Menu
 

Topic:

Dilemma schooladvies

Essie@  schreef op: 28-01-2015 07:51:40
En toen was het zo ver. Gisteren het definitieve advies voor Esmée gekregen. Voorlopig advies was HAVO/VWO, haar NIO en DO was HAVO dus daar hadden we op gerekend.
Ze wil naar een school hier vlakbij waar bijna iedereen heen gaat. Ze heeft er enorm zin want ook 2 vriendinnen van haar hadden HAVO advies. Ze zou dan in een dakplanklas HAVO/VWO komen.
Maar ja toen kwam het defintieve advies gisteren en dat was vol overtuiging VWO. Ze had weer een enorme groei doorgemaakt dat ze haar een VWO advies gaven. Normaal zou je een gat in de lucht springen maar Esmée was geschokt en kon zo in huilen uitbarsten. Want ja niemand van haar vriendinnen heeft een volledig VWO advies die naar die school gaat. En alleen, dat durft ze niet. Het is een hele jonge leerling, in december net 11 geworden en altijd heel onzeker en faalangstig geweest. Ze is de afgelopen 2 jaar heel erg gegroeid naar een zelfverzekerde meid (in haar vertrouwde klas). 
Huilend fietste ze gisteren naar huis na dit advies gekregen te hebben. Ik ga niet naar het VWO zei ze, ik wil het niet. Juf vind het zonde als ze het niet doet en vraagt hoe ze haar kan helpen. Maar ze kan haar niet helpen want ze wil niet als enige naar het VWO. Als er een vriendin heen zou gaan dan had ze het wel gedaan. Ik wil haar ook niet dwingen, heb ook wel gezegd je krijgt vast wel nieuwe vriendinnen maar ze wil/durft niet. Ik wil haar niet dwingen en haar zelfvertrouwen op het spel zetten door haar naar het VWO te sturen.
Ik neig dus toch naar die HAVO/VWO klas. Als na dat jaar toch blijkt dat ze VWO aankan stroomt ze alsnog door en kent ze de school en heeft ze er ook vriendinnen gemaakt. 
Ik ga de middelbare school maar eens mailen en vragen wat de na en voordelen zijn van die dakplanklas ten opzichte van meteen VWO. Maar goed Esmée haar keuze is al gemaakt.....
Zucht....hadden we nu maar gewoon HAVO/VWO advies gehad dan was er geen twijfel en dilemma haha.
Je bent toch ook niet verplicht om je aan het advies te houden?? Ik begrijp dat je niet hoger kunt maar lager zou toch wel kunnen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Dilemma schooladvies
Suus  schreef op: 29-01-2015 10:12:47
Mijn dochter heeft havo/vwo advies en gaat (als ze niet uitgeloot wordt) naar vwo+ klas. Is speciaal onderwijs voor hb-ers. Juf staat daar helemaal achter. Kinderen worden daar aangenomen vanaf havo advies in combi met IQ test.
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Mamsie  schreef op: 29-01-2015 20:49:32
en hoe hoog moet je iq zijn Suus?
Hier verbaal 138 maar performaal 103
Dus daar zit nogal een kloof tussen.

Maar we merken dat ze wel alles weet zeg maar, en leren.....tja mw weet niet wat dat is
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Suus  schreef op: 29-01-2015 21:11:35
130+

ze gaan er vanuit dat je van onderpresteerders geen vwo kan verwachten. Onderwijs is gericht op hb-ers, vraaggestuurd en zoeken naar de persoonlijke grens
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Monica Mv 2  schreef op: 29-01-2015 22:20:16
Mijn dochter gaat ook naar de VWO+ klas. Echter zitten daar ook kinderen die niet allemaal HB zijn getest maar er dan ook zitten op advies van de basisschool.

Ik vind het een enorm voordeel dat ze de problematiek die veel HB'ers hebben daar no eens extra wordt aangepakt. Klassikaal maar ook individueel. Zo is Kirsten "lui" en kan niet plannen. Ze gaan haar daar leren leren en ze krijgt extra huiswerkbegeleiding. Deden ze al op de basisschool maar het is nog niet goed. Ook krijgt ze extra hulp met plannen e.d. Extra modules die ze mag gaan doen.

Ik heb er een goed gevoel over
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Suus  schreef op: 30-01-2015 10:58:35
Deze school heeft ook een reguliere VWO+ klas zoals die van jullie. Klas waar N heen wil is specifiek voor HB-ers, ook Max 20 kids met 2 mentoren. Omdat de stof wel een diploma moet opleveren is het VWO+ maar er is zeg maar veel omheen.
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Monica Mv 2  schreef op: 30-01-2015 11:46:41
Aah ok, ik begrijp het. Super iniatief. Dat is hier niet zo. Vond dat Kirstens nieuwe school al super veel doet

Ze gaat trouwens naar het bouwens van der boijecollege en volgt masterclasses op Den Hulster (kun je evt.googele)
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Tamaramvc&f  schreef op: 30-01-2015 15:56:05
Goede keus hoor Esther! Doen wat jullie een goed gevoel geeft. Het antwoord van het Jan Arentz is helemaal fijn! Jeetje toch niet normaal dat je dochter alweer naar het VO gaat?
 
Quote
RE: Dilemma schooladvies
Essie@  schreef op: 30-01-2015 18:23:01
Ja Tamara het gaat hard, veels te hard allemaal! Nr. 2 al weer. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Dilemma schooladvies
Naam
Bericht