Menu
 

Topic:

gebeten op school

Leen Mv 4  schreef op: 09-02-2015 11:04:40
Eerst een kleine situatieschets: speeltijd, A krijgt ruzie met een meisje, hij valt haar aan, mijn zoon staat vlakbij en neemt het op voor zijn beste vriendinnetje waarop A zich naar hem keert en hem aanvalt. Hij schopt en trekt aan hem, duwt hem op de grond en bijt in zijn arm. Zoon dikke winterjas aan, dikke trui en longsleeve eronder, toch tot bloedens toe gehapt in bovenarm. Ondertussen halve school er bovenop om A van zoon af te trekken. Juf komt en ...straft mijn zoon! Hij moest zich maar niet moeien met de ruzie tss A en het meisje! Dit is in de ochtend al voorgevallen, mijn zoon moest binnen strafwerk gaan maken, A kreeg nota in agenda en als straf moet hij ook een speeltijd binnenblijven en werkje maken. Ik hoor dit alles natuurlijk pas na schooltijd. Ondertussen zijn we al enkele dagen verder, de moeder van A zie ik dagelijks aan school, nu hoor ik haar vanmorgen tegen andere moeder zeggen dat mijn zoon niet deugd want dat dankzij hem haar zoon een nota had! Nu mijn vraag: had ik van school mogen verwachten dat ze me zelf iets laten weten hadden? (Ze bellen trouwens ook voor een simpele spontane bloedneus ) Vinden jullie dat ik de moeder van A hierover kan/mag aanspreken? Moet ik school er alsnog wat van zeggen dat het niet eerlijk is dat mijn zoon gestraft is hiervoor? Ik heb het verhaal ondertussen ook van anderen gehoord die het gezien hadden en ze vertellen allemaal hetzelfde als mijn zoon dus geloof ik hem zeker wel dat hij niet meer deed dan zijn vriendinnetje helpen.
 
Quote
Navigatie
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 10-02-2015 14:45:19
Thx voor jullie bedenkingen dames, van beetje afstand is het wel anders Dat wij als ouders meedenken over straffen is niet zo heel raar bij ons, we worden overal goed in betrokken. Ik heb zelf net naar school gebeld met jullie opmerkingen over het te kakken zetten, snappen ze wel. Ze hebben ook A zijn moeder gebeld met het verhaal, die vindt de straf prima en denkt ook dat haar zoon het geen probleem gaat vinden om de kinderen toe te spreken. Maar...vlak na mijn telefoontje belde een andere moeder me op, zij had met de moeder van A staan praten vanmiddag en daar had die moeder dus tegen gezegd dat A er thuis al slaag voor gehad had! Letterlijk hé! Kind is van vreemde origine, andere godsdienst, mss is dat wel zo bij hen, maar dat vind ik het nu ook weer niet waard dat kind er thuis een rammeling voor krijgt. En, als dat iets is dat bij hun gebruiken hoort, dan schrik ik er dus ook niet van dat A mijn zoon zo heeft aangevallen
 
Quote
RE: gebeten op school
Mv5  schreef op: 10-02-2015 19:27:52
ik vind het goed dat school er echt mee aan de slag gaat. presenteren van dat werkstuk voor de klas (eventueel die twee klassen samen) is wel goed, hele school vind ik wat overdreven.
dat hij thuis straf krijgt, vind ik niet zo raar. ik zou mijn kinderen ook straf geven als ze zoiets deden (of dat nu thuis, op school of op de sportclub is, wat A gedaan heeft kan echt niet). en ja, dan kregen ze ook wel een flinke draai om hun oren hoor. worden ze echt niet slechter van (ik sla ze natuurlijk niet bont en blauw). ik weet niet wat 'een pak rammel' bij A thuis inhoudt, maar een corrigerende tik vind ik in dit geval wel op zijn plaats. je kind mishandelen natuurlijk niet en als dat daar gebeurt, moet daar ook op ingegrepen worden.
 
Quote
RE: gebeten op school
Ma Dalton  schreef op: 11-02-2015 06:49:29
Ik heb ook wel eens een tik gegeven, maar een pak billenkoek om een kind te corrigeren dat al zo fysiek is, dat werkt alleen maar averechts
 
Quote
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 11-02-2015 09:43:10
Ik heb het er gisterenavond met zoon nog even over gehad nadat de moeder aan de schoolpoort me woedend aansprak. Ze draaide ineens hele verhaal. Volgens zoon gaat het echt wel over stevig pak rammel, dat zou A in school al eens verteld hebben dat dat gebeurt. Een corrigerende tik hoort eigenlijk ook niet, maar dat zou hier ook kunnen gebeuren als ik hoor dat mijn kind anderen bijt. Heb mijn zoon ook uitgelegd wat de school als straf wil, mijne goeierd wil A er mee helpen, hij wil er een soort groepswerk van maken met alle betrokkenen want hij vindt dat A al genoeg gestraft is door zijn vader. Dat is hij vanmorgen gaan voorstellen aan de juf en die vond het een fijn idee. Ook de anderen die er wat mee te maken hadden zijn erbij gehaald en zijn akkoord om er samen aan te werken en het dan ook samen voor te brengen aan de anderen. Dikke vrienden gaan ze nooit worden, maar hopelijk leren ze wel iets uit de samenwerking. Ik ben alvast superfier op hem dat hij dit wil doen, want jullie hadden wel gelijk, A zou toch wat te kakken gezet worden en dat kan zeker niet de bedoeling mogen zijn!
 
Quote
RE: gebeten op school
Suus  schreef op: 11-02-2015 09:46:12
Mooi! 
 
Quote
RE: gebeten op school
Baby2  schreef op: 11-02-2015 09:48:17
Wat een goede oplossing op deze manier!!!
 
Quote
RE: gebeten op school
Ma Dalton  schreef op: 11-02-2015 12:22:55
Je mag trots op je zoon zijn
 
Quote
Navigatie


Reageren op gebeten op school
Naam
Bericht