Menu
 

Topic:

Het gaat niet goed met eigen bedrijf!

Caithy  schreef op: 31-01-2012 14:33:29
Bah Bah Bah! Het gaat niet zo goed met ons bedrijf. Zelf doe ik de boekhouding en we redden het steeds net aan niet! grrrr
Manlief heeft een ondernemershart en dat maakt het zo moeilijk, hij wil zo graag maar het mag gewoon niet zo zijn.

Hij is momenteel erg afwezig en ik ben bang voor een burn-out. Hoe kan ik hem toch helpen!! Zelf kan ik zijn ict werk niet overnemen, maar ik zie dat het teveel wordt.
Een bv kan je ook niet zomaar opdoeken!

Ik zit even met mijn handen in het haar....
 
Quote
Navigatie
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
Mamavonn  schreef op: 31-01-2012 14:37:42
ínformeer eens bij de gemeente. Er zijn vaak wel mogelijkheden voor extra bijstand voor zelfstandigen!
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
  schreef op: 31-01-2012 14:38:55
Oh wat een rotsituatie, helaas weet ik hoe het is, wij zijn inmiddels met ons bedrijf moeten stoppen en zitten nu door omstandigheden in een uitkering en zijn bezig met plangroep om weer van alle schulden af te komen, het is nu echt een moeilijke tijd, maar we komen er wel doorheen.. Ik hoop voor jullie dat het zover niet zal komen, wij hadden geen bv, maar een VOF, eerst was ik er al uitgestapt en was mijn man een eenmansbedrijf, maar ja het mocht niet zo zijn.. Het doet pijn hij was zo blij met zijn bedrijf.. Wij zijn nog wel naar het zelfstandigen loket geweest om een lening te vragen, die we dus niet kregen, achteraf gelukkig maar. Dan hadden we nog meer schulden gehad.
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
Caithy  schreef op: 31-01-2012 15:03:46
Hier hebben we wel een bv en gelukkig wel wat service contracten die ons kunnen onderhouden, dus wat dat betreft hebben we maandelijkse inkomsten. Ik vind het ook zo sneu voor manlief!!
Wij hebben prive een schuld aan de zaak, die aankomend jaar wordt ingelost. Hopelijk kan het helemaal!
Thuis heb ik al druk bezuinigd dus we 'sparen' maximaal!

Ik heb je situatie gelezen appeltje eitje (was het maar zo!) hoe is het nu met je man??
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
Even Zo  schreef op: 31-01-2012 16:46:11
ik ken het, we hadden ook een BV totaal en jaren liep het net niet. Uiteindelijk hebben we voor onszelf gekozen en werken allebeide nu deeltijd en houden meer over dan toen. Wat een rust!
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
Alice  schreef op: 31-01-2012 18:03:18
Wat rot!
Kun je misschien een reden achterhalen waarom het zo slecht gaat? Kun je door dingen anders aan te pakken misschien nog iets veranderen, iemand laten meekijken ofzo? Meer reclame? Betere marketing?

Ik werk zelf in een IT bedrijf en we pakken sinds de crisis dingen anders aan. Daardoor kunnen we wel 't hoofd boven water houden. We sluiten bvb goedkopere deals en komen klanten meer tegemoet omdat zij het ook moeilijk hebben. Het werkt wel.
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
3prachtkinders  schreef op: 31-01-2012 18:04:45
Wij hebben in 2009 een lening moeten aanvragen bij de gemeente. Door de crisis, en doordat er bedrijven falliet gingen, waarvan wij nog centjes kregen.

We hebben het gekregen, het eerste jaar betaal je veel, 2de jaar kijken ze of er een deel kwijt gescholden, helaas dit jaar niet, omdat we 2010 winst hebben gedraaid, en 2011 hebben we nog niet binnen.

Dus er kan een deel van die schuld kwijt gescholden worden.

Het is nog hard werken, mijn man heeft een transportbedrijf, maar, het bedrijf waar voor hij rijdt betaald vrij vlot, het is niet meer binnen 6 a 8 weken. Ook hebben we bij een ander bedrijf een incassobureau ingeschakeld, en ook hebben we de rekeningen veranderd, op de manier van...

Gaarne binnen 14 dagen betalen.
Bij niet tijdig betalen, zijn we genoodzaakt een incassobureau in te schakelen.

We kunnen nu niet anders.
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
  schreef op: 31-01-2012 18:21:30
3prachtkinders jullie zitten in dezelfde branche als wij dus zaten en als jezelf onderweg bent voor klant A en klant B wil ook op hetzelfde moment iets vervoeren en je hebt zelf op dat moment geen bussen, dan schakelden we dus andere koeriersbedrijven in die aangesloten waren bij e-courier (we hadden dus zenders in de bussen en een duur kas programma) en nu is dus doordat onze grootste klant zo laat betaald en de andere koerier dus onbetrouwbaar bleek te zijn, de andere koerier er met onze grootste klant vandoor gegaan... Echt niet netjes, maar goed, we konden niet meer door, het was al vechten tegen de bierkade maar nu heeft die ander ons verzopen.. Je moet in deze tijd idd harder zijn en dat zijn wij dus helemaal niet, wij zijn veel te afwachtend en daardoor kwamen we zelf alleen maar meer in de problemen.. Nu is alle stress van het werk weg. de schuldeisers doen me momenteel eigenlijk niets, er is niets dus als ze willen komen, dan komen ze maar.. De kledingbank heeft al tegen mij gezegt, komen ze je huis leeghalen dan bel je ons op en meteen zetten wij je huis weer vol, maak je maar geen zorgen.. Ze hadden de afgelopen 2 maanden dit al 2x mee gemaakt en ze hadden nog genoeg.. Het is gewoon een moeilijke tijd en we moeten er doorheen, ik heb vroeger op straat geleefd, dus ik ben nog veel erger gewend geweest.. Dus ik doe mijn best om in ieder geval de huur en gas en licht etc. op tijd te betalen.. Want ik wil in ieder geval wel een dak boven ons hoofd.
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
Caithy  schreef op: 31-01-2012 18:51:13
Hier is manlief ook veel te zachtaardig en zal niet zo snel nee zeggen en probeert ook alles zelf te doen (moeite met delageren) waardoor je andere dingen niet af krijgt.

Met mannetje net gesproken en zegt dat het zo ook niet meer wil! Maar ja wat is wijsheid; hoe bouw je een bedrijf af? Dat is ook lastig!
In elk geval geen nieuwe klanten meer aannemen en verder gaan met huidige klanten.
 
Quote
RE: Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
3prachtkinders  schreef op: 31-01-2012 18:58:11
Ja, bij ons was het een vriend van ons, kom bij ons werken, daar had mijn man wel oren naar, want hij wilde buitenland niet meer, niet meer rendabel, boetes, de oostblokkers e.d.

maar binnen een maand falliet he, dag centen, bedrijf werd overgenomen, binnen een jaar weer falliet, we waren notabene op vakantie, nu gingen ze weer verder onder een andere naam, en 1 rekening van oktober werd maar niet betaald, al geweest om te praten, enzv enzv, bellen. Niks werkte, totdat ik de boekhouder belde, want er staan zoveel incassobureau's in de gouden gids en pak eens een goede. Nou hij wist er 1, en die is echt een haai, binnen een maand hadden we ons geld, manlief pissig, want nu waren we niet meer welkom (op dat moment reed hij er ook niet meer voor, reed hij weer buitenland).

Ondertussen had ik al vernomen dat het bedrijf weer falliet zou gaan, dus ik was al blij dat we ons geld hadden, anders waren we echt kopje onder gegaan.
En idd in mei 2010 is het bedrijf falliet verklaard. Ook heb ik al door, met dank aan de incasso, dat het een malefide bedrijf is, koopt bedrijfjes op, zuigt ze uit, laat de boel klappen, en laat anderen in de problemen achter.

Niwo is nu ook bezig met dit soort bedrijven, ook de Vern, Tln.

En als ik zo transport online lees gaan er veel bedrijven falliet, ook 1 bedrijf, waar we voor gereden heb, en ook lang op betaling moesten wachten, staat er slecht voor....Nou laat mijn man maar voor adr rijden, dat verdient iets beter, dan de containers.

We hebben in 2009 de trailer (koeler) moeten verkopen, met zwaar verlies. Ook de opel zafira, hebben we geprobeerd, maar daar wilden ze kopen voor een habbekrats, en dat wilde ik niet. Dus nu heb ik gezegd, ik rij hem helemaal op.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Het gaat niet goed met eigen bedrijf!
Naam
Bericht