Menu
 

Topic:

Overgang en pilgebruik

Miepie1972  schreef op: 30-01-2012 14:17:56
Ik slik al jaren de anticonceptiepil, omdat ik me er goed bij voel. Heb er geen bijwerkingen van en het zorgt ervoor dat mijn menstruatie niet zo heftig is.
Nu word ik dit jaar 40 en aangezien mijn moeder ook vroeg in de overgang ging, zou dat bij mij ook zo maar kunnen zijn.
Maar hoe merk je, als je de pil slikt, dat je in de overgang zit? Merk je dat uberhaupt wel? En wanneer ga je stoppen met de pil?
Ik heb hier helemaal geen weet van. Ik wil binnenkort wel een keer naar de huisarts om het er met haar over te hebben, maar ik dacht: misschien zijn hier wel ervaringsdeskundigen.
 
Quote
Navigatie
RE: Overgang en pilgebruik
  schreef op: 30-01-2012 15:05:37
Hoi Miepie,

Ik ben ook van '72
'k Heb al eens op internet zitten lezen, als je de pil gebruikt onderdruk je de overgangsklachten als het ware maar als je dan stopt met de pil dan kan het alsnog (heel erg heftig) komen.
Je moet ook met de pil gestopt zijn om te constateren of je in de overgang zit, je zit namelijk in de overgang als je een jaar niet meer ongesteld bent geweest.
Ik wil binnenkort ook eens naar de huisarts voor meer informatie.
Heb (ter voorbereiding) ook al eens e.e.a. gelezen op internet, meningen zijn nogal verdeeld over het wel of niet aan de pil blijven.

Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Overgang en pilgebruik
  schreef op: 30-01-2012 15:09:26
Toevallig zat ik hier laatst ook aan te denken. Mijn eierstokken zijn voor 80% verwijderd en ik heb endometriose en dat laatste is de reden waarom ik de pil slik. Nu heb ik de laatste maanden steeds tussentijdse bloedingen en andere vage klachten (opvliegers etc) en vroeg ik me ook af hoe dat met de overgang en pil zit. Ik moet over 2 maanden weer naar de gynaecoloog en ga het dan vragen.

Groeten Nevada
 
Quote
RE: Overgang en pilgebruik
Esthermv2  schreef op: 30-01-2012 15:44:33
Toevallig ben ik een jaar geleden met het zelfde bij de ha geweest. En hij vertelde inderdaad het zelfde als wat hier staat...door pilgebruik merk je het niet. Hij heeft toen bloed geprikt en ik bleek nog niet in de overgang. Maar of dat zeker zo is...Mij lijkt juist omdat ik de pil slik dit ook niet aan mijn bloed te zien is?? Ik ben nu 43 en volgens de ha is het dan waarschijnlijker dat ik niet in de overgang ben. Ik slik nu "vrolijk" verder...niet zo veel klachten tijdens de menstruatie én heel belangrijk; ik weet dan precies wanneer ik mijn menstruatie kan verwachten.
 
Quote
RE: Overgang en pilgebruik
Miepie1972  schreef op: 30-01-2012 16:35:32
Vorige maand en ook deze maand heb ik dus ook last van tussentijdse bloedingen. Nooit last van gehad, dus dan ga je toch zoeken waar dat vandaan kan komen. Misschien idd wel overgang. Het lijkt mij ook dat ze met bloed prikken niet zoveel kunnen zien als je de pil slikt, maar goed, ben ook geen arts.
Zal volgende week wel eens een afspraak maken bij de huisarts.
Thnx voor jullie info!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Overgang en pilgebruik
Naam
Bericht