Menu
 

Topic:

Naar de dokter gaan of niet?

Karinmv3  schreef op: 29-01-2012 09:55:17
Chris is nu bijna 8 maanden en alweer sinds sinterklaas verkouden. Tussendoor nog een neusspray gehad voor oorontsteking, maar de verkoudheid bleef sluimeren. Nu heeft hij er nog een verkoudheid overheen, we hebben hem allemaal, verschrikkelijk hoesten, verstopte oren en neus.
Hij heeft het soms zo benauwd, wordt 6 keer per nacht wakker. Daarnaast heeft hij problemen met de bijvoeding, hij is voor een aantal dingen echt allergisch en voor veel dingen gevoelig, maar het is ook met die verkoudheid en tandjes krijgen erg moeilijk om te ontdekken waar hij dan precies gevoelig voor is en wanneer het van de tandjes is, want dan krijgt hij ook spuitluiers en huilt hij veel.
Met de dieetiste komen we niet veel verder dan we zelf gekomen zijn. Ik ben eigenlijk ook een beetje bang dat hij allergisch is voor onze huisdieren en daarom zo lang verkouden blijft.
Van de week ben ik nog op het cb geweest en die zeiden dat hij gewoon uit moet zieken en het een kwestie van opvoeding is en ik er niet naartoe mag gaan 's nachts. Dat is natuurlijk helemaal onzin, een kind wat het benauwd heeft of buikpijn heeft, heeft je gewoon nodig, dus daar ga ik niet naar luisteren.
Maar zou het zin hebben om langs de huisarts te gaan? Ik heb altijd het idee dat ze niet veel doen bij een verkoudheid en bij zo'n kleintje is er met allergieeën ook weinig te beginnen.
 
Quote
Navigatie
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Mem89  schreef op: 29-01-2012 10:21:34
heb je misschien een keer de mogelijkheid om je zoontje eens 1 of 2 nachten bij iemand anders die geen huisdieren heeft (je ouders bijvoorbeeld) te laten slapen?

als het inderdaad aan de dieren ligt, dan zou je dat komen te weten (als je dan tenminste verbetering ziet bij je zoontje)

ik zou idd zowiezo er mee heen gaan, lijkt mij absoluut niet goed als het steeds zo gaat met je zoontje!!!

s6 ermee (hoop dat je er wat aan hebt) en heel veel beterschap met je kleine mannetje!

groetjes mem89
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Onsjanneke  schreef op: 29-01-2012 10:33:34
Om te kijken of hij allergisch is voor huisdieren is logeren idd een goede optie. (en zelf even lekker bijslapen, als je er elke nacht uit moet is dat ook lekker).

Ik weet niet of ik naar de huisarts zou gaan nu. Mijn dochter van 10 maanden is ook al de hele winter verkouden, met af en toe een oorontsteking. Volgens mij hoort het er ook een beetje bij, zo'n eerste winter met een kleintje. Ik heb de hoop dat het hier in het voorjaar overgaat en ze volgende winter dan genoeg weerstand heeft om er wat beter door te komen.

Sterkte met de speurtocht naar allergieen. Daar zou ik zeker wel verder mee gaan, anders blijft je waarschijnlijk van het een naar het ander kwakkelen.
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Angelique  schreef op: 29-01-2012 12:14:06
wat een ellende he
wij hebben dan gelukkig geen allergeen maar we blijven ook aan sukkelen
ook continu verkoude flinke snottebelen en slijm maar verder vrolijk enz
ook nu weer koorts
hij is nog maar 5,5 mnd hier maar net begin jan eerste twee tanden hoop ellende daarna verkouden geworden en nu zijn de volgende twee tanden in aantocht
mijn gevoel zegt kijk t aan want ha kan niet meer als zeggen neusspray vapo en pcm voor de tandjes enz
enige wat evt extra is is ab kuur en daar ben ik niet zo happig op voor mezelf niet maar ook mijn kind niet
dus tja ook hier twijfel en niet echt advies

ha kan weinig ana allergie doen omdat ze zo jong niet te testen zijn
dus idd zou logeren optie zijn om de diertjes uit te lsuiten en verder zou ik t 123 ook nietw eten
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Minou  schreef op: 29-01-2012 12:19:11
Deels herkenbaar. Stella is de eerste 1,5 jaar chronisch verkouden geweest. Het was gewoon de ene verkoudheid na de andere. geen koorts oid, maar altijd traanogen, hoesten, volle neus enz. Huisdieren hebben we niet.
Daarna ging het vanzelf weg, nu nog wel eens een hoest.
De ha deed er niks aan en het advies van het cb dat je er niet naartoe mag 's nachts slaat nergens op.

Wie weet groeit Chris er overheen, kan ook?

 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Anoniem  schreef op: 29-01-2012 12:20:07
Kan je je huisdieren niet even een paar weken ergens onderbrengen ? dan weet je het zeker .

Zelf was onze middelste zoon vanaf zijn geboorte al verkouden, piepen en kraken wat hij deed. ik kreeg steeds te horen, kindjes zijn wel 10x per jaar verkouden, daar heb je natuurlijk niks aan als antwoord. toen hij 10maanden was kreeg hij een oorontsteking en heeft hij een antibiotica kuur gekregen en opeens was zijn verkoudheid ook weg, geen gekraak snot of wat dan ook .

alleen al shij een tandje door kreeg was hij weer verkouden, maar binnen 1,5week ook weer over ..

 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Mama_lisa_daan  schreef op: 29-01-2012 12:20:54
Op deze leeftijd kunnen ze nog geen dieren allergie hebben ... mijn zoontje is vanaf de geboorte ook snot verkouden en mijn huiarts zei dat het door de cavia kwam.
dus hups de cavia naar opa en oma maar het bleef... wij naar de kinderarts .. je heb allergie zoals koemelk, wasverzachter ect.
huisdieren allergie is een intolerantie en komt pas na het 1ste levenjaar naar boven.
voor die tijd hebben ze daar nog geen last van.
onze cavia kwam die zelfde weer terug bij ons en met goed sprayen van de neus ect is het over gegaan.
Ik zou advies gaan vragen bij een kinderarts.
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Anoniem  schreef op: 29-01-2012 12:37:35
Trek niet te snel de conclusie dat het aan je huisdieren ligt. Heel veel kinderen zijn de eerste winter veel/chronisch verkouden. Bij sommigen groeien ze er na een jaar al overheen, bij andere kinderen duurt het 5 à 7 jaar.
Huisdieren zou ik zeker niet wegdoen, kinderen die opgroeien tussen (huis)dieren ontwikkelen minder vaak astma en andere luchtwegaandoeningen! ook ontwikkelen deze kinderen minder allergiën!
Het ís erg vervelend, houdt goed in de gaten of je zoontje er koorts bij heeft en laat 'm verder lekker weerstand opbouwen.

Misschien helpt het hem als je zijn hoofdeinde van z'n ledikant iets hoger zet (onze kinderen waren dan 's nachts aanmerkelijk minder wakker van benauwdheid en/of hoesten)
Als hij zo verkouden is helpt het ook erg goed om een ui te snipperen en bij z'n bed te zetten (ja het stinkt, maar het helpt echt wel!)

8 Maanden is nog erg jong om al allerlei voedsel goed te verdragen, misschien heeft je zoontje wat meer tijd nodig om aan vast voedsel te wennen, gun hem die tijd!
Op de site van borstvoeding.com geeft Stefan Kleintjes info over volgorde van introduceren van vaste voeding, met name ook voor kinderen die gevoelig zijn voor bepaalde voeding is dit schema erg handig.

Beterschap met je mannetje!
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Beibi  schreef op: 29-01-2012 14:08:27
Wat mij geholpen heeft, is een homeopaat die je kindje kan testen (zonder dat je kind daar iets van merkt) op bepaalde stoffen, ik weet niet of iedere homeopaat dat kan, maar ik ben er erg mee geholpen, mijn zoontje heeft geen krampen meer en zijn eczeem gaat ook een stuk beter nu we weten wat we kunnen doen.
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Karinmv3  schreef op: 30-01-2012 10:28:36
Bedankt allemaal.
Helaas hebben we geen familie/vrienden zonder huisdieren, iedereen heeft katten en degene die het niet heeft, heeft een vogel.
Ik heb bij Amber altijd te horen gekregen dat de allergieën voor huisdieren er voor het eerste jaar wel al kunnen zijn, maar zelden aan te tonen zijn via een allergietest. WE moeten daar denk ik echt nog even mee wachten, hopelijk merken we verschil als het weer zomer wordt.
Met de bijvoeding zijn we inderdaad begonnen met de lijst van Stefan Kleintjes, maar eerlijk gezegd hebben we er weinig aan, omdat hij juist allergisch reageert op een paar 'veilige' groenten, terwijl hij wel tegen de niet veilige kan.
Hij eet ook nog maar een paar lepeltjes per dag, de rest doet hij op flesvoeding. Hebben ook pap geprobeert, maar hij kan wel tegen rijstebloem, maar niet tegen granen en bijvoorbeeld ook niet tegen aardappel. Het lijkt wel of hij in het algemeen gewoon niet zo heel goed reageert op bijvoeding, maar tegelijk zit hij al aan het maximum wat hij mag aan flessen en heeft er niet genoeg meer aan. Voeding voor hongerige baby's kan dan weer niet, want hij heeft ook ernstige koemelkallergie.
Hij is ook alweer ruim 12 kg (en gelukkig ook lang, absoluut niet te dik), dus op zich ook niet gek dat hij te weinig heeft. Ik denk dat hij daar ook erg onrustig van wordt.
Vannacht was hij er om 23.00, 00.00 3.30 4.30 5.30 6.30 8.15 en om 9.11 zijn we eruit gegaan. Hadden we nog geluk dat Naomi ziek is, dus hoefde niet naar school toe.
Normaal doen mijn man en ik het om en om, maar hij had nachtdienst, dus ik zit nog een beetje wakker te worden hier.
Heb het voor hem over hoor, maar ik hoop dat hij snel opknapt en ook weer wat beter gaat slapen.
 
Quote
RE: Naar de dokter gaan of niet?
Anoniem  schreef op: 30-01-2012 13:08:47
Hoi Karin, vervelend hoor! Zo ben je, bij wijze van spreke, écht dag en nacht bezig met voeding.
Je kunt Stefan Kleintjes ook mailen met je persoonlijke verhaal en vragen om advies, misschien heb je daar wél wat aan! 't Is idd wel vreemd dat hij zo tegengesteld reageert op voeding!
Stefan Kleintjes heeft inmiddels zoveel ervaring met de voeding van kleintjes dat hij je misschien wel op het goede spoor kan zetten qua voeding, allergiën etc.
Suc6!
Groet, Anne mv 3
 
Quote
Navigatie


Reageren op Naar de dokter gaan of niet?
Naam
Bericht