Menu
 

Topic:

Glazuur onder marsepein

Annie  schreef op: 20-12-2014 19:42:37
Kan ik glazuur (Dr. Oetker) gebruiken onder marsepein of smelt de marsepein dan?
 
Quote
Navigatie
RE: Glazuur onder marsepein
Samira  schreef op: 20-12-2014 21:19:51
Dan zal je marsepein smelten
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Samira  schreef op: 20-12-2014 21:21:09
Je kan trouwens dan beter afsmeren met botercreme. Heel makkelijk zelf te maken.
50/50 verhouding roomboter en poedersuiker
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Mamajenti  schreef op: 20-12-2014 21:21:28
Waarvoor wil je het er onder doen? Maak gewoon botercreme van poedersuiker en boter. Werkt perfect om te plakken!
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Annie  schreef op: 20-12-2014 21:28:57
Het gaat om een laag op een cake, ik heb geen zin om botercreme te maken voor dat 'kleine' stuk en ik heb nog wel een zakje witte glazuur staan. 
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Ikke  schreef op: 20-12-2014 21:33:08
dan zou ik jam gebruiken maar geen glazuur...
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Annie  schreef op: 20-12-2014 22:00:21
Ik ga inderdaad abrikozenjam doen Bedankt voor het meedenken!
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Xxx  schreef op: 20-12-2014 22:03:21
Ook geen jam!!!!
Het nat trekt in je marsepein!
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Int  schreef op: 20-12-2014 22:07:43
Als ik bv een rondje marsepein of fondant op een cupcake doe, smeer ik er wat chocopasta onder. Dat smelt nooit!
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Caithy  schreef op: 21-12-2014 08:49:38
idd pasta, geen jam!
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Annie  schreef op: 21-12-2014 11:25:41
Ik heb abrikozenjam (koken en door de zeef) gebruikt en dan gaat prima. Zo deed ik het eerder ook altijd, ben geen fan van botercreme en dit gaat hardstikke goed altijd. Gisteravond de taart gemaakt en hij ziet er nog steeds prachtig uit.
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Caithy  schreef op: 21-12-2014 11:48:12
Het gaat er vooral om als je hem uit de koelkast haalt en een uur of wat op tafel staat.
Ik weet niet hoe lang je hem gekookt hebt, dat helpt wel, hopelijk is het voldoende.
Overigens hoef je botercreme maar weinig te gebruiken, dus nooit een dikke laag!
 
Quote
RE: Glazuur onder marsepein
Annie  schreef op: 21-12-2014 21:17:26
Hij is niet in de koelkast geweest en het is prima gegaan. Ik maak vaker taarten en met jam lukt altijd prima.
Voor de leuk heb ik de (gekochte) slagroomtaart ook versierd op het slagroom en daar smelt de marsepein wel op, maar op de jam niet.
BC maakt het net wat vettiger, op een biscuitcake niet erg, maar op normale cake vind ik het al snel te zwaar.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Glazuur onder marsepein
Naam
Bericht