Menu
 

Topic:

zorg voor dame van 80

Even Zo  schreef op: 02-12-2014 13:22:11
ik ben jaren geleden bij een dame nu 80 aan het werk gekomen om leuke dingen te ondernemen en om het huishouden een beetje te doen. naast mij komt er nog een dame van in de 60 die hetzelfde doet als ik. 

inmiddels is de zorg voor haar aan het veranderen, ze heeft een dochter die af en toe komt aanwaaien, doet administratief en neemt een boodschapje mee, wij doen met haar boodschappen, gaan naar ziekenhuis afspraken, graf van haar man, op vakantie.., etc..

de zorg wordt steeds intensiever en zwaarder.. wij komen nu beide 2 dagen, dus totaal 4 dagen en dan nog eens een extra dagje tussendoor. 

ze wordt dement, heeft ziektes, wil niet in een verpleeghuis, aanleunwoning, wil sterven in der huis zegt ze, ze verlangt lanzamerhand steeds meer, ze vertrouwt niet op haar dochter, die het ook echt af en toe laat afweten, komt gewoon 2 weken helemaal niet en laat niets weten, is altijd boos op der moeder... etc.. de band is moeilijk.. verder zijn er wel wat familie leden die af en toe langskomen maar verder niet..

mijn vraag is nu concreet.. waar moeten we zijn voor meer specialistische zorg? kun je gewoon zo iemand aannemen met een verpleegkundige achtergrond ofzo.. 

we hebben vanavond een gesprek met zijn allen en ik ga zeggen dat ik best op deze voet verder wil blijven gaan maar geen extra (specialisctische) zorg kan en wil geven.. de andere "hulp" denkt er net zo over.. 
 
Quote
Navigatie
RE: zorg voor dame van 80
Debby1977  schreef op: 02-12-2014 13:28:48
Ik denk dat je die weg moet gaan bewandelen ism de huisarts, daar begint de lijn naar specialistische zorg nl. Van daaruit kan eventueel thuiszorg ingeschakeld worden en kan mw geïndiceerd worden. Je kunt zelf wel iemand aannemen voor meer zorg maar dat kost die mw dan klauwen vol geld
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Even Zo  schreef op: 02-12-2014 13:34:00
dat is ook zo debby, wij worden ook gewoon zo betaald, ze heeft geen indicatie. de huisarts is er al bij betrokken maar het lijkt wel of er nog van de dokter en dochter gewoon niks uit komt.. ondertussen gaat ze hard achteruit en vraagt steeds maar van ons. op een alarm systeem staan, ze belt vaak als we niet werken, als haar dochter weg is moeten we extra komen.. hulp bij douchen, etc.. 
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Debby1977  schreef op: 02-12-2014 13:40:09
Jullie zo betalen is nog wel te doen, maar een verzorgende kost je minstens dubbel zo veel. Ik krijg zelf 12,65 per uur, maar er wordt denk ik haast het dubbele doorberekend aan het zorgkantoor. En dan heb ik nu een Verzorgende C functie, als ik gewoon als IG werk is mijn uurloon nog hoger
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Xxx  schreef op: 02-12-2014 13:42:46
Je moet dan inderdaad een indicatiestelling aanvragen.
Maar als mevrouw het zelf nog kan beslissen en niet wil sta je met lege handen.

Mijn vader is bijna 90. Woont nog zelfstandig maar kan bijna niets meer. Hij kan in huis een klein stukje lopen met rollator. Kan een beschuitje smeren of een kopje koffie maken, maar dat is het eigenlijk wel.
Hij begint steeds meer te vergeten maar heeft een vlotte babbel dus iedereen denkt dat het wel oke is.

vorig jaar lag hij slecht. Uiteindelijk nog op 88 jarige leeftijd gedotterd en hij kon er weer tegen aan .
Wij zijn met 7 kinderen.
1 dochter is financieel bewindvoerder
en ik ga altijd mee naar dokters en ziekenhuisbezoek.
1 broer woont (weer terug) bij mijn vader, maar werkt van 7 tot 7.
1 zus woont nog bij mijn vader maar studeert en werkt.
1 broer woont ver weg, komt gemiddeld 1x per 2 weken
1 zus woont ver weg en komt iedere woensdag
1 broer komt regelmatig eten en op visite.

genoeg zorg zou je denken, maar wij kunnen er niet 24/7 zijn En ook de specialistische en lichamelijke verzorging kunnen wij niet doen en mijn vader wil ook niet dat wij dat doen.
Hij kreeg al 1x per dag thuiszorg, die hem waste en aankleedde, ontbijt en ochtendmedicatie
Toen hij vorig jaar uit het ziekenhuis kwam vonden wij het nodig om meer zorg aan te vragen. Met toestemming van vader hebben we dat gedaan.
hij kreeg 3x per dag thuiszorg.

maar.......... Na een paar weken wilde onze eigenwijze oude vader dat niet meer en heeft dat weer verandert naar 2x.
ik heb hierover contact gehad met de hoofd van de verzorging, maar zij zei ook dat zolang hij zelf nog beslissingen kan nemen wij dit niet kunnen veranderen.

een heel verhaal dus....
maar wat ik eigenlijk wil zeggen is om ook duidelijk te krijgen wat mevrouw wil en nog kan beslissen.
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Debby1977  schreef op: 02-12-2014 13:45:49
Het zal idd in samenspraak met de mevrouw moeten anders kun je niks. Tenzij ze cognitief zo hard achteruit gaat en het niet meer verantwoord is dat ze nog thuis woont, maar zover zal ze nog niet zijn
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Even Zo  schreef op: 02-12-2014 14:03:35
bedankt voor de input!! 

wij krijgen beide 12 euro per uur, ze heeft ons minimaal 12 uur per week dus reken maar uit.. financieel kan ze het wel doen. 

ze heeft nu thuiszorg om te druppelen, der oog is geopereerd aan staar.. die komt dan 3 keer per dag. maar dat is tijdelijk. 

ik zal het een en ander in het achterhoofd houden. ik denk toch dat ze op particuliere zog aan komt want haar inkomen is te hoog voor alles en ze heeft geen zorg indicatie. ze krijgt niet eens thuiszorg voor 3 uur per week, ze is te goed. maar ze loopt met rolator en heeft een rolstoel voor lange stukken. 

misschien is het toch goed om iemand te nemen die verzorgende is, of een verpleegkundige achtergrond maar die dan wel zo wil werken, die zul je toch ook wel hebben.. zij wil namelijk echt meer uren iemand om zich heen en wij vinden het ook gewoon te zwaar om meer dan 2 a 3 ochtenden/dagen per week te doen.

ze is ook erg negatief, zuigt je echt leeg bij tijd en wijle.. maar ja ook zulke mensjes hebben iemand nodig die er voor ze is.. het is wel zwaar, haar eigen dochter trekt het ook gewoon niet hoor.. ik ben blij dat ik de zorg kan delen met die andere dame.. 
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Satekroket  schreef op: 02-12-2014 14:07:06
De huisarts moet iets ondernemen, dat is zijn werk! Inderdaad een indicatie en thuiszorg regelen. Wanneer het haar wens is om thuis te blijven tot ze sterft, dan zal ze ook hulp moeten aannemen. Wanneer de thuiszorg een keer per dag komt en in ieder geval de lichamelijke zorg doet, dan zijn jij en die andere dame al geholpen. Wanneer die zorg aan het rollen is, dan kan het altijd nog uitgebouwd worden zo nodig.
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Even Zo  schreef op: 02-12-2014 14:10:17
daar zit de zere plek ook satekroket, zij moet het ook willen en wil eigenlijk alleen ons, vooral mij.. ik ga dus vanavond ook heel duidelijk mijn grenzen aangeven, ik moet wel, beter nu dan straks als je opgezogen bent en het is te laat.. het wordt een lastig gesprekje.. 
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Satekroket  schreef op: 02-12-2014 14:43:59
succes!
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Angelique  schreef op: 02-12-2014 16:48:29
ik zou is de stichting MEE om informatie vragen 
die kunnen je helpen ook om de juiste paden te bewandelen 
 
Quote
RE: zorg voor dame van 80
Bepje  schreef op: 02-12-2014 22:32:24
Zij nkomt waarschijnlijk gewoon in aanmerking voor verzorging door de thuiszorg en daar bedoel ik niet de huishoudelijke zorg mee. Informatie hierover heeft de huisarts, je kunt zelf een instelling bellen in de buurt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op zorg voor dame van 80
Naam
Bericht