Menu
 

Topic:

DE pil en bv

Anoniem  schreef op: 30-01-2012 13:28:07
Wie kan mij een duidelijk antwoord geven?

Ik geef ons zoontje nu 17 maanden borstvoeding en gebruik Cerazette, helaas heb ik sinds 3 maanden constant last van vloeien, en dan niet een paar veegjes maar behoorlijk wat. Ik ben naar de gynaecoloog geweest en die heeft mij de gewone pil aangeraden, ook zij weet dat dat de melktoestroom kán beinvloeden maar er is geen andere optie zoals bijv. spiraal omdat ik last heb van cyste's op mijn ierstokken(een spiraal zou mij meer kans op cyste's geven)

Nu ben ik nog steeds niet begonnen met de nieuwe pil omdat ik eigenlijk nog niet wil stoppen met de bv en zo bang ben dat het "droog" komt te staan, andere (koe)melk kokhalst hij echt van in welke variant dan ook, hoe moet ik hem dan zn melkproducten geven? Aan de andere kant heb ik geen keus want op deze manier krijg ik bloedarmoede,

Wie heeft ervaring met de "echte" pil en bv??

Alvast bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: DE pil en bv
Mieper  schreef op: 30-01-2012 14:17:37
Het is simpel; dat kan niet. In Cerazette zit maar 1 hormoon, in een 'normale' pil zitten er 2. En die tweede remt je melkproductie. Artsen zijn nog weleens eigenwijs in hun advies, maar ik zou de gok echt niet nemen. De pil is een goede manier om je productie snel om zeep te helpen.

Een spiraaltje of condooms kunnen wel.
 
Quote
RE: DE pil en bv
Mieper  schreef op: 30-01-2012 14:18:23
Oh en ik was er bij mijn eerste kindje wel ingetrapt met alle gevolgen van dien!
 
Quote
RE: DE pil en bv
Grietje  schreef op: 30-01-2012 14:35:31
Mieper heeft gelijk. Ik ben overigens ook met Cerazette gestopt omdat ik na een jaar gebruik begon te vloeien en dat niet meer ophield. Nu doe ik het dus al een tijdje zonder hormonale anticonceptie en heb gelukkig weer een normale cyclus. Een andere pil wil ik niet zolang ik borstvoeding geef.
 
Quote
RE: DE pil en bv
  schreef op: 30-01-2012 16:02:53
Ja Cerazette is gewoon geen fijne pil. Ik zou gewoon condooms gebruiken. Niet aan de gewone pil gaan.
 
Quote
RE: DE pil en bv
Lysanne_mama  schreef op: 30-01-2012 22:02:05
Bedankt voor jullie reacties!

Ik denk dat mijn verhaal niet helemaal duidelijk was, een spiraaltje of condooms is voor mij geen optie omdat ik dan een eisprong heb en dan dus geheid cyste's krijg(al 4x zijn er cyste's verwijderd, de volgende keer kost het me een eiertsok is er al gezegd!) mijn eisprong moet dus stilgelegd worden!! En dat kan volgends de gynaecoloog alleen met de pil, de cerazette vloei ik nu dus al 3 maanden continu mee vandaar dat er "iets" anders moet, maar ik wil de bv nog niet opgeven, maar wil ook goed voor mezelf blijven zorgen, het lijkt niet samen te kunnen gaan
 
Quote
Navigatie


Reageren op DE pil en bv
Naam
Bericht