Menu
 

Topic:

Boekentips voor leestalent

Pip  schreef op: 30-01-2015 09:54:56
Mijn dochter is half oktober 6 jaar geworden en zit nu in groep 3. Sinds groep 2 kan ze al lezen. Sterker nog, ze is een waar natuurtalent. Haar juffen geven aan dat ze op midden groep 5 niveau zit en dat zij alles uit de kast moeten trekken om haar uit te blijven dagen (op school bieden ze haar nu meer verdiepig in spelling en grammatica). Thuis wil ze graag lezen, maar de meeste boekjes die passen bij haar leesniveau, sluiten niet aan bij haar interesse. Sociaal-emotioneel is ze gewoon nog maar 6 jaar en dus net kleuter af. Wie heeft er tips???
 
Quote
Navigatie
RE: Boekentips voor leestalent
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 31-01-2015 22:23:07
Mijn zoon kan ook heel goed lezen en las op die leeftijd het boek van Rintje. Superleuk met allemaal kleine verhalen over de hond Rintje en zijn vriendjes. Donald duck junior vind hij ook leuk, net zoals toen de makkelijkere boeken van Dolfje weerwolfje. Of gewoon de Jip en Janneke boekjes.
 
Quote
RE: Boekentips voor leestalent
Mama Van Drie  schreef op: 01-02-2015 09:48:00
Ik heb als ik heel eerlijk ben nooit zo heel erg op het leesniveau gelet, ik keek meer naar of de boeken aansloten bij hoe ze op dat moment was, als moeder weet je meestal wel wat je kind leuk vind om te lezen.

Mijn dochter is nu 10 maar toen ze in groep 2 zat zat ze wat niveau betreft midden groep 5 vertelde juf, de boeken die midden groep 5 leest sluiten natuurlijk niet aan bij een kind van groep 2, prentenboeken las ze ook zelf graag, daarnaast zocht ik boekjes die wat meer bij haar leeftijd aansloten zonder echt naar niveau te kijken.
Zo heb ik wel het lezen gestimuleerd want dat moet gewoon leuk blijven, je leest omdat je dat leuk vindt namelijk, ontspanning.
Ze zag mij niet anders doenwant ik lees heel veel.

Mijn dochter is nu 10 en zit in groep 7, taal, spelling het zijn haar lievenlingsvakken die ze met twee vingers in de neus doet.
Lezen, nog steeds ga ik naar de bieb en haal dan vaak een boek of 15 mee, die zijn meestal na een week of 3/4 wel uit.
Ze gaat zelden tot nooit zelf mee om wat uit te zoeken maar zoals ik al net zei, ik weet ongeveer wel wat voor boeken aansluiten bij haar interesse.
Iedere keer denk ik, goh zou ik nog wel wat kunnen vinden voor haar maar de bieb is onuitputtelijk, soms komt ze zelf met een titel wat ze dan via vriendinnen gehoord heeft of uit de bieb op school gelezen heeft en daar nog meer van wilt lezen.

Ik denk dat ze op school ook wel tips hebben als je wat meer gericht wilt gaan zoeken.

Leuk he zo'n kind wat erg graag leest, daar hebben ze zoveel voordeel bij!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Boekentips voor leestalent
Naam
Bericht