Menu
 

Topic:

is combie van BV en KV mogelijk?

Lin79  schreef op: 28-01-2012 18:51:02
hallo
over een aantal weken komt mijn 2e wondertje op de wereld. Bij mn 1e kon ik geen BV geven omdat ik de gehele zwangerschap en daarna op de antidepresiva zat(in totaal 5 jaar lang). ik ben daar nu 1.5 jaar vanaf...en zou nu dus opzich wel BV kunnen geven...alleen....ik wordt erg labiel als ik bepaalde tijd geen normale nacht rust gehad heb. daarom krijg ik ook t advies van psych en gyn BV te proberen maar zodra het te belastend is meteen stoppen.

nu vroeg ik me dus af...is het na de kraamperiode dus 2 weken ofzo ook mogelijk om de BV te combineren met KV? zodat mn man er snachts uit kan gaan om de fles te geven...en ik dus door kan slapen? want heb ook een peutertje rondlopen. maar zou wel graag bv willen geven ...ik denk dat kolven geen optie is omdat ik de tijd van t kolven dan alsnog kwijt ben en dus niet meer rust ondervind denk ik.
 
Quote
Navigatie
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 01-02-2012 15:36:04
Het is een lacatatie deskundige bij het kraamburo de kraamvogel ik denk dat dat wel een goede is.

tsja ik heb alle respect hoor voor moeders die pro BV zijn maar mn eigen dochter is ook groot geworden met de fles en is nooit enig probleem geweest met dr gezondheid of wat dan ook. Dus zou ik mezelf wel voor mn kop kunnen slaan als door mn eigen koppigheid mn kind een hersenbeschadiging op zou lopen mocht de bloedsuiker te laag zijn.

ik ken verder niemand in mn omgeving die nu een baby heeft en borstvoeding geeft iedereen is na mij uitgerekend of al lang gestopt met bv. Dus donor melk is geen optie helaas. anders was dat een mooi alternatief ja. maar aangezien er dan geen ander alternatief is ga ik er niet voor kiezen de bloedsuiker te laag op te laten lopen met alle nare gevolgen van dien.

ik weet niet of t verstandig is om nu te gaan kolven aangezien ze over 1.5 week nog willen kijken of t kind gedraaid kan worden omdat ik liever niet weer een ks heb. als ik dan nu wel ga handkolven en de bevalling komt op gang krijg ik alsnog een ks met weer alle nare gevolgen van dien net als de vorige keer door de suiker heelt een wond minder snel en gaat eerder ontsteken dat is me de vorige x ook overkomen

donderdag over een week heb ik weer een gesprek met verpleegkundige ik zal dan vragen hoe laag de bloedsuiker spiegel moet zijn willen ze gaan bijvoeden. en ik zal aangeven dat ik t liever niet heb....maar ik ga mn eigen kind niet in gevaar brengen.

@met heb je daarna nog wel melk kunnen geven dan?
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Melissa  schreef op: 01-02-2012 16:10:26
Bij een goed borstvoedingsbeleid krijg je echt geen hersenbeschadiging bij een kindje

Dat ze aangesloten is bij de kraamvogel is geen garantie dat ze goed is en ibclc heeft. Je kan haar naam zoeken op bv.com om te kijken of ze die titel heeft..

En donormelk kun je ook krijgen via het moedermelknetwerk, dat komt van moeders die met liefde kolven voor kindjes die het nodig hebben maar niet kunnen ontvangen.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 01-02-2012 16:43:03
@melissa waarom wordt daar dan voor gewaarschuwd als je een suiker baby op de wereld zet? Want daar draait juist die hele extra controle op ook t bloed prikken na de bevalling bij de baby zeg maar.

ik zal eens kijken op de site of haar naam er tussen zit.

hoe kom ik in contact dan met een moedermelk netwerk?
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Melissa  schreef op: 01-02-2012 19:14:20
Ik zeg niet dat het niet bestaat, ik zeg alleen dat ik kunstvoeding niet de oplossing vind. Het is gebleken dat het ook heel goed (eigenlijk nog beter) op te vangen is met colostrum of donormoedermelk. Alleen het is zo'n gewoonte geworden in ziekenhuisen (zelfs degene met borstvoedingscertificaat) om voor alles naar de fles te grijpen, en dat is gewoon jammer.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Mieper  schreef op: 01-02-2012 20:32:13
Ik sluit me bij Melissa aan. Je kindje krijgt echt niet zomaar een hersenbeschadiging als je niet bijvoedt. Bijvoeden wordt vaak preventief gedaan in ziekenhuizen waar ze nog geen borstvoedingscertificaat hebben. Met een goed borstvoedingsbeleid kun je ook het suiker van een baby op peil houden.

Waar woon je zelf ongeveer? Welke regio? En welk ziekenhuis ga je bevallen? Het moedermelknetwerk kun je eenvoudig vinden via google.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 02-02-2012 10:07:16
ik woon in Zwolle en daar ga ik ook bevallen. uit drente, deel van friesland, overijsel , en een groot deel van gelderland komen alle premature baby's of baby's met een bijzonder (aangeboren) iets hier, tis bepaald geen amateuristisch ziekenhuis ofzo. Ze begeleiden ook vrouwen die zwanger willen worden met psychishe problemen en monitoren dan de gehele zwangerschap de medicatie etc dit heb ik mn vorige zwangerschap gehad. bij de meeste ziekenhuizen zeggen ze je moet stoppen met je medicatie als je zwanger wil worden hier helpen ze de moeder en geven dan medicatie die wel kan tijdens de zwangerschap etc. ik heb verder echt alle vertrouwen in dit ziekenhuis...in tegenstelling tot sommige andere ziekenhuizen in nederland....
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Mieper  schreef op: 02-02-2012 11:08:19
Fijn dat je een goed gevoel hebt bij je ziekenhuis. Wel zo belangrijk bij iets als een bevalling.
Maar dat zij heel goed zijn op bepaalde gebieden, wil niet automatisch zeggen dat ze ook een goed borstvoedingsbeleid/protocol hebben. Mijn huisarts is bijvoorbeeld ook heel goed in zijn vak, maar op borstvoedingsgebied moet je echt niet bij hem zijn! Je mag daar zelf best kritisch in zijn. En zulke dingen kun je dan beter vooraf bespreken. Op het moment zelf gaat het vaak op de manier van het ziekenhuis. En dat is echt niet altijd de beste.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Met  schreef op: 26-02-2012 20:36:09
nou ik ben heel benieuwd hoe ver je nu bent eigenlijk .
en hoe het is gegaan enzo.
ik lees nu pas dat er een blz2 was hier helaas, dus heb ik niet meer gereageerd.

met mieper eens dat je niet zomaar altijd uit hoeft te gaan van goede bv kunde en dat je daar op mag letten vind ik ook, het is en blijft jou kindje.

op je vraag of ik daarna nog kon voeden, bij mn oudste is het toen inderdaad gestopt omdat ik dacht als het zo moet doe ik het niet, en slechte begeleiding, en onkunde van mijzelf en een zoon die niet hapte ( maar dat kwam door de stuwing weet ik achteraf).

nu dus bij dl weer zelfde probleem, en eigenlijk nog erger, bij mn zoon kwam het in mn slaap nog in de lakens terecht, dat gebeurde nu dus ook niet ( helemaal geen lekkerij gehad deze keer).
maar nu het dus op knappen stond en ze ook niet meer aan kon happen daardoor ben ik door de vk perfect opgevangen, ze heeft nl voor deze situaties zelf een dubbelzijdige kolf gekocht en deze mag je dan gratis lenen mits je zelf de avent via set koopt.
dus ik zat met mn zusje en vriendinnetje op visite te kolven!!! met in elke hand een beker, de ene kant kwam 180 ml uit en de verstopte kant tegelijkertijd 30 ml. maar er was iig ķets uit en dit gebeurde daarna steeds een beetje meer, en daarna was het dus wel opgelost.
normaal zou ik nog gedacht hebben dat het dan misschien een tsr probleem was geweest, maar, ik kan kolven in 5 tot 10 minuten en dan komt er echt heeeeeel wat.
bij erge stuwing kan er wel meer dan 300 ml uit 1 kant komen!

ze is nu alweer bijna 16 mnd en eet nog steeds niet zoveel, maar de bv loopt nog als een tiet hihi.
wel heel fijn nadat ik een kv kindje heb gehad, nu heb ik mooi beide meegemaakt, maar met wat ik nu weet had ik misschien toch meer moeten doen voor de eerste toen hoor... maarja das achteraf zo makkelijk he.
door de hyperlactatie kon ik wel af en toe wat geven om in een bekertje op te drinken, vind hij heeeeerlijk, maar ja de kolf en ik... geduld... nee....

ohja en hyperlactatie ging later wel over in gewoon voeding hebben hoor, dat is echt een beginners probleem waar je dan ook weer mee om leert gaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op is combie van BV en KV mogelijk?
Naam
Bericht