijskaartje of de grote van het kado zegt mij niks. En daardoor mijn meiden gelukkig ook niet. Ik hoor ook dat sommige mensen het "zielig" vinden als kinderen als kadootje een pyama of zo krijgen. Gelukkig zijn mijn meiden blij met een pyama als kadootje. Ze waarderen wat ze krijgen. Nooit zullen ze een gegeven kadootje afkraken. En dat zie ik wel zo vaak gebeuren bij de kinderen die wel "grote en dure" kado's krijgen. Juist bij die kinderen is de waardering bij het krijgen van bijvoorbeeld een pyama ver te zoeken. Zo zonde. En over het boek. Ik vind het duur. Maar als ze dat graag wil, tja... Misschien zijn de bonnen idd nog een idee.




+1!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Duur boek!
Naam
Bericht