Menu
 

Topic:

Stoppen.. maar hoe?

Kirsten  schreef op: 30-01-2012 22:16:20
Na ruim twee jaar heb ik met pijn in mijn hart besloten te gaan stoppen met voeden. Ik had de hoop dat ik kon blijven voeden tot hij er zelf klaar mee was, maar helaas. Ik heb sinds de zwangerschap heel veel last van migraine. Bijna wekelijks een heftige aanval en tussendoor ook veel hoofdpijn. Omdat ik binnenkort met een nieuwe baan begin en ik dit op deze manier niet goed zie komen, heb ik besloten toch medicijnen te gaan gebruiken. Deze kunnen echter niet goed gecombineerd worden met borstvoeding. (Twee soorten beide L3 op borstvoeding.com)

Stoppen dus.. maar hoe? hij wil nog zo graag en drinkt momenteel nog zeker 3/4 keer per dag. Met name als hij moe of hangerig is. Het voeden buitenshuis en op andere momenten heb ik al redelijk afgeleerd, maar de laatste voedingen wil niet lukken. Ontmoedigen, rekken en afleiden werkt niet echt. Hij weet te goed wat hij wil. Als ik zeg dat hij niet mag, is hij flink overstuur..

Nu twijfel ik hoe ik het moet gaan aanpakken. Cold turkey stoppen met een paar hele moeilijke dagen, maar dan hebben we het snel gehad. Of toch afbouwen en hem proberen te leren dat borstvoeding alleen nog voor s avonds is en vervolgens dat ook schrappen..

Hebben jullie misschien ideeën hoe ik het voor hem makkelijker kan maken? Hij heeft geen speen of knuffel waar hij gek op is.

 
Quote
Navigatie
RE: Stoppen.. maar hoe?
Lonneke  schreef op: 30-01-2012 22:41:11
Ik ben met 18 maanden gestopt met overdag voeden, alleen nog maar ochtend en avond en evt keer snachts mocht het zo uitkomen, ze deed er nooit moeilijk over moet ik zeggen.

S6 ermee
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Melissa  schreef op: 31-01-2012 13:26:55
Hier een mannetje wat volgende maand 2 word die borstvoeding krijgt, ik denk dat het een moeilijke leeftijd is om te stoppen, de peuterpubertijd komt eraan (de mijne zit er al midden in) en dit is even een rustmomentje. Ook helpt het hem de nachten door te komen, hij slaapt slecht, zijn kiesjes zijn aan het doorkomen en hij is enorm gefrustreerd omdat hij zoveel wil zeggen en het nog niet kan.

Dus het lijkt mij nu echt een moeilijk moment om te stoppen, maar als het niet anders is.

Ik zou afbouwen, proberen daar af te leiden waar kan, alternatieven aanbieden en hem zeker niet over zijn toeren laten gaan als hij er om vraagt.

succes
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Kirsten  schreef op: 31-01-2012 15:44:42
Ik denk inderdaad ook dat het een rot leeftijd is. Ik vind het ook echt heel erg.. Ik voelt als of ik hem wat aan doe als ik stop. Hij drinkt nog zo graag en ik weet zeker dat hij het vreselijk vindt als hij niet meer mag. Opzich is de kogel wel door de kerk; ik ga stoppen, maar ik moet echt nog even moed verzamelen en afscheid nemen van het voeden.

Het afbouwen twijfel ik over. Ik ben een beetje bang dat we dan heel de dag strijd hebben dat hij niet mag, hij dan s avonds toch mag drinken en dan het hele circus weer opnieuw begint. Hoe leg ik hem uit dat hij s avonds wel mag, maar voor zijn middagslaapje, s nachts en heel vroeg in de ochtend niet? Op dit moment neig ik naar cold turkey stoppen.. dat lijkt me voor hem vreselijk, maar het overdag niet mogen drinken en later s avonds ook niet meer zou hij ook heel erg vinden.

He getsie.. ik weet echt niet zo goed hoe ik het aan moet pakken
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Alice  schreef op: 31-01-2012 15:45:57
Ik heb geen tips tegen het stoppen met bv.. maar wel een tip tegen migraine.
Gemberpoeder, google maar eens!
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Lonneke  schreef op: 31-01-2012 19:58:46
Mijn dochter snaptte dat prima en nam het binnen 2 dagen helemaal goed op
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Grietje  schreef op: 31-01-2012 21:45:18
Je zou nog in overleg kunnen gaan met een lactatiekundige over de medicijnen. L3 kan soms best wel samengaan met borstvoeding. Dat hangt o.a. af van de halfwaardetijd, de frequentie van inname, de leeftijd van je kind, het aantal voedingen. Ik heb zelf ook een medicijn gebruikt uit die categorie. Nader onderzoek kan dus de moeite waard zijn, zeker als dit de reden is dat je gaat stoppen.

Verder weinig tips wat betreft stoppen, ik ben nooit helemaal op eigen initiatief gestopt. Wel mocht mijn dochter tijdens de tweede zwangerschap minder vaak en minder lang drinken. Ik telde dan tot 10 of zong een liedje. Of ik zei dat 1 borst echt moest uitrusten . Ik heb toen ook de voeding ná het middagslaapje afgebouwd. Indien nodig leidde ik mijn dochter af met een boekje, spelletje of wat ander drinken.

Sterkte met je beslissing!
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Sarah  schreef op: 01-02-2012 11:35:32
hoi,

ik zou me in de eerste plaats eens goed informeren over het medicijnengebruik. Er bestaan nl. meestal ook alternatieve medicijnen die wél te combineren zijn met borstvoeding.

Over het afbouwen/stoppen zit je met 2 jaar wel in een heel moeilijke leeftijd. Ze weten goed wat ze willen op deze leeftijd

MAar het voordeel is dan weer dat je wel dingen kan uitleggen. Ik zou iets heel nieuws introduceren als patroon voor het slapengaan. Bijvoorbeeld samen een nieuw leuk boek gaan kopen, en een leuk bekertje met rietje ofzo. En er dan een heel verhaal rond maken dat grote kindjes een boekje mogen lezen en een lekker drankje mogen drinken voor het slapengaan. Maak dat heel bijzonder en de aandacht voor de borst zal misschien weg gaan op deze manier.
Houd wel vol, wees consequent. Als je eenmaal wel toegeeft, dan begrijpt hij de volgende keer niet waarom hij dan ineens weer niet mag. Misschien zal het enkele dagen moeilijk zijn, maar ze hebben dat snel door hoor.
Afleiden is hier de boodschap denk ik!

Ik heb mijn zoontje van 2 jaar ook kunnen aanleren dat we enkel drinken voor het slapengaan. Dus voor middagdutje en s avond voor het slapengaan. Dat werkt en hij vraagt er wel vaak naar overdag, maar dan zeg ik heel rustig dat we enkel drinken als we gaan slapen en dat begrijpt hij!

Maar informeer eerst eens bij een lactatiekundige, want volgens mij kan migraine en borstvoeding perfect samen gaan

groetjes sarah
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Melissa  schreef op: 01-02-2012 11:36:51
Het is inderdaad zo wat Grietje zegt. Sommige medicatie word afgeraden bij kleine babietjes die afhankelijk zijn van moedermelk, maar op grotere kinderen die voornamelijk vast voedsel eten kan de uitwerking al heel anders zijn.

Ik heb ook medicatie gehad die L3 was, ik heb het uit laten zoeken door een goede lactatiekundige en omdat mijn knuppeltje al zo groot was kon ik het rustig gebruiken.

Dus gewoon even een lactatiekundige vragen, zei kan je met zekerheid zeggen of het echt niet kan met de borstvoeding en ook of er alternatieven zijn die wel samen kunnen.
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Met  schreef op: 01-02-2012 15:35:28
zo lijkt het al bijna dat als je een goede lk vind, je het wel mag gebruiken haha.
ik zou er ook geen gedoe voor over hebben om te stoppen, wel jammer dat het zo vaak gebeurd dat de moeder niet wil, maar lijkt te moeten door zulke redenen.
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Kirsten  schreef op: 02-02-2012 19:18:46
Heel erg bedankt voor alle reacties!

Ik heb contact gezocht met een lactatiekundige die gespecialiseerd is in medicijnengebruik bij borstvoeding. Zij heeft mij een alternatief migrainemiddel aan kunnen raden wat stukken beter te combineren is. Dit middel berijkt de piek al na 15 minuten en na 2,5h is het al voor meer dan de helft uit je bloedbaan. Na maar 6 uur is het zelfs helemaal uit je bloedbaan verdwenen. Er is naar dit middel meer onderzoek gedaan en er zijn nog nooit bijwerkingen geconstateerd bij kindjes. In principe zou ik dus zelfs na 2,5h na inname alweer veilig kunnen voeden. Super dus!

Ik ga dit morgen bespreken met mijn huisarts, maar die ziet vast geen bezwaar. Het is een hele aardige man die erg pro borstvoeding is.

Iedereen heel erg bedankt voor het meedenken! Ik ben zo opgelucht..

De gember ben ik ook al aan het proberen. Baat het niet dan schaadt het niet tenslotte. Bedankt voor de tip!
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Mamamiek  schreef op: 02-02-2012 21:07:22
voor ML!
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Alice  schreef op: 04-02-2012 12:57:38
Wat goed Kirsten! Super!
 
Quote
RE: Stoppen.. maar hoe?
Grietje  schreef op: 04-02-2012 21:45:07
Geweldig! Veel succes met je migraine!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Stoppen.. maar hoe?
Naam
Bericht