Menu
 

Topic:

Voor de diabeten onder ons

Mamsie  schreef op: 07-12-2014 13:43:52
Ik krijg mijn diabets maar niet onder controle.
Ik liep gewoon bij de huisarts en diabetes verpleegkundige, type 2 diabetes, maar ben niet in te stellen op dit moment.
Er klopt niet veel van en nu denkt de huisarts dat ik toch type 1 heb.
A.s. vrijdag heb ik een afspraak bij de internist.
Wie weet wat ik nu kan verwachten?
Ik spuit nu 4 keer, 1 langwerkende en 3 keer bij de maaltijden, wat kan ik nog meer doen om weer geregeld te raken?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamax2  schreef op: 07-12-2014 14:07:35
Ik denk dat eventueel overstappen op een pompje een optie is, dat levert vaak goede resultaten op. Is geen must natuurlijk, en ook met pompje kun je wisselende suikers hebben natuurlijk. Toch is het vaak makkelijker onder controle te krijgen dan met spuiten.

maar schommelende suikers kunnen ook veroorzaakt worden door stress. Als de stress niet ond er controle is dan zullen de suikers ook lastig in te stellen zijn.

Ik weet niet wat je kan verwachten bij de internist. Hij zal waarschijnlijk van alles willen weten over je suikers en wat je eet en hij zal acties zetten op verbetering. Eventueel langs bij diëtist om je eetpatroon onder de loep te nemen. Tsja.. zoiets denk ik.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Jo  schreef op: 07-12-2014 14:51:39
Ik spuit ook 4 keer, 3 keer snelwerkende (novorapid) en 1 keer langwerkende (Levemir). (bijna 10 jaar)
Momenteel is er van alles mis met mijn hormonen, denk zelf overgang maar ben "pas" 37, wordt ongesteld wanneer ik het niet moet zijn en niet wanneer wel, wilde van de pil af na 20 jaar maar moest er van de HA weer aan.
Sinds ik dit heb is mijn diabetes ook van slag, was tijdens menstruatie ook altijd zo.
Kan het met je hormonen te maken hebben??
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 07-12-2014 15:49:31
Het enige advies dat ik je kan geven is zo regelmatig mogelijk leven; proberen om zoveel mogelijk rond dezelfde tijd te eten en dan ook zo veel mogelijk hetzelfde aantal koolhydraten. Ik eet bijvoorbeeld elke ochtend een broodje, een knackebroodje en wat jus d'orange en elke middag 3 broodjes en een beker melk.
Je zal waarschijnlijk dagcurves moeten prikken; zowel voor als na het eten meten, 7 x per dag om te kijken of daar wat uitkomt.

Daarnaast heeft alles invloed; stress, verkoudheid, menstruatie, vermoeidheid, drukke activiteiten en ga zo maar door.. Je kan niet alles voor zijn, maar door zo regelmatig mogelijk te leven en te meten, krijg je waarschijnlijk wel een goed beeld van je suiker. Misschien zou je kunnen vragen of ze in het ziekenhuis ook een continumeter hebben. Dat is ook een goede manier om te zien hoe het allemaal gaat.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 07-12-2014 16:04:18
ik heb wel stress, ben ik wel aan het proberen te verminderen, maar dat zou het natuurlijk kunnen zijn.
Ik meet normaal 4 keer per dag, net voor het eten, maar 2 a 3 keer per week neem ik al een 7 punts curve.
Maar wat ik doe ik blijf hoog, netjes met schema bijspuiten, maar blijf hoog.
Mijn Hbac was 89 dus ook veel te hoog.
Ik weet best veel van medische dingen, en ook hierin wel het een en ander, maar het maakt me zo onzeker dat ik het niet zelf geregeld krijgt.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 07-12-2014 16:05:22
Oh hormonaal,
Ik heb vorig jaar de nova sure methode gehad en ben dus sindsdien niet meer ongesteld geworden, betekend natuurlijk niet dat er hormonaal niets gebeurd, maar ik voel het niet echt eigenlijk
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Jolanda1974  schreef op: 07-12-2014 16:15:11
Eigenlijk maakt het voor de instelling niet uit of je type 1 of type 2 bent. Ik ben met mijn type 2 beter ingesteld dan een kennis die type 1 heeft.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Evelyne  schreef op: 07-12-2014 17:26:26
Ik zou inderdaad om alles weer even op de rit te krijgen, een poosje heel regelmatig leven. Dus ook met etenstijden en wat je eet. Ik heb zelf inmiddels al 11 jaar een pompje en daarvoor altijd 4 keer per dag gespoten maar met de pomp is alles veel beter onder controle. Je kan makkelijker inspringen op situaties. Door de pomp heb ik wel heel goed geleerd wat voor invloed eten op je heeft. Van het ene, bijvoorbeeld kaas, gaat je bloedsuiker bijna niet om hoog maar bijvoorbeeld van kruidnoten heel erg. Patat, chips, chinees, pizza, fondue is altijd een probleem. 
 
Voordat ik de pomp kreeg had ik echt al jaren gespoten dus ik dacht eigenlijk dat ik het allemaal wel wist, maar er ging een wereld voor me open toen ik die pomp eenmaal had.

Succes, ik hoop dat je het snel allemaal weer onder controle hebt en als je vragen hebt, mag je me ook altijd een pb sturen.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Monrob  schreef op: 07-12-2014 19:35:24
Ik durf het bijna niet te zeggen maar doe het toch. Ik had het zelfe als jou en ging bijna aan een pomp. Gelukkig ben ik op tijd doorgestuurd naar een diëtiste die met koolhydraat arm eten werkt. En sindsdien gaat het super, ik hoef geen insuline meer te spuiten en mijn hba1c is van 83 naar 63 gegaan. Ik hoef geen bloeddruk verlagers meer te gebruiken en slik dus alleen nog metformine. En geloof me ik heb heel veel medicijnen gehad en geprobeerd. Zat in augustus aan 100!!!! eh Lantus en en 48 eh novo rapid. En nee het beperken van de koolhydraten heeft geen negatieve effecten op de lange termijn. Kijk anders eens  op keerdiabetesom of stichting voeding leeft. Ook Yvonne Lemmers van GOk gaat vanaf volgend jaar beginnen met het begleiden van diëtisten voor diabretes patienten.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 07-12-2014 21:07:15
Dank je wel Monrob!

Ik zal mijn dagschema voor vandaag eens neer zetten

Opgestaan met N 9.8
ontbijt: Brinta en 2 glazen thee
na ontbijt: 17.9 ( 2 Eh extra gespoten)
Voor lunch: 16.5 ( weer twee EH extra boven de 10)
na lunch: 13.2
in de middag alleen gedronken, alles suikervrij, water, thee
Voor diner: 28.3 ( 6EH extra gespoten boven de 10
Nu na het diner: 21.5 dus weer 6 extra gespoten,
voor het slapen gaan nog niet gemeten

Maar dit is elke dag een probleem.

En ik eet en snoep helemaal niet veel eigenlijk

Ontbijt altijd brinta
lunch soep en 2 boterhammen met kaas en tomaat en 2 crackers met vleeswaren
avond eten, gewoon vrij normaal
tussendoor 2 keer fruit, 1 keer ontbijtkoek


 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mama2  schreef op: 07-12-2014 21:46:59
Hoeveel spuit je voor het eten dan ???
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 07-12-2014 22:03:44
Jeetje meid, wat een belabberde waardes. Ik kan me voorstellen dat je je ook belabberd voelt.

Je zegt dat je niet veel snoept, maar je eet tussendoor 2 keer fruit en 1 ontbijtkoek. Ik weet niet wat voor fruit je eet, maar bijvoorbeeld, appels en peren, daar zitten al net zoveel koolhydraten in als een boterham. Bananen en druiven zitten ook vol koolhydraten Ook ontbijtkoek komt aardig in de buurt van een boterham. Heb je voor die tussendoortjes gespoten?

Ik zou je adviseren om echt met een koolhydratentabel te werken en elke maaltijd je koolhydraten te tellen. Zeker met avondeten kan het echt heel veel verschillen; of je nu aardappels, pasta of rijst eet. En misschien deze week even geen tussendoortjes eten.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 08-12-2014 10:40:23
Ik spuit voor het eten 10 EH en voor het slapen gaan 44 EH langwerkend
Ik hoefde nooit voor de tussendoortjes te spuiten, en ik hoefde ook nooit te werken met een koolhydraten tabel, maar daar ga ik maar vast mee beginnen dat advies ga ik waarschijnlijk wel krijgen.


Maar ik voel me inderdaad redelijk belabbert
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 08-12-2014 11:22:43
Als ze er nu vanuit gaan dat het toch type 1 is, dan is spuiten voor tussendoortjes idd de volgende stap. Heb je je kortwerkende insuline ook al opgehoogd? Je zegt dat je 10 EH spuit, maar omdat je na het eten zo hoog uit komt, kan je gerust wat meer spuiten voor de maaltijd. Je hebt best kans dat als je met de internist aan de slag gaat, je kortwerkende wordt verhoogd en je langwerkende wat zakt.

Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt. Voordat bij mij de diabetes geconstateerd werd, had ik ook hoge waardes, en ik voelde me zo belabberd. Je wil van alles, maar je lichaam wil gewoon niet mee. Sterkte!
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Monrob  schreef op: 08-12-2014 11:27:38
Je mag me wel een pb sturen dan heb ik flink wat face book groepen voor je met hele goede tips en recepten. Overleg het eens met je arts, echt je zult zien als je op je koolhyraten gaat letten je waardes beter worden. Ik geloofde het ook niet, ik ben al jaren aan het klungelen, heb van alles geprobeerd maar dit is de oplossing voor mij. Ontbijtkoek en fruit lijken gezond maar zijn het niet altijd. Ik maak de lekkerste dingen, heb geen eetbuiien of chocolade drang meer.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 08-12-2014 11:33:03
Monrob, als het bij haar type 1 blijkt te zijn, dan werkt een koolhydraatarm dieet niet, althans niet in de zin dat ze van de insuline afkomt. Bij type 1 maakt de alvleesklier totaal geen insuline meer aan en bij type 2 doet hij dat nog wel, daar zit een groot verschil in. Dus ik denk dat ze beter eerst kan wachten op haar bezoek aan de internist.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Jolanda1974  schreef op: 08-12-2014 11:42:02
Ga niet zelf lopen klooien meid, iedereen reageert anders. Dus advies van de internist  / dvk / dietiste is een 1e stap. Zij kunnen jouw op de juiste manier begeleiden. Alle adviezen zijn goed bedoeld natuurlijk maar zorg eerst maar dat je juist ingesteld raakt en goed reageert op de insuline behoefte en voedsel inname. 
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Monrob  schreef op: 08-12-2014 11:42:22
Ik deel alleen mijn ervaring maar omdat ik ook zo zat afglopen zomer. En omdat ik alijd heb begrepen dat bij de eeerste onderzoeken die geaan worden als je waardes neit goed zijn direct gezien wordt of je type 1 of 2 hebt en type 2 nooit 1 kan worden. 
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 08-12-2014 11:44:16
Monrob, ze kunnen bij haar type LADA voor type 2 aangezien hebben. Hier kun je er wat meer over lezen.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mama2  schreef op: 08-12-2014 14:58:29
Monrob....type 2 kan zeker wel type 1 worden. Ik heb type Lada....type 2 die nu helaas type 1 is. Spuit 4x per dag en helaas nog steeds geen mooie waardes.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 08-12-2014 18:28:13

Quote Jolanda1974:
Ga niet zelf lopen klooien meid, iedereen reageert anders. Dus advies van de internist  / dvk / dietiste is een 1e stap. Zij kunnen jouw op de juiste manier begeleiden. Alle adviezen zijn goed bedoeld natuurlijk maar zorg eerst maar dat je juist ingesteld raakt en goed reageert op de insuline behoefte en voedsel inname. 



Ik ga inderdaad nu niets veranderen, wacht nu eerst vrijdag de internist af.
Maar vind het op de een of andere manier een beetje spannend.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamax2  schreef op: 09-12-2014 10:06:56
Logisch dat je het spannend vind. Het voelt alsof alles wat je wist over je diabetes overhoop is gehaald. Er gaat waarschijnlijk niet super veel veranderen behalve dat ze actief je suikers beter gaan instellen. Zal niet veel radicaal veranderen na 1 bezoekje. Dat gaat in stappen en alleen als het niet o een andere manier op te lossen is.. Je spuit al en een type 1 patiënt kan ook spuiten. Maak je curves en noteer wat je eet en wat je inspanning is.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 09-12-2014 10:12:06
Het instellen van je diabetes kost tijd en inspanning; verdiep je in de koolhydraten; reken per maaltijd uit hoeveel koolhydraten je eet en hoeveel je daarvoor spuit. In het begin is dat heel tijdrovend, maar na een tijdje weet je precies hoeveel koolhydraten er in de dingen zitten die je vaak eet.
En tot vrijdag zou ik de tussendoortjes even laten staan.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Jolanda1974  schreef op: 12-12-2014 07:43:49
succes bij de internist vandaag.!
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 12-12-2014 08:05:29
Succes vandaag!
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 12-12-2014 13:19:52
Nou viel allemaal wel mee!
Wel een ander spuit schema, ook in de morgen lantus erbij en spuitschema iets omhoog, niet meer bijspuiten na het eten, het lichaam eerst zelf proberen te laten oplossen. 2 dagen dat schema volhouden, en kijken hoe de waardes zijn. als ze dan nog hoog zijn dan nog iets meer gaan spuiten.
Geen tussendoortjes meer, even helemaal niet eerst op schema zitten
Verder bloed laten prikken, en een echo van de schildklier die erg verhoogd is, maar dat kan pas in Februari en dat was prima dus niet iets ergs.
Over 3 weken naar de DV of als er eerder iets is.
Als mijn meter weer een HI aangeeft gewoon de poli bellen
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 12-12-2014 13:20:55
Overigens denkt hij dat het door de stress komt dat alles zo ontregeld is, daar ben ik hard mee bezig met EMDR dus hopen dat dat mee werkt
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Caatje  schreef op: 13-12-2014 15:24:59
Fijn dat het allemaal meeviel voor je.
Ik hoop dat je nu wat beter ingesteld raakt, meid. Heel veel succes en laat af en toe eens horen hoe het gaat.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Evelyne  schreef op: 13-12-2014 16:52:35
Fijn mamsie. Ik hoop dat je snel een juist schema gevonden hebt! Met deze dagen zal het wel wat moelijk zjn maar het komt vast goed! Succes.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Wendymvbbb  schreef op: 14-12-2014 01:49:08
fijn dat het meeviel, hopelijk voel je je ook gauw beter!!

wat betreft dat bij type 1 de alvleesklier helemaal niet werkt, klopt nier, mijn zoontje van 3 heeft type 1, maar alvleesklier werkt deels nog wel.
 
Quote
RE: Voor de diabeten onder ons
Mamsie  schreef op: 14-12-2014 11:47:51
Het helpt al om de langdurende ook in de ochtend te gebruiken.
 Ik zit nog steeds boven de 10 maar niet meer continu boven de 20 of 30
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Voor de diabeten onder ons
Naam
Bericht